Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Si quhet mungesa e si teprica e vitaminave ?

Mungesa e pjesërishme e vitaminave në organizëm quhet hipovitaminozë ndërsa mungesa e tërësishme avitaminozë.
Sasia e tepërt e vitaminave në organizëm është e dëmshme dhe quhet hipervitaminozë.
Vitaminat ndahen në vitamina që treten në ujë dhe vitamina që treten në vajëra. 


 Lexo më shumë:  vitaminat


Si quhet, qysh i thojne, si i thojne, mungesa e vitaminave,mungesa e vitaminave,qka eshte hipovitaminoza,hipervitaminoza,avitaminoza
Mungesa e pjesërishme e vitaminave në organizëm quhet hipovitaminozë ndërsa mungesa e tërësishme avitaminozë.
Sasia e tepërt e vitaminave në organizëm është e dëmshme dhe quhet hipervitaminozë.
Vitaminat ndahen në vitamina që treten në ujë dhe vitamina që treten në vajëra. 


 Lexo më shumë:  vitaminat


Si quhet, qysh i thojne, si i thojne, mungesa e vitaminave,mungesa e vitaminave,qka eshte hipovitaminoza,hipervitaminoza,avitaminoza
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat