Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ç' është Hiperbola


Ç' është Hiperbola

Hiperbola është figurë stilistike, e cila i përngjet metaforës dhe krahasimit. Me të zmadhohet ose zvogëlohet një ide më tepër se sa është në të vërtetë. Kjo bëhet me qëllim që të fuqizohet shprehshmëria e veprës letrare.

Për shembull: 

Balli i saj, si balli i hanës.

 Jeta e djeshme ka qenë lumë. 

Ka frikë nga hija e tij.

cka eshte.hiperbola, qka eshte hiperbola, Ç' është Hiperbola, hiperbolizmi, domethenja e hiperboles, letersi shqipe, gjuha shqipe, te dhena per gjuhen shqipe, figurat letrare, cilat jane figurat stilistike, figurat ne letersi, perdorimi i hiperboles ku perdoret hiperbola,ceshte hiperbolla,shembuj me hiperbolla,hiperbolla shqip,hiperbollizmi shqip,

Ç' është Hiperbola

Hiperbola është figurë stilistike, e cila i përngjet metaforës dhe krahasimit. Me të zmadhohet ose zvogëlohet një ide më tepër se sa është në të vërtetë. Kjo bëhet me qëllim që të fuqizohet shprehshmëria e veprës letrare.

Për shembull: 

Balli i saj, si balli i hanës.

 Jeta e djeshme ka qenë lumë. 

Ka frikë nga hija e tij.

cka eshte.hiperbola, qka eshte hiperbola, Ç' është Hiperbola, hiperbolizmi, domethenja e hiperboles, letersi shqipe, gjuha shqipe, te dhena per gjuhen shqipe, figurat letrare, cilat jane figurat stilistike, figurat ne letersi, perdorimi i hiperboles ku perdoret hiperbola,ceshte hiperbolla,shembuj me hiperbolla,hiperbolla shqip,hiperbollizmi shqip,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat