Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çdo dhembje e barkut ka "natyrë kirurgjike" sipas Gastroenterologëve të QKUK-së
Gastroenterologët e QKUK-së kanë vazhduar me "mençurinë" e rradhës, që nuk gjendet as në Bangladesh. Ata qe një kohë të gjatë po mendojnë që çdo dhembje e barkut ka natyrë kirurgjike. Sipas tyre çdo herë që dikush ka dhembje barku duhet të operohet. Pra nëse gjatë ditës keni një, dy ose më shumë herë dhembje barku duhet të operoheni po aq herë sa keni dhembje barku. 

Ky konkludim i tyre lidhet me faktin që çdo dhembje e barkut ose kolikë abdominale duhet të shkoj direkt te Kirurgu Abdominal sepse dhembja e barkut duhet të largohet me intervenim kirurgjik dhe të mos trajtohet fare me barna nga ana e Gastroenterologut. 

Sipas tyre, Gastriti akut, Gastriti kronik, Gastroenterocoliti akut dhe të gjitha sëmundjet tjera që më parë janë trajtuar nga Gastroenterologu tanimë duhet të trajtohen nga ana e Kirurgut abdominal duke bërë intervenimin kirurgjik për të menjanuar dhembjen e barkut. 

Këto ide "përparuese" të mjekësisë bashkëkohore po vazhdojnë të jenë të pranishme akoma në Kosovë e veçanërisht në QKUK. 

Gastroenterologët tanë të QKUK-së e shohin më të arsyeshme që tek pacientët me dhembje barku të mos shërohen me medikamente por me operacion. Bravo e madhe për ju Gastroenterologë që po e zhvilloni mjekësinë kosovare dhe po e dërgoni në piedestalin e mjekësisë botërore.
Gastroenterologët e QKUK-së kanë vazhduar me "mençurinë" e rradhës, që nuk gjendet as në Bangladesh. Ata qe një kohë të gjatë po mendojnë që çdo dhembje e barkut ka natyrë kirurgjike. Sipas tyre çdo herë që dikush ka dhembje barku duhet të operohet. Pra nëse gjatë ditës keni një, dy ose më shumë herë dhembje barku duhet të operoheni po aq herë sa keni dhembje barku. 

Ky konkludim i tyre lidhet me faktin që çdo dhembje e barkut ose kolikë abdominale duhet të shkoj direkt te Kirurgu Abdominal sepse dhembja e barkut duhet të largohet me intervenim kirurgjik dhe të mos trajtohet fare me barna nga ana e Gastroenterologut. 

Sipas tyre, Gastriti akut, Gastriti kronik, Gastroenterocoliti akut dhe të gjitha sëmundjet tjera që më parë janë trajtuar nga Gastroenterologu tanimë duhet të trajtohen nga ana e Kirurgut abdominal duke bërë intervenimin kirurgjik për të menjanuar dhembjen e barkut. 

Këto ide "përparuese" të mjekësisë bashkëkohore po vazhdojnë të jenë të pranishme akoma në Kosovë e veçanërisht në QKUK. 

Gastroenterologët tanë të QKUK-së e shohin më të arsyeshme që tek pacientët me dhembje barku të mos shërohen me medikamente por me operacion. Bravo e madhe për ju Gastroenterologë që po e zhvilloni mjekësinë kosovare dhe po e dërgoni në piedestalin e mjekësisë botërore.

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat