Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Numri i emrave(numri njejës dhe numri shumës)

Emrat kanë dy numra: njëjësin dhe shumësin.

Emri në numër njëjës tregon një send të vetëm, një qenie ose dukuri të vetme. 
P.sh.: (një) njeri - njeriu, zog - zogu, fletore - fletorja, mendim - mendimi etj.

Emri në numër shumës tregon shumë sende, qenie ose dukuri. 
P.sh.: (shumë, disa, ca) njerëz - njerëzit, zogj - zogjtë, fletore - fletoret, mendime - mendimet etj.


numri njejes dhe numri shumes, numri njejes i emrave,numri shumes i emrave,shumesi i emrave gramatike, njejesi i emrave gramatike, gramatike shqip, njejesi emrat shqip,
Emrat kanë dy numra: njëjësin dhe shumësin.

Emri në numër njëjës tregon një send të vetëm, një qenie ose dukuri të vetme. 
P.sh.: (një) njeri - njeriu, zog - zogu, fletore - fletorja, mendim - mendimi etj.

Emri në numër shumës tregon shumë sende, qenie ose dukuri. 
P.sh.: (shumë, disa, ca) njerëz - njerëzit, zogj - zogjtë, fletore - fletoret, mendime - mendimet etj.


numri njejes dhe numri shumes, numri njejes i emrave,numri shumes i emrave,shumesi i emrave gramatike, njejesi i emrave gramatike, gramatike shqip, njejesi emrat shqip,
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi