Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Dosja H - (Analiza)


Në veprën Dosja H  përshkruhet udhëtimi i dy studiuesve të huaj Maks Roth dhe Vili Norton, të cilët vijnë në Shqipëri për të mbledhur dhe regjistruar në gramofon këngë të eposit heroik shqiptar.

Hulumtojnë për ndonjë lidhje mes eposit homerik me eposin heroik shqiptar, i cili akoma këndohej nga malësorët shqiptar dhe sllavët e jugut.

Ky udhëtim i vë në dyshim autoritetet shqiptare, sidomos nënprefektin e zonës, i cili angazhon agjentin Dulë Baxhaja t'i përcjellë të huajt.

Veprimi zhvillohet në Hanin e Rashtbuallit.

Në popull përhapet dyshimi se ata janë spiun.

Hani bastiset dhe materialet e tyre asgjësohen.


referat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja,analiza,analizat,analize,dosja H,dosjet h,Dosja H, kadare,kadareja,ismail kadare

Në veprën Dosja H  përshkruhet udhëtimi i dy studiuesve të huaj Maks Roth dhe Vili Norton, të cilët vijnë në Shqipëri për të mbledhur dhe regjistruar në gramofon këngë të eposit heroik shqiptar.

Hulumtojnë për ndonjë lidhje mes eposit homerik me eposin heroik shqiptar, i cili akoma këndohej nga malësorët shqiptar dhe sllavët e jugut.

Ky udhëtim i vë në dyshim autoritetet shqiptare, sidomos nënprefektin e zonës, i cili angazhon agjentin Dulë Baxhaja t'i përcjellë të huajt.

Veprimi zhvillohet në Hanin e Rashtbuallit.

Në popull përhapet dyshimi se ata janë spiun.

Hani bastiset dhe materialet e tyre asgjësohen.


referat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja,analiza,analizat,analize,dosja H,dosjet h,Dosja H, kadare,kadareja,ismail kadare
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat