Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Aktinomikoza cervikofaciale

Aktinomikoza cervikofaciale e hasim pas infeksioneve odontogjene;
 
Lokalizohet nën mandibulë, shfaqet një infiltrat i fortë, lëkura është me ngjyrë të kaltër në të kuqe, shumë e fortë dhe pa dhembje me një fistulë nga e cila rrjedh përmbajtja seroze ose purulente ku vërehen druza actinomycetesh që duken si granula të vogla.
 

Përfundon si cikatriks, osetomielit dhe deformim i nofullës.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi ,trajtimi,sherimi,mjekimi, pasyra klinike,mjekimi lokal,mjekimi i pergjitshem,terapia, diagnoza,diagnoza diferenciale, diagnoz,klinika, dermatologji,dermatologjia, mjekesi, mjekim, sherimi,te dhena,Aktinomikoza cervikofaciale,Aktinomikoze cervikofaciale
Aktinomikoza cervikofaciale e hasim pas infeksioneve odontogjene;
 
Lokalizohet nën mandibulë, shfaqet një infiltrat i fortë, lëkura është me ngjyrë të kaltër në të kuqe, shumë e fortë dhe pa dhembje me një fistulë nga e cila rrjedh përmbajtja seroze ose purulente ku vërehen druza actinomycetesh që duken si granula të vogla.
 

Përfundon si cikatriks, osetomielit dhe deformim i nofullës.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi ,trajtimi,sherimi,mjekimi, pasyra klinike,mjekimi lokal,mjekimi i pergjitshem,terapia, diagnoza,diagnoza diferenciale, diagnoz,klinika, dermatologji,dermatologjia, mjekesi, mjekim, sherimi,te dhena,Aktinomikoza cervikofaciale,Aktinomikoze cervikofaciale
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat