Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Poezia- Rrotullupë nga Zef Serembe-Koment për poezinë apo analizë letrare


Botuar 1860 , ishte në moshë 16 vjeçare, flet për fatin e atdheut, poashtu flet edhe për një luftë të hapur kundër turkut që ,,na la pa mëmëdhe‟‟.

Në poezi paraqitet edhe vrulli i tij rinor dhe preokupimi i tij emocional shfaqet veçmas në dy strofat e para të poezisë.

Në vjershë shtrohen 3 drama : 1)dobësia e lëvizjes kombëtare , 2)drama e arbëreshëve që kanë mbetur pa atdhe , 3) harresa tashmë kish filluar ta mbuloj kujtesën historike të arbëreshëve.

Flet për atë se Arbëria tashmë nuk ishte e pavarur dhe si e tillë nuk mund t‟i ndihmonte bashkatdhetarëve. 

Postime të ngjashme:

Zef Serembe - Biografia
  Poezia- Kujtim nga Zef Serembe-Koment


Poezia- Rrotullupë nga Zef Serembe-Koment për poezinë apo analizë letrare,poezia rrotullup analiza,poezia rrotullupe koment,koment per poezine rrotullupe

Botuar 1860 , ishte në moshë 16 vjeçare, flet për fatin e atdheut, poashtu flet edhe për një luftë të hapur kundër turkut që ,,na la pa mëmëdhe‟‟.

Në poezi paraqitet edhe vrulli i tij rinor dhe preokupimi i tij emocional shfaqet veçmas në dy strofat e para të poezisë.

Në vjershë shtrohen 3 drama : 1)dobësia e lëvizjes kombëtare , 2)drama e arbëreshëve që kanë mbetur pa atdhe , 3) harresa tashmë kish filluar ta mbuloj kujtesën historike të arbëreshëve.

Flet për atë se Arbëria tashmë nuk ishte e pavarur dhe si e tillë nuk mund t‟i ndihmonte bashkatdhetarëve. 

Postime të ngjashme:

Zef Serembe - Biografia
  Poezia- Kujtim nga Zef Serembe-Koment


Poezia- Rrotullupë nga Zef Serembe-Koment për poezinë apo analizë letrare,poezia rrotullup analiza,poezia rrotullupe koment,koment per poezine rrotullupe
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi