Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është kallëzuesi ?

Çka është kallëzuesi  ?

Kallëzuesi është gjymtyra kryesore e fjalisë, që tregon një veprim apo gjendje të kryefjalës. 

Ai gjendet me pyetjet: ç’bën?, ç’ është?. 

Kryefjala dhe kallëzuesi janë të lidhur ngusht me njëri-tjetrin. 

Kështu, po të ndryshojë kryefjala, ndryshon edhe kallëzuesi. 

Kallëzuesi përshtatet me kryefjalën në numër dhe në vetë. 

Kallëzuesi  zakonisht qëndron pas kryefjalës. 

ceshte kallzuesi, cka eshte kallzuesi, cfare eshte kallzuesi, c'eshte kallzuesi, cka eshte kallezuesi, kallzuesi shqip, kallzues shqip, cfare eshte fjala kallzues, cfare eshte fjala kallzues, ca eshte kallzues, qka eshte kallzues, qka osht kallzues, q'eshte kallzuesi, kallzuesi gjuhe shqipe, kallzuesi gramatike gjuhe shqipe
loading...
Çka është kallëzuesi  ?

Kallëzuesi është gjymtyra kryesore e fjalisë, që tregon një veprim apo gjendje të kryefjalës. 

Ai gjendet me pyetjet: ç’bën?, ç’ është?. 

Kryefjala dhe kallëzuesi janë të lidhur ngusht me njëri-tjetrin. 

Kështu, po të ndryshojë kryefjala, ndryshon edhe kallëzuesi. 

Kallëzuesi përshtatet me kryefjalën në numër dhe në vetë. 

Kallëzuesi  zakonisht qëndron pas kryefjalës. 

ceshte kallzuesi, cka eshte kallzuesi, cfare eshte kallzuesi, c'eshte kallzuesi, cka eshte kallezuesi, kallzuesi shqip, kallzues shqip, cfare eshte fjala kallzues, cfare eshte fjala kallzues, ca eshte kallzues, qka eshte kallzues, qka osht kallzues, q'eshte kallzuesi, kallzuesi gjuhe shqipe, kallzuesi gramatike gjuhe shqipe
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat