Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Kush i sintetizon vitaminat ?

Bimët dhe mikroorganizmat janë të afta për t’i sintetizuar vitaminat, ndërsa kafshët duhet t’i marrin përmes ushqimit. 

Ato në të vërtetë janë materie organike që trupi i njeriut nuk mund ti sintetizojë (përveç kolekalciferolit, Vitaminës K, dhe pjesërisht riboflavinës). 


 Lexo më shumë:  vitaminat 


kush i sintetizon vitaminat, kush i krijon vitaminat,vitaminat sintetizimi,vitaminat ku sintetizohet, cilat vitamina i krijon njeriu,vitaminat nga njeriu, cilat vitamina krijohen nga njeriu, bimet dhe vitaminat,mikroorganizmat dhe vitaminat
Bimët dhe mikroorganizmat janë të afta për t’i sintetizuar vitaminat, ndërsa kafshët duhet t’i marrin përmes ushqimit. 

Ato në të vërtetë janë materie organike që trupi i njeriut nuk mund ti sintetizojë (përveç kolekalciferolit, Vitaminës K, dhe pjesërisht riboflavinës). 


 Lexo më shumë:  vitaminat 


kush i sintetizon vitaminat, kush i krijon vitaminat,vitaminat sintetizimi,vitaminat ku sintetizohet, cilat vitamina i krijon njeriu,vitaminat nga njeriu, cilat vitamina krijohen nga njeriu, bimet dhe vitaminat,mikroorganizmat dhe vitaminat
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat