Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Zogu dhe kulla - (Analiza)


"Zogu dhe Kulla''

Ky tregim trajton një temë e cila flet për një zogjeton në një kullë të lartë dhe për një djalë që dëshironte të ja merrte zogut këngën dhe zërin e tij të bukur.

Zogu këndonte aq bukur saqë bënte që trëndafilat të lulëzojnë me fletët e tyre të blerta dhe të bukura.

Djali i cili jetonte në një dhomë të kullës fliste me ëmbëlsi por nuk kishte rehati sepse mendonte vazhdimisht sesi të ja merrte zogut këngën e tij të mrekullueshme.

Ai një natë iu afrua zogut dhe i tha :

Dua këngën tënde. Ti mund të gjesh ndonjë këngë tjetër, djali ia kërkoi këngën zogut sepse me këngën e tij të bukur të gjithë do ta donin dhe respektonin djalin.

Djali priti disa ditë dhe më pastaj doli që ta kërkonte zogun që të ja merrte këngën zogut.

Duke e kërkuar papritmas dëgjoi një jehonë ! Ai donte ta ndiqte por jehona atë e ndiqte.

Më në fund jehona arriti deri te veshët e djalit dhe i tha :

- Mos e kërko zogun kot atë nuk mundesh që ta gjesh më.

Djalit iu kujtua kur zogu i tha që më mirë do të ishte që ai ta mbante këngën e tij ndërsa djali duhet që ta mbante fjalën e vet.

zogu dhe kulla analiza,referat,referate,analiza shqip,analize,referat i vepres referat zogu dhe kulla libri zogu dhe kulla,lektyra zogu dhe kulla analize,permbledhje,permbajtja,personazhet,zogu dhe kulla - rrahman dedaj,zogu dhe kulla permbajtja,lektyra shkollore zogu dhe kulla,lektyra zogu dhe kulla,referat zogu dhe kulla,zogu dhe kulla vepra,zogu dhe kulla lektyr shkollore,tregim zogu dhe kulla

"Zogu dhe Kulla''

Ky tregim trajton një temë e cila flet për një zogjeton në një kullë të lartë dhe për një djalë që dëshironte të ja merrte zogut këngën dhe zërin e tij të bukur.

Zogu këndonte aq bukur saqë bënte që trëndafilat të lulëzojnë me fletët e tyre të blerta dhe të bukura.

Djali i cili jetonte në një dhomë të kullës fliste me ëmbëlsi por nuk kishte rehati sepse mendonte vazhdimisht sesi të ja merrte zogut këngën e tij të mrekullueshme.

Ai një natë iu afrua zogut dhe i tha :

Dua këngën tënde. Ti mund të gjesh ndonjë këngë tjetër, djali ia kërkoi këngën zogut sepse me këngën e tij të bukur të gjithë do ta donin dhe respektonin djalin.

Djali priti disa ditë dhe më pastaj doli që ta kërkonte zogun që të ja merrte këngën zogut.

Duke e kërkuar papritmas dëgjoi një jehonë ! Ai donte ta ndiqte por jehona atë e ndiqte.

Më në fund jehona arriti deri te veshët e djalit dhe i tha :

- Mos e kërko zogun kot atë nuk mundesh që ta gjesh më.

Djalit iu kujtua kur zogu i tha që më mirë do të ishte që ai ta mbante këngën e tij ndërsa djali duhet që ta mbante fjalën e vet.

zogu dhe kulla analiza,referat,referate,analiza shqip,analize,referat i vepres referat zogu dhe kulla libri zogu dhe kulla,lektyra zogu dhe kulla analize,permbledhje,permbajtja,personazhet,zogu dhe kulla - rrahman dedaj,zogu dhe kulla permbajtja,lektyra shkollore zogu dhe kulla,lektyra zogu dhe kulla,referat zogu dhe kulla,zogu dhe kulla vepra,zogu dhe kulla lektyr shkollore,tregim zogu dhe kulla
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat