Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Emancipimi i femrës dhe e drejta

Emancipimi i femrës dhe e drejta

Pengesat lindin nga natyra e femrës dhe natyra e punëve të saj nga bindjet dhe niveli i vetëdijes shoërore.

Pengesat nga natyra e femres janë se ajo e kryen funksionin biologjik të lindjes,lind fëmijë.

Ndërsa për nga natyra e punëve të saj ajo i kryen vet punët e shtëpisë siq janë:rregullimi i banesës,rritja e fëmijëve etj.

Femra që ta realizoj këtë të drejtë duhet të jetë e emancipuar duhet ti krijohen kushte të cilat i mundësojnë asaj që punër në shtëpi ti kryej për një kohë më të shkurtër. 

Për ta bër këtë ekonomia familjare duhet të jetë e pajisur me mjete bashkëkohore të amvisërisë duhet ta liroj nga disa obligime shtëpiake.

emancipimi i gruas, emancipim,kuptimi i emancipimit,emancipimi i gruas, emancipimi i gruse
Emancipimi i femrës dhe e drejta

Pengesat lindin nga natyra e femrës dhe natyra e punëve të saj nga bindjet dhe niveli i vetëdijes shoërore.

Pengesat nga natyra e femres janë se ajo e kryen funksionin biologjik të lindjes,lind fëmijë.

Ndërsa për nga natyra e punëve të saj ajo i kryen vet punët e shtëpisë siq janë:rregullimi i banesës,rritja e fëmijëve etj.

Femra që ta realizoj këtë të drejtë duhet të jetë e emancipuar duhet ti krijohen kushte të cilat i mundësojnë asaj që punër në shtëpi ti kryej për një kohë më të shkurtër. 

Për ta bër këtë ekonomia familjare duhet të jetë e pajisur me mjete bashkëkohore të amvisërisë duhet ta liroj nga disa obligime shtëpiake.

emancipimi i gruas, emancipim,kuptimi i emancipimit,emancipimi i gruas, emancipimi i gruse
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat