Skip to main content

Të jetuarit në mënyrën e duhur!Nëse jeton realiteti atëherë është ai që të mban më këmbë në tokë. Por ne fakt ka disa gjëra të skajshme shume të rralla ku në mendjen e tyre në bashkpunim me dëshirat që kërkohen nga zemra arrihet te përdhoset realiteti duke u shumëzuar gjithçka me zero.

Fantazitë arrijnë të të krijojnë në një mënyrë halucinacione dhe të bëjnë të pa vetëdijshem për gjërat që bënë.

Ndoshta është shumë e bukur ,bota që na pëlqen t’a jetojm sipas interesit tonë duke e fantazuar me gjërat që në bëjnë të lumtur dhe me gjërat që ja vlen t’i thuash dhe ti kesh .

Ja pse unë jetoj por kjo është absolutisht e pamundur. Bota është krijuar me rregulla nga më të ndryshmet dhe duhet gjithmonë të përmbahesh në kufinjte që të janë caktuar ,nëse i injoron atëherë pëson.

Eshtë e vërtetë shprehja “Rregullat janë krijuar për tu thyer” por nëse thyhen deri në atë pikë sa “kupa nuk mban më ujë” atëherë nuk është e lehtë të shpëtosh pa u laguar nga gjërat e kota që mund të kesh bërë pa dashur ose ndoshta me qëllim të plotë.

Don Kishoti është shembulli konkret i thyerjes së çdo rregulli të mundshëm që mund të ekzistojë. Arrinë i imagjinon gjërat në mënyrën që atij i pëlqen dhe e jeton botën si një fushë me lule ku gjithmonë është, ai del fitimtar me hiperbolizimet që ai arrin të shpikë.

Kësaj i thonë të kesh një imagjinatë të shfrenuar që të zotëron dhe të bënë të humbasësh sensin e logjikës. Jo se e ke pasur ndonjëherë Don Kishotin për sensin e logjikes po thjesht në qoftë se e kap në aspektin e përgjithshëm. Jo çdo kush është zotërues i mirë i imagjinatës por ama janë zotërues të mië të realitetit dhe kjo është etiketimi i të jetuarit në mënyrën e duhur pa marrëzira të tepërta.
Të jetuarit në menyrën e duhur!, Ese,eseja te jetuarit ne menyren e duhur,jeta ne menyren e duhur,jeta me rregulla ese shqip,ese te ndryshme shqip
loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit


Popular posts from this blog

Vjershe per 28 nentorin nga Suhejla Topojani - Kaçanik

28 Nëntori

Shumë zemra rënkonin
Shumë lotë pikonin
Shumë fëmijë u vranë
Vetëm se ishin shqiptarë.

Tani erdhi paqja
Tani erdhi liria
Gëzohemi të gjithë
Se erdhi Pavarësia.

Mirë se erdhe Pavarësi
Mirë se erdhe 28 Nëntor
Jemi të gëzuar të gjithë
Të bashkuar e unik

Vjershe apo poezi nga Suhejla Topojani - Kaçanik


vjersha per 28 nentorin,28 nentori vjersha shqip,vjersha dhe poezi per 28 nentorin,28 nentori poezi shqip,vjersha te bukura per 28 nentorin,pavaresine e Shqiperise,shqipnise,

Ese per 8 marsin diten e nenes

Nje dite qe mbart respekt,dashuri te pafund,per ato qe na dhane jete nga jeta e tyre.Per ato qe naten e bene dite dhe na mekuan me qumesht nga gjiri i tyre. Per ato qe gjenden prane sado larg qe te jemi ,sa here zemrat tona deshperohen,sa here shpirtrat tane renkojne. Per ate krijese te Zotit,mbushur me kaq dashuri,me kaq miresi.Ndaj sot ne kete dite te shenuar po mbeshtes koken dhe mendimet e mija ne prehrin e nenes sime,ne prehrin e nenave tuaja,ne ate preher ku loti thahet si me magji,dhe brengat dhe trishtimet largohen. Aty ku paste diell, drite, paqe, lumturi, qofshin ngahera nenat tona. Gezuar festen e 8 Marsit per te gjitha nenat e botes,per ato me te dhemshurat,me te mirat, me te shtrenjtat. Dera e urimeve eshte e hapur, se ne shpirtin e nje nene nuk ka nevoje te trokasesh.

Burimi: http://www.mesoshqip.org/2013/02/ese-per-8-marsin-diten-e-nenes.html#ixzz4295n81u9
ese per 7-8 marsin ese per 7 dhe 8 marsin ese per 7dhe8 marsin poezi per nenen per 8 mars poezi per 7…

Macja në ëndërr

Macja paraqet botën e brendshme të njeriut në veçanti botën e pavetëdijshme.Pikërisht nëpër mes kësaj ëndrres mund ta rinjohësh botën tënde të brendshme,veset,instinktin dhe dilemat e saja konfliktuoze.Aty paraqiten vetite e tua të fshehta që tregohen mjaft agresive dhe të ngatshëme për të sulmuar.  Macja ne enderr simbolizon një frymë të pavarur, seksualitetin femëror, krijimtarisë,fuqine,shoqerine,misteriozen,te panjohuren etj
Macja mund te perfaqesoje deshiren dhe nevojen per me shume shoqeri intime.
Macja mund të tregojnë se dikush është duke u mashtrues ose të pabesë ndaj teje.
Nese macja eshte agresive, atëherë kjo tregon se keni probleme me aspektin femëror të vetes.Endrra mund te jete metafore se dikush eshte i lig me ju dhe me qellim te keq ndaj jush.Në qoftë se keni frikë nga macja në ëndërr tuaj, atëherë kjo tregon se ju jeni të frikësuar nga aspekti femeror i vetes.Një mace pa bisht,atëherë kjo nënkupton një humbje e pavarësisë dhe mungese e autonomisë.Nese macja …
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more