Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ese për atdheun shkruar nga Learta Luzha

         
                               Atdheu

Atdheu është mbase para së gjithash. 

Atdheu nuk do dashuri të ''cunguar''. Ai që nuk i jep gjithçka atij, ai ka mohuar të gjitha. 

Nuk ka ''sëmundje'' më fisnike se sa malli për atdheun. Në atdhe njeriu ka të kaluar, por edhe të ardhme.Në vend të huaj ka vetëm të tashme. Patriotizmi i vërtetë i dikujt nuk është ai që krekoset dhe mburret në çastet solemne, por ai që çdo ditë e çdo orë kujdeset, pa u lodhur për të mirën e përgjithshme dhe nuk mburret me këtë.

Atdheun e duam jo se është i madh apo i vogël por e duam sepse është i yni. Atdheu është vetëm një, ashtu sikurse nëna.Thuhet se kush ka vdekur për atdhe, nuk ka vdekur por ka rilindur. Një dimër në atdhe është më i ëmbël sesa qindra pranvera në vend të huaj. Atdheu është si familja, vlerën ja njohim vetëm kur jemi largë.

Learta Luzha - Kaçanik


Fjalët e bukura të përdorura në këtë ese (të zgjedhura nga Rapitful)

Atdheu nuk do dashuri të ''cunguar''.

Nuk ka ''sëmundje'' më fisnike se sa malli për atdheun.

Atdheun e duam jo se është i madh apo i vogël por e duam sepse është i yni.

Një dimër në atdhe është më i ëmbël sesa qindra pranvera në vend të huaj.

Atdheu është si familja, vlerën ja njohim vetëm kur jemi largë.

Shënim:Kjo Ese është shkruajtur nga Learta Luzha nxënëse e klasës VI në shkollën fillore ''Emin Duraku'' në Kaçanik. 

Shih edhe: Ese për Atdheun me titull Pse e dua atdheun ?Ese per atdheun, Ese per Kosoven, Kosova atdheu im, Shqiperia atdheu im, Atdheu ese, hartim per atdheun, atdheu hartim, hartime per atdheun, atdheu hartim i bukur
         
                               Atdheu

Atdheu është mbase para së gjithash. 

Atdheu nuk do dashuri të ''cunguar''. Ai që nuk i jep gjithçka atij, ai ka mohuar të gjitha. 

Nuk ka ''sëmundje'' më fisnike se sa malli për atdheun. Në atdhe njeriu ka të kaluar, por edhe të ardhme.Në vend të huaj ka vetëm të tashme. Patriotizmi i vërtetë i dikujt nuk është ai që krekoset dhe mburret në çastet solemne, por ai që çdo ditë e çdo orë kujdeset, pa u lodhur për të mirën e përgjithshme dhe nuk mburret me këtë.

Atdheun e duam jo se është i madh apo i vogël por e duam sepse është i yni. Atdheu është vetëm një, ashtu sikurse nëna.Thuhet se kush ka vdekur për atdhe, nuk ka vdekur por ka rilindur. Një dimër në atdhe është më i ëmbël sesa qindra pranvera në vend të huaj. Atdheu është si familja, vlerën ja njohim vetëm kur jemi largë.

Learta Luzha - Kaçanik


Fjalët e bukura të përdorura në këtë ese (të zgjedhura nga Rapitful)

Atdheu nuk do dashuri të ''cunguar''.

Nuk ka ''sëmundje'' më fisnike se sa malli për atdheun.

Atdheun e duam jo se është i madh apo i vogël por e duam sepse është i yni.

Një dimër në atdhe është më i ëmbël sesa qindra pranvera në vend të huaj.

Atdheu është si familja, vlerën ja njohim vetëm kur jemi largë.

Shënim:Kjo Ese është shkruajtur nga Learta Luzha nxënëse e klasës VI në shkollën fillore ''Emin Duraku'' në Kaçanik. 

Shih edhe: Ese për Atdheun me titull Pse e dua atdheun ?Ese per atdheun, Ese per Kosoven, Kosova atdheu im, Shqiperia atdheu im, Atdheu ese, hartim per atdheun, atdheu hartim, hartime per atdheun, atdheu hartim i bukur
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi