Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Kush e solli Doruntinën - (Analiza)Kush e solli Doruntinën është roman ku poetizohet besa e shqiptarëve.

Veprimi i romanit shtjellohet në Shqipërinë mesjetare.

Kapiten Stresi është i ngarkuar të shkruaj një raport dhe të mbyll çështjen e ardhjes së Doruntinës nga Bohemia, vdekjes së saj dhe të nënës, dhe hapjen e varrit të Konstandinit.

Fjala është për një nënë me nëntë djem dhe një vajzë, të cilën dëshirojnë ta martojnë larg.

Nëna nuk bindet deri sa Konstandini i jep besën se do ta sjellë Doruntinën sa herë që ajo dëshiron.

luftë vdesin të nëntë djemt.

Nëna digjet për ta parë Doruntinën, por s'ka kush t 'ia sjellë.

Mallkon Konstandinin e vdekur pse dha besën kur nuk është në gjendje ta mbajë.

Konstandini i mbetet besnik fjalës, ndonëse i vdekur, ngrihet nga varri, e shalon kalin, e gjen motrën dhe ia sjell nënës.

Autori përcjell mesazhin se: besa si e mund jetën e nënshtron edhe vdekjen.

Postime të ngjashme:


Ismail Kadare   Biografiareferat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja,analiza,analizat,analize,Kush e solli Doruntinën,Ismail Kadare,kush e solli doruntinen
loading...


Kush e solli Doruntinën është roman ku poetizohet besa e shqiptarëve.

Veprimi i romanit shtjellohet në Shqipërinë mesjetare.

Kapiten Stresi është i ngarkuar të shkruaj një raport dhe të mbyll çështjen e ardhjes së Doruntinës nga Bohemia, vdekjes së saj dhe të nënës, dhe hapjen e varrit të Konstandinit.

Fjala është për një nënë me nëntë djem dhe një vajzë, të cilën dëshirojnë ta martojnë larg.

Nëna nuk bindet deri sa Konstandini i jep besën se do ta sjellë Doruntinën sa herë që ajo dëshiron.

luftë vdesin të nëntë djemt.

Nëna digjet për ta parë Doruntinën, por s'ka kush t 'ia sjellë.

Mallkon Konstandinin e vdekur pse dha besën kur nuk është në gjendje ta mbajë.

Konstandini i mbetet besnik fjalës, ndonëse i vdekur, ngrihet nga varri, e shalon kalin, e gjen motrën dhe ia sjell nënës.

Autori përcjell mesazhin se: besa si e mund jetën e nënshtron edhe vdekjen.

Postime të ngjashme:


Ismail Kadare   Biografiareferat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja,analiza,analizat,analize,Kush e solli Doruntinën,Ismail Kadare,kush e solli doruntinen
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat