Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Aktinomikoza abdominale

Aktinomikoza abdominale është kur shkaktari atakon zorrët dhe kur krijohen masa tumoroze në abdomen, abces në rajonin e M.psoas.

Dy të fundit përcillen me temperaturë dhe plogështi.

Diagnoza diferenciale: Tuberkuloza kolikvative, guma sifilitike, sporotrihoza, metastazat e tumoreve, limfomat, osteomieliti, abcesi i heparit.

Mjekimi

Mjekimi i përgjithshëm: antibiotikë (Tetraciklinet, Erythromycin)


Mjekimi lokal: yndyra antibiotike, incision, drenazhë, rentgenoterapi.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,Aktinomikoza abdominale,Aktinomikoze abdominale,Actinomycosis abdominale,trajtimi,sherimi,mjekimi, pasyra klinike,mjekimi lokal,mjekimi i pergjitshem,terapia,diagnoza,diagnoza diferenciale,diagnoz,klinika,

Aktinomikoza abdominale është kur shkaktari atakon zorrët dhe kur krijohen masa tumoroze në abdomen, abces në rajonin e M.psoas.

Dy të fundit përcillen me temperaturë dhe plogështi.

Diagnoza diferenciale: Tuberkuloza kolikvative, guma sifilitike, sporotrihoza, metastazat e tumoreve, limfomat, osteomieliti, abcesi i heparit.

Mjekimi

Mjekimi i përgjithshëm: antibiotikë (Tetraciklinet, Erythromycin)


Mjekimi lokal: yndyra antibiotike, incision, drenazhë, rentgenoterapi.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,Aktinomikoza abdominale,Aktinomikoze abdominale,Actinomycosis abdominale,trajtimi,sherimi,mjekimi, pasyra klinike,mjekimi lokal,mjekimi i pergjitshem,terapia,diagnoza,diagnoza diferenciale,diagnoz,klinika,

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat