Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Hanko Halla - Analiza
Tema: Kundërshtimi i përparimit dhe qytetërimit nga ana e H.H

Subjekti: Veprimi i poemës është në formë të vetërrëfimit të H.H.

Kontaktin e parë me botën e re e ka me lajmësin,i cili kërkon mbesën për grua,ndërsa kontaktin e dytë me të renë e vet me çka bie në konflikt.

H.H me anë të vetërrëimit tregon për aspiratat e veta dhe shpreh qëndrimin kritik ndaj botës së re,jo nga pozita e një të padituri por nga mospajtimi me pozitën klasore.

Në fund ajo vet bindet se ka marrë fund koha e iluzioneve të saja dhe porosity të birin ti kërkojë fajle nusës për konfliktin e mëparshëm.

Personazhet: Hanko Halla – kryepersonazh i poemës,jeton me nostalgjinë e së kaluarës patriarkale dhe don ta kthejë të renë mbrapa.

Personazhë tjerë: nusja ,i biri,prifti,mjeku,harbuti dhe lajmëruesi.

analiza hanko halla,referat,vepra letrare,analize,permbledhja,permbajtja,personazhet,kuptimi,hanko hallaTema: Kundërshtimi i përparimit dhe qytetërimit nga ana e H.H

Subjekti: Veprimi i poemës është në formë të vetërrëfimit të H.H.

Kontaktin e parë me botën e re e ka me lajmësin,i cili kërkon mbesën për grua,ndërsa kontaktin e dytë me të renë e vet me çka bie në konflikt.

H.H me anë të vetërrëimit tregon për aspiratat e veta dhe shpreh qëndrimin kritik ndaj botës së re,jo nga pozita e një të padituri por nga mospajtimi me pozitën klasore.

Në fund ajo vet bindet se ka marrë fund koha e iluzioneve të saja dhe porosity të birin ti kërkojë fajle nusës për konfliktin e mëparshëm.

Personazhet: Hanko Halla – kryepersonazh i poemës,jeton me nostalgjinë e së kaluarës patriarkale dhe don ta kthejë të renë mbrapa.

Personazhë tjerë: nusja ,i biri,prifti,mjeku,harbuti dhe lajmëruesi.

analiza hanko halla,referat,vepra letrare,analize,permbledhja,permbajtja,personazhet,kuptimi,hanko halla
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat