Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

MejozaQelizat seksuale-gametet, krijohen me ndarje mejotike.
Secili kromozom dyfishohet para ndarjes qelizore.
Veçimi i kromozomeve bëhete posakrijuara, përkatësisht në katër qelizat seksuale.
Si rezultat secila qelizë ka numër të përgjysmuar kromozomesh.
Kështu në bërthamën e qelizave vezë dhe të spermatozoideve te njeriu ka 23 kromozome.
Prandaj, rëndësia e mejozës është në mbajtjen konstante të numrit të kromozomeve nëpër gjenerata të organizmave që shumohen në mënyrë seksuale.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,mejoza,mejoze,mejoza,ndarja mejotike,mejoze

Qelizat seksuale-gametet, krijohen me ndarje mejotike.
Secili kromozom dyfishohet para ndarjes qelizore.
Veçimi i kromozomeve bëhete posakrijuara, përkatësisht në katër qelizat seksuale.
Si rezultat secila qelizë ka numër të përgjysmuar kromozomesh.
Kështu në bërthamën e qelizave vezë dhe të spermatozoideve te njeriu ka 23 kromozome.
Prandaj, rëndësia e mejozës është në mbajtjen konstante të numrit të kromozomeve nëpër gjenerata të organizmave që shumohen në mënyrë seksuale.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,mejoza,mejoze,mejoza,ndarja mejotike,mejozeloading...

Related Posts :Namazi

Syzat