Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat jane tipet e meditimit ?


Ka disa forma te meditimit duke perfshire:Zenin,Jogen dhe TM-ne(meditimin intuitiv).
 

Zeni-eshte forma me e vjeter e meditimit.Medituesi duhet te filloje duke numeruar frymemarrjet e veta .Pastaj individi perqendrohet te frymarrja ,duke u perpjekur t`i largoje te gjithe ngacmuesit e tjere.Me praktik ,medituesi i Zenit eshte ne gjendje te prodhoje nje gjendje te ndryshuar te ndergjegjes.
 

Ne meditimin Joga individi e ndryshon gjendjen e tij te ndergjegjes duke ndryshuar proceset e tij autonome si rrahjet e zemres ,tensionin e gjakut dhe tretjen e ushqimit.
 

TM-ja eshte nje forme e joges ne te cilen personi perserit nje tingull te veqant gjate nje periudhe kohore ,nderkohe qe perpiqet te bllokoje depertimin e gjithe stimujve tjere.
Personi qe praktikon TM-mund te marre qdo pozicion te rehatshen(ndryshe nga joga ne te cilen duhet te mirret pozicioni lotus).

Ka disa forma te meditimit duke perfshire:Zenin,Jogen dhe TM-ne(meditimin intuitiv).
 

Zeni-eshte forma me e vjeter e meditimit.Medituesi duhet te filloje duke numeruar frymemarrjet e veta .Pastaj individi perqendrohet te frymarrja ,duke u perpjekur t`i largoje te gjithe ngacmuesit e tjere.Me praktik ,medituesi i Zenit eshte ne gjendje te prodhoje nje gjendje te ndryshuar te ndergjegjes.
 

Ne meditimin Joga individi e ndryshon gjendjen e tij te ndergjegjes duke ndryshuar proceset e tij autonome si rrahjet e zemres ,tensionin e gjakut dhe tretjen e ushqimit.
 

TM-ja eshte nje forme e joges ne te cilen personi perserit nje tingull te veqant gjate nje periudhe kohore ,nderkohe qe perpiqet te bllokoje depertimin e gjithe stimujve tjere.
Personi qe praktikon TM-mund te marre qdo pozicion te rehatshen(ndryshe nga joga ne te cilen duhet te mirret pozicioni lotus).
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi