Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Çka është shoqeria ?


Çka është shoqeria ?

Shoqeria eshte teresia e strukturave shtresezimeve raporteve shoqerore dhe qytetaret ne teresi.

Shoqeri dmth qdo bashkesi brenda suazave te shoqerise njerzore. Me shoqeri kuptohet kategoria e ngusht e jetes shoqerore.

 Dukuri shoqerore eshte ajo e cila shfaqet ne qdo forme te aktivitetit shoqeror dhe qe funksionalisht eshte e lidhur me format e saja duket sjellur pasoje me rendesi shoqerore.

Nje nder koncepcionet me te perhapura mbi shoqerine eshte koncepcioni analitik.

Pra shoqeria njerzore eshte organizim  i gjalle, i cili eshte prodhim i zhvillimit natyror, qe ne menyre ligjore paraqitet zhvillohet dhe ndryshon gjat historise se vet.

Me fjalen vlera duhet kuptuar cilesite qe ne u japim objekteve brenda sistemit shoqeror, ne te cilen subjektet bejne perpjekje per te realizuar ndonje nevoje individuale te tyre.

Sociologjia vlerat i definon edhe si dimension institucional, sfere kulturore dhe dimension personal. Ne zhvillimin e shoqerise njerzore ndikojne faktoret objektive dhe subjektive.

Me faktoret subjektive nenkuptohen veprimtarite njerzore te cilat jane te vetedijshme, te vullnetshme.

Me faktoret objektive kuptohen te gjithe faktoret e tjere, si levizjet shoqerore ashtu edhe levizjet natyrore dhe dukurit tjera natyrore.

Shoqeria eshte pak a shume e organizauar e njerzeve ku ata ne rrethana te caktuara natyrore kryejn veprimtari te ndryshme dhe te shumta.

cfare eshte shoqeria, ceshte shoqeria, shoqeria definicioni,
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie