Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ç'është Komedia

                Ç'është Komedia

Komedia është një lloj i gjinisë dramatike, ku kryesisht pasqyrohen dukuri shoqërore të shëmtuara dhe të ulëta, që vihen në lojë dhe goditen përmes ironisë dhe sarkazmës.

Ndryshe nga tragjedia, që përfundon me dhembje, me vdekjen e personazhit kryesor komedia, zakonisht, mbaron në mënyrë të gëzueshme, në të mirë të personazheve pozitive.

Komedi të bukura kanë shkruar Aristofani, Shekspiri, Molieri, Gogoli etj.

Një nga komeditë e para të letërsisë shqiptare është komedia “14 vjeç dhëndër” e Çajupit.

Komedi të bukura janë dhe “Karnavalet e Korçës” e Spiro Çomorrës, “Zonja nga qyteti”e
Ruzhdi Pulahës etj.

Monolog është kur aktori flet vetë në skenë, ose u drejtohet të tjerëve.

Dialogu paraqitet kur në skenë flasin dy ose më shumë persona.
                Ç'është Komedia

Komedia është një lloj i gjinisë dramatike, ku kryesisht pasqyrohen dukuri shoqërore të shëmtuara dhe të ulëta, që vihen në lojë dhe goditen përmes ironisë dhe sarkazmës.

Ndryshe nga tragjedia, që përfundon me dhembje, me vdekjen e personazhit kryesor komedia, zakonisht, mbaron në mënyrë të gëzueshme, në të mirë të personazheve pozitive.

Komedi të bukura kanë shkruar Aristofani, Shekspiri, Molieri, Gogoli etj.

Një nga komeditë e para të letërsisë shqiptare është komedia “14 vjeç dhëndër” e Çajupit.

Komedi të bukura janë dhe “Karnavalet e Korçës” e Spiro Çomorrës, “Zonja nga qyteti”e
Ruzhdi Pulahës etj.

Monolog është kur aktori flet vetë në skenë, ose u drejtohet të tjerëve.

Dialogu paraqitet kur në skenë flasin dy ose më shumë persona.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat