Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Poezia- Zonjës Elena Gjikë nga Zef Serembe-Koment për poezinë apo analizë letrare


''Elena Gjika''


Botuar 1870 , këtu poeti e ndërton figurën e romunes me prejardhje shqiptare me të cilën krenohen arbëreshët , sidomos me formimin e saj intelektual , me pozitën e saj , siç paraqet edhe autori si një unazë që lidh dhe si një yll i lirisë që ndriçon.

Poashtu në këtë poezi autori brengoset me mosaftësinë e Arbëreshëve për tu ndihmuar bashkëatdhetarëve , flet për ata si Xhavella , Bubullima , Boçari e shumë shqiptarë të tjerë që kishin luftuar për Greqinë kurse tashmë për vetë mëmëdheun skishte asnjë burrë për të luftuar dhe për ta liruar nga zgjedha turke. 


Postime të ngjashme:

Zef Serembe - Biografia

Poezia- Kujtim nga Zef Serembe-Koment

 Poezia- Zonjës Elena Gjikë nga Zef Serembe-Koment për poezinë apo analizë letrare,poezia zonjes Elena Gjika zef serembe,poezi Per Elena Gjiken,koment per poezi shqip,komente
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat