Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Juga e bardhë - Jakov Xoxa (Analiza)Juga e bardhë - Jakov Xoxa (Analiza)

Në këtë roman mjaft voluminoz trajtohet epoka e transferimit socialist të Shqipërisë, që do të zgjasë për afër 50 vjet .

Është një kohë kur komunistët shqiptarë që erdhën pas lufte në pushtet, donin të kryenin ndryshime radikale në jetën shoqërore dhe politike të vendit.

Lëndën e trajtuar në këtë vepër autori e merr nga aktualiteti i kohës, nga periudha e kolektivizmit, kurse ngjarjet edhe në këtë rast vendosen në Myzeqe, konkretisht në kooperativën e Pirganit.

Tema e romanit është tendenca për pengimin e realizimit të planeve të pushtetit dhe mbarëvajtjen e rrjedhave të koncipuara nga forcat burokratike.

Poashtu janë edhe prezente tematika nga lufta për emancipimin kombëtar, orvatjet për tejkalimin e raporteve të prapambetura shoqërore etj.

juga e bardhe analiza,vepra,juge e bardhe analize e vepres,vepra letrare,referate,ese,referat,analiza,jakov xoxa


Juga e bardhë - Jakov Xoxa (Analiza)

Në këtë roman mjaft voluminoz trajtohet epoka e transferimit socialist të Shqipërisë, që do të zgjasë për afër 50 vjet .

Është një kohë kur komunistët shqiptarë që erdhën pas lufte në pushtet, donin të kryenin ndryshime radikale në jetën shoqërore dhe politike të vendit.

Lëndën e trajtuar në këtë vepër autori e merr nga aktualiteti i kohës, nga periudha e kolektivizmit, kurse ngjarjet edhe në këtë rast vendosen në Myzeqe, konkretisht në kooperativën e Pirganit.

Tema e romanit është tendenca për pengimin e realizimit të planeve të pushtetit dhe mbarëvajtjen e rrjedhave të koncipuara nga forcat burokratike.

Poashtu janë edhe prezente tematika nga lufta për emancipimin kombëtar, orvatjet për tejkalimin e raporteve të prapambetura shoqërore etj.

juga e bardhe analiza,vepra,juge e bardhe analize e vepres,vepra letrare,referate,ese,referat,analiza,jakov xoxa
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat