Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Poema e mjerimit ''Poema e mjerimit''


Shkruar nga: Dr. Agon Bislimi


veprën poema e mjerimit Migjeni duke përshkruar mjerimin në të gjitha mënyrat dhe format e tij të errëta, demaskon shkaktarët.

Ai në këtë vepër trajton një temë aktuale për kohën kur jetonte dhe vepronte.

Mjerimi atij ia rëndon zemrën dhe e revolton.

Sipas tij, shkaku i mjerimit ishte rendi i atëhershëm shoqëror.

Pra, gjithçka e errët, që ka të bëjë me mjerimin në jetën e masave, burimin e shkakun e ka te rendi në fuqi.

Duhet të përmbyset ai rend, që të zhduket edhe mjerimi.

Në këtë vepër pra përshkruan mjerimin dhe në mënyrë revoltuese ngrihet kundër hipokrizisë(dyftyrësisë) dhe gënjeshtrës fetare të asaj kohe me një ironi të fortë dhe therrëse.

Koha e Migjenit ishte shumë e rëndë dhe e vështirë.

Mjerimi në kohën e tij ishte shtrirë në të gjitha anët.

''Migjeni'' me anën e kësaj vepre e zbulon mjerimin në çdo skaj të jetës dhe i vetëdijshëm për këtë dhe për misionin e tij si poet , kësaj teme iu çaset me kundërshtim, ironi dhe revoltë  për rendin e asaj kohe dhe me dhembshuri për viktimat e mjerimit.

Në këtë vepër del se mjerimi është shkaktari i të gjitha të këqijave:mjerimi lind korrupcionin, mjerimi lind imoralitetin, mjerimi lind degjenerimin e detyruar të masave apo popullit.

Vargjet e tij kushtuar mjerimit janë  ''dhembje krenare''  të shpirtit që vuan.

Detajet me të cilat ''Migjeni'' paraqet mjerimin janë të forta, tipike, revolucionare dhe kuptimplote. 

                            Autori i këtij shkrimi : Dr. Agon Bislimi


Postime të ngjashme:

''Migjeni'' Biografia

''Luli i vocerr''

''Bukuria që vret''

''Studenti ne shtepi''


''Poema e mjerimit'' - vargjet
poema e mjerimit analiza,kritika,koment,analize,poeme e mjerimit, analize e shkurte, komenti per poemen e mjerimit, migjeni,poema e mjerimit,oema e mjerimit analize migjeni,millosh gjergj nikolla poema e mjerimit,poema e mjerimit te migjenit,poema e mjerimit koment,migjeni poema e mjerimit
 ''Poema e mjerimit''


Shkruar nga: Dr. Agon Bislimi


veprën poema e mjerimit Migjeni duke përshkruar mjerimin në të gjitha mënyrat dhe format e tij të errëta, demaskon shkaktarët.

Ai në këtë vepër trajton një temë aktuale për kohën kur jetonte dhe vepronte.

Mjerimi atij ia rëndon zemrën dhe e revolton.

Sipas tij, shkaku i mjerimit ishte rendi i atëhershëm shoqëror.

Pra, gjithçka e errët, që ka të bëjë me mjerimin në jetën e masave, burimin e shkakun e ka te rendi në fuqi.

Duhet të përmbyset ai rend, që të zhduket edhe mjerimi.

Në këtë vepër pra përshkruan mjerimin dhe në mënyrë revoltuese ngrihet kundër hipokrizisë(dyftyrësisë) dhe gënjeshtrës fetare të asaj kohe me një ironi të fortë dhe therrëse.

Koha e Migjenit ishte shumë e rëndë dhe e vështirë.

Mjerimi në kohën e tij ishte shtrirë në të gjitha anët.

''Migjeni'' me anën e kësaj vepre e zbulon mjerimin në çdo skaj të jetës dhe i vetëdijshëm për këtë dhe për misionin e tij si poet , kësaj teme iu çaset me kundërshtim, ironi dhe revoltë  për rendin e asaj kohe dhe me dhembshuri për viktimat e mjerimit.

Në këtë vepër del se mjerimi është shkaktari i të gjitha të këqijave:mjerimi lind korrupcionin, mjerimi lind imoralitetin, mjerimi lind degjenerimin e detyruar të masave apo popullit.

Vargjet e tij kushtuar mjerimit janë  ''dhembje krenare''  të shpirtit që vuan.

Detajet me të cilat ''Migjeni'' paraqet mjerimin janë të forta, tipike, revolucionare dhe kuptimplote. 

                            Autori i këtij shkrimi : Dr. Agon Bislimi


Postime të ngjashme:

''Migjeni'' Biografia

''Luli i vocerr''

''Bukuria që vret''

''Studenti ne shtepi''


''Poema e mjerimit'' - vargjet
poema e mjerimit analiza,kritika,koment,analize,poeme e mjerimit, analize e shkurte, komenti per poemen e mjerimit, migjeni,poema e mjerimit,oema e mjerimit analize migjeni,millosh gjergj nikolla poema e mjerimit,poema e mjerimit te migjenit,poema e mjerimit koment,migjeni poema e mjerimit


loading...

Related Posts :Namazi

Syzat