Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat janë dialektet e gjuhës shqipe ?

Cilat janë dialektet e gjuhës shqipe  ?

Gjuha shqipe ndahet në dy dialekte: gegërishtja (në veri) dhe toskërishte (në jug). 

Dallimet kryesore janë në shqiptim dhe gramatikë (a-ë, n-r, vo-va, ue-ua, me punue-të punoj) dhe në fjalor (tlyn-gjalpë, katun-fshat etj.)

cilat jane dialektet e gjuhes shqipe, gjuha shqipe dialektet, dialekti gege, dialekti toske, 
loading...
Cilat janë dialektet e gjuhës shqipe  ?

Gjuha shqipe ndahet në dy dialekte: gegërishtja (në veri) dhe toskërishte (në jug). 

Dallimet kryesore janë në shqiptim dhe gramatikë (a-ë, n-r, vo-va, ue-ua, me punue-të punoj) dhe në fjalor (tlyn-gjalpë, katun-fshat etj.)

cilat jane dialektet e gjuhes shqipe, gjuha shqipe dialektet, dialekti gege, dialekti toske, 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat