Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Kush e shpiku radion apo radiokomunikimin

 Kush e shpiku radion apo radiokomunikimin

Nikola Tesla ishte zbuluesi i parë që dëshmoi zbatimin e përçimit të pateltë në vitin1893. 

Shpikësi italian Guljelmo Markoni (Bolonjë 1874 - 1937 Romë), ishte i pari që zhvilloi një radiokomunikim funksionues. Ai dërgoi dhe kapi radiosinjalet e tij të para në Itali në vitin1895 në Pontichio. 

Patentoi sistemin e ri telegrafik pa fije në Britani të Madhe. 

Themeloi "Marconi's Wireless Telegraph and Signal Company" në të cilën punuan shkencëtarë të shumtë në përmirësimin e aparatit.

kush e zbuloi radion, kush e zbuloi radionin, kush e zbuloj radiokomunikimin, kush e shpiki radion, kush e shpiku radionin, zbulimi i radios
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie