Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka eshte Adrenalina ?Adrenalina (nga lat. ad dhe ren ka kuptimin mbi veshka) është një hormon që prodhohet nga gjëndrat mbiveshkore dhe që lirohet në trupin e njeriut kur ai është në gjendje rreziku apo në stres .

Ky hormon apo adrenalina këto efekte: rritjen e frekuencës të rrahjes së zemrës, rritjen e shtypjes së gjakut, zgjerimin e bronkeve, rritjen e yndyrave (lipolizën) dhe sheqerit (glukolizën) në gjak.

Adrenalina e ndryshon qarkullimin e gjakut nëpër organe duke e zvogëluar sasinë e gjakut që qarkullon në organet e tretjes dhe duke e shtuar gjakun në muskuj.

Adrenalina gjithashtu gjendet si neurotransmiter në tru në neuronet neuroadrenergjike.

Çka eshte Adrenalina ?,qka eshte adrenalina,cilat jane efektet e adrenalines ne organizem,kush jane veprimet e adrenalines ne organizem,kush e prodhon adrenalinen,kur prodhohet adrenalina,kur leshohet adrenalina,kur lirohet adrenalina,ne cilat raste lirohet adrenalina


Adrenalina (nga lat. ad dhe ren ka kuptimin mbi veshka) është një hormon që prodhohet nga gjëndrat mbiveshkore dhe që lirohet në trupin e njeriut kur ai është në gjendje rreziku apo në stres .

Ky hormon apo adrenalina këto efekte: rritjen e frekuencës të rrahjes së zemrës, rritjen e shtypjes së gjakut, zgjerimin e bronkeve, rritjen e yndyrave (lipolizën) dhe sheqerit (glukolizën) në gjak.

Adrenalina e ndryshon qarkullimin e gjakut nëpër organe duke e zvogëluar sasinë e gjakut që qarkullon në organet e tretjes dhe duke e shtuar gjakun në muskuj.

Adrenalina gjithashtu gjendet si neurotransmiter në tru në neuronet neuroadrenergjike.

Çka eshte Adrenalina ?,qka eshte adrenalina,cilat jane efektet e adrenalines ne organizem,kush jane veprimet e adrenalines ne organizem,kush e prodhon adrenalinen,kur prodhohet adrenalina,kur leshohet adrenalina,kur lirohet adrenalina,ne cilat raste lirohet adrenalina
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat