Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Jakov Xoxa (1923-1979) Biografia dhe veprat

Jakov Xoxa në letërsinë shqipe është i njohur si romansier, novelist e tregimtar.

Lindi në Fier ku e mbaroi shkollën fillore, ndërsa të mesmen e kreu në Korçë. 

Pasi përfundoi studimet e larta për letërsi, një kohë punoi si gazetar dhe më vonë si profesor i letërsisë në shkollën e lartë. Nga viti 1965 Jakov Xoxa kryesisht filloi të merret me krijimtari letrare, ku në fillim shkroi skica, reportazhe dhe tregime.

Tregimet e Jakov Xoxës janë përmbledhur në "Novela" I dhe II.

Në letërsinë shqipe Jakov Xoxa u bë i njohur me romanet "Lumi i vdekur", "Juga e bardhë" dhe "Lulja e kripës". 

Është marrë me stilistikë dhe teori të letërsisë. 

biografia veprat, jeta e jakov xoxex, Jakov Xoxa Biografia, Jakov Xoxa veprat, veprat e Jakov Xoxes
Jakov Xoxa në letërsinë shqipe është i njohur si romansier, novelist e tregimtar.

Lindi në Fier ku e mbaroi shkollën fillore, ndërsa të mesmen e kreu në Korçë. 

Pasi përfundoi studimet e larta për letërsi, një kohë punoi si gazetar dhe më vonë si profesor i letërsisë në shkollën e lartë. Nga viti 1965 Jakov Xoxa kryesisht filloi të merret me krijimtari letrare, ku në fillim shkroi skica, reportazhe dhe tregime.

Tregimet e Jakov Xoxës janë përmbledhur në "Novela" I dhe II.

Në letërsinë shqipe Jakov Xoxa u bë i njohur me romanet "Lumi i vdekur", "Juga e bardhë" dhe "Lulja e kripës". 

Është marrë me stilistikë dhe teori të letërsisë. 

biografia veprat, jeta e jakov xoxex, Jakov Xoxa Biografia, Jakov Xoxa veprat, veprat e Jakov Xoxes
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat