Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është biokimia mjekësore ?


Çka është biokimia mjekësore ? 


Biokimia mjekësore (biokimia e njeriut) studion :

  
Substancat kimike të cilat marrin pjesë në ndërtimin e organizmit të njeriut (uji, kripërat inorganike, sheqernat, lipidet, proteinat, vitaminat, enzimet, hormonet) ;
   

Përbërjen e lëngjeve trupore (gjakun, limfën), përbërjen e lëngjeve të organeve të tretjes (pështymës, lëngut të lukthit, lëngut pankreatik, biles dhe eskreteve- qumështin, djersën, urinën) ;


Principet elementare të të ushqyerit si mënyrë që shërben për përtirjen e përbërësve kimik të organizmit ;

Fatin e substancave të ndryshme kimike që merren përmes ushqimit, duke filluar prej futjes së ushqimit në gojë, tretjen e tij në zorrë, mënyrën e absorbimit, transformimin në qeliza dhe largimin e tyre ose të produkteve të tyre nga organizmi ;
   

Çrregullimet e ndryshme të metabolizmit dhe vërteton shkaqet e çrregullimeve te organizmi i sëmurë, nga sëmundjet ngjitëse e të tjera.


Çka është biokimia mjekësore ?,qka eshte biokimia mjekesore,cka eshte biokimia mjeksore,qka eshte biokimia e njeriut,qka studion biokimia mjekesore,me qka merret biokimia,me qka merret biokimia e njeriut,cilat gjera i studion biokimia e njeriut,biokimite e njeriut,njeriu dhe biokimia,rolet e biokimise,cilat jane funksionet e biokimise

Çka është biokimia mjekësore ? 


Biokimia mjekësore (biokimia e njeriut) studion :

  
Substancat kimike të cilat marrin pjesë në ndërtimin e organizmit të njeriut (uji, kripërat inorganike, sheqernat, lipidet, proteinat, vitaminat, enzimet, hormonet) ;
   

Përbërjen e lëngjeve trupore (gjakun, limfën), përbërjen e lëngjeve të organeve të tretjes (pështymës, lëngut të lukthit, lëngut pankreatik, biles dhe eskreteve- qumështin, djersën, urinën) ;


Principet elementare të të ushqyerit si mënyrë që shërben për përtirjen e përbërësve kimik të organizmit ;

Fatin e substancave të ndryshme kimike që merren përmes ushqimit, duke filluar prej futjes së ushqimit në gojë, tretjen e tij në zorrë, mënyrën e absorbimit, transformimin në qeliza dhe largimin e tyre ose të produkteve të tyre nga organizmi ;
   

Çrregullimet e ndryshme të metabolizmit dhe vërteton shkaqet e çrregullimeve te organizmi i sëmurë, nga sëmundjet ngjitëse e të tjera.


Çka është biokimia mjekësore ?,qka eshte biokimia mjekesore,cka eshte biokimia mjeksore,qka eshte biokimia e njeriut,qka studion biokimia mjekesore,me qka merret biokimia,me qka merret biokimia e njeriut,cilat gjera i studion biokimia e njeriut,biokimite e njeriut,njeriu dhe biokimia,rolet e biokimise,cilat jane funksionet e biokimise
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat