Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është metoda ?


Çka është metoda ?

Me konceptin e metodes ne shkence kuptohet rruga ose menyra e studimit te asaj shkence per njohjen e ligjshmerive te cilat vlejne dhe te cilat ajo i studion.

Fjala metode rrjedh prej gjuhes greke methodos qe ne perkthim do te thote menyre, rruge, veprim, qendrim qe perdoret per arritjen e nje qellimi te caktuar per te zbuluar te verteten.

Me metoden shkencore mund te kuptohet “grumbullimi i parimeve kryesore te cilat caktojne qarkun analitik te nje shkence, se bashku me te gjitha menyrat hulumtuese me ndihmen e te cilave shkenca orvatet te zgjidhe probleme te cilat para saj parashtrohen” Ndersa “rruga respektivisht menyra per te arritur gjere te e verteta shkencore quhet metode” ndersa shkenca mbi metoden quhet metodologji

cka eshte metoda, cfare eshte metoda, ceshte metoda, c'eshte metoda, metoda shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat