Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Lutjet e mbrëmjes - Komenti dhe Analiza - Anton Pashku
Tek tregimi  ''Lutjet e mbrëmjes'' kemi në shpalim të sinqertë të botës shumë të ndërlikuar të Asaj, femrës me një pamje të shëmtuar, e cila është aq rëndë e zhytur në kompleksin e saj.

Ajo botën e vrojton për dritare, nga dhoma e saj, rrethuar me gjëra të rëndomta, me ëndërrimet për jetën dhe bukurinë e saj, nga vetmia që ia vret shpirtin.

Meditimin dhe monologun e saj e plotësojnë bukur përshkrimet që i bëhen atmosferës dhe përjetimit të saj. 

Mjafton të shihet përfundimi i këtij tregimi: ''Kurse mjaullima e maces, duke trazuar gjolin e qetësisë në dhomë, e bënte edhe më shurdhuese tërë atë zhurmë të heshtjes së saj.'' dhe të shohim sa përputhet ky përshkrim me figuracion aq të pasur me gjendjen shpirtërore të personazhit

Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe postimi në një faqe tjetër.  


Postime të ngjashme:


Anton Pashku - Krijimtaria letrare
 

Anton Pashku - Biografia
 

Analiza e tregimit "Klithma" nga Anton Pashku
 

Romani- Oh
 

Cilat janë veprat letrare të Anton Pashkut?


lutjet e mbremjes anton pashku ,lutjet e mbremjes referat ,lutjet e mbremjes anton pashku permbajtja ,lutjet e mbremjes wikipedia ,lutjet e mbremjes anton pashku analiza ,lutjet e mbremjes anton pashku referat, lutjet e mbremjes Analiza, Anton Pashku analiza lutjet e mbremjesTek tregimi  ''Lutjet e mbrëmjes'' kemi në shpalim të sinqertë të botës shumë të ndërlikuar të Asaj, femrës me një pamje të shëmtuar, e cila është aq rëndë e zhytur në kompleksin e saj.

Ajo botën e vrojton për dritare, nga dhoma e saj, rrethuar me gjëra të rëndomta, me ëndërrimet për jetën dhe bukurinë e saj, nga vetmia që ia vret shpirtin.

Meditimin dhe monologun e saj e plotësojnë bukur përshkrimet që i bëhen atmosferës dhe përjetimit të saj. 

Mjafton të shihet përfundimi i këtij tregimi: ''Kurse mjaullima e maces, duke trazuar gjolin e qetësisë në dhomë, e bënte edhe më shurdhuese tërë atë zhurmë të heshtjes së saj.'' dhe të shohim sa përputhet ky përshkrim me figuracion aq të pasur me gjendjen shpirtërore të personazhit

Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe postimi në një faqe tjetër.  


Postime të ngjashme:


Anton Pashku - Krijimtaria letrare
 

Anton Pashku - Biografia
 

Analiza e tregimit "Klithma" nga Anton Pashku
 

Romani- Oh
 

Cilat janë veprat letrare të Anton Pashkut?


lutjet e mbremjes anton pashku ,lutjet e mbremjes referat ,lutjet e mbremjes anton pashku permbajtja ,lutjet e mbremjes wikipedia ,lutjet e mbremjes anton pashku analiza ,lutjet e mbremjes anton pashku referat, lutjet e mbremjes Analiza, Anton Pashku analiza lutjet e mbremjes
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat