Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka eshte Acetil koenzima A (Acetil CoA) ?


Acetil koenzima A (Acetil CoA) eshte një acetil tioesterazë e koenzimës A, e cila prodhohet gjatë zbërthimit të karbohidrateve(sheqernave), të disa aminoacideve si dhe gjatë oksidimit të acideve lyrorë.

Acetil koenzima A është një transportues i rëndësishëm i grupit acetil të shumë reaksioneve metabolike.

 Çka eshte Acetil koenzima A (Acetil CoA) ?,kur prodhohet acetil koenzima A,pse eshte i rendesishem acetil konezima a,cfare roli apo funksioni ka Acetil Koenzima A

Acetil koenzima A (Acetil CoA) eshte një acetil tioesterazë e koenzimës A, e cila prodhohet gjatë zbërthimit të karbohidrateve(sheqernave), të disa aminoacideve si dhe gjatë oksidimit të acideve lyrorë.

Acetil koenzima A është një transportues i rëndësishëm i grupit acetil të shumë reaksioneve metabolike.

 Çka eshte Acetil koenzima A (Acetil CoA) ?,kur prodhohet acetil koenzima A,pse eshte i rendesishem acetil konezima a,cfare roli apo funksioni ka Acetil Koenzima A
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi