Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Aktinomikoza

Aktinomikoza është sëmundje me ecuri kronike inflamatore parazitare joinfektuese.

• Etiopatogjeneza: Shkaktar është Actinomycosis izraeli anaerob, që konstatohet si saprofit, por në simbiozë me mikroorganizmat e tjerë bëhet patogjenë për njeriun. 


Aktinomikoza përhapet në mënyrat:

• primare - nga depërtimi i parazitit në lëkurën e traumatizuar,

 

• sekondare – që fillon me vetë vatrën subkutane dhe më vonë shtrihet në sipërfaqen e lëkurës.
 

Pasqyra klinike: 

Sëmundja manifestohet në tri forma:

Aktinomikoza cervikofaciale,

 

Aktinomikoza torakale,
 

Aktinomikoza abdominale


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi ,trajtimi,sherimi,mjekimi, pasyra klinike,mjekimi lokal,mjekimi i pergjitshem,terapia, diagnoza,diagnoza diferenciale, diagnoz,klinika, dermatologji,dermatologjia, mjekesi, mjekim, sherimi,te dhena,aktinomikoza,aktinomikoz,actinomycosis,

Aktinomikoza është sëmundje me ecuri kronike inflamatore parazitare joinfektuese.

• Etiopatogjeneza: Shkaktar është Actinomycosis izraeli anaerob, që konstatohet si saprofit, por në simbiozë me mikroorganizmat e tjerë bëhet patogjenë për njeriun. 


Aktinomikoza përhapet në mënyrat:

• primare - nga depërtimi i parazitit në lëkurën e traumatizuar,

 

• sekondare – që fillon me vetë vatrën subkutane dhe më vonë shtrihet në sipërfaqen e lëkurës.
 

Pasqyra klinike: 

Sëmundja manifestohet në tri forma:

Aktinomikoza cervikofaciale,

 

Aktinomikoza torakale,
 

Aktinomikoza abdominale


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi ,trajtimi,sherimi,mjekimi, pasyra klinike,mjekimi lokal,mjekimi i pergjitshem,terapia, diagnoza,diagnoza diferenciale, diagnoz,klinika, dermatologji,dermatologjia, mjekesi, mjekim, sherimi,te dhena,aktinomikoza,aktinomikoz,actinomycosis,

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat