Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

loading...

“Drunjtë të cilët duhet të largohen nga sheshi i qytetit zhvendosen tek Pallati i Sporteve (Foto lajm)” plus 9 more Ferizaj Press

“Drunjtë të cilët duhet të largohen nga sheshi i qytetit zhvendosen tek Pallati i Sporteve (Foto lajm)” plus 9 more Ferizaj Press


Drunjtë të cilët duhet të largohen nga sheshi i qytetit zhvendosen tek Pallati i Sporteve (Foto lajm)

Posted: 17 Apr 2017 08:38 AM PDT

 Drunjtë të cilët gjendeshin në sheshin e qytetit “Adem Jashari” me projektin e ri duhet të largohen.
Por këta drunj kompania “Kopshti i Artë” nuk i la të shkojnë dëm. Këta drunj kjo Kompani u kujdes me profesionalizëm që ti zhvendos para Palestrës së sporteve “Bill Klinton” që të mos shkojnë dëm por edhe pjesa para Palestrës  të vazhdoi të mbushet me drunj dekorativ.

Reçica: Nëse nuk kalon Demarkacioni, PDK e gatshme për zgjedhje

Posted: 17 Apr 2017 06:28 AM PDT

Nëse Marrëveshja për Demarkacionin me Malin e Zi nuk kalon në Kuvendin e Kosovës atëherë vendi mund të shkojë në zgjedhje të parakohshme.

Kështu ka deklaruar deputeti nga radhët e Partisë Demokratike, Elmi Reçica.

Sipas tij, PDK është gjithmonë e gatshme të shkoj në zgjedhje kur është në pyetje interesi i qytetarëve të Republikës së Kosovës.

"Nëse nuk kalon Demarkacioni si parakusht për liberalizim të vizave gjë që i prek qytetarët e Republikës së Kosovës, atëherë Partia Demokratike e Kosovës është e gatshme të shkoj në zgjedhje të parakohshme", ka thënë Reçica për Telegrafin.

Ndërkohë që kryeministri Mustafa ditë më parë ka thënë se brenda muajit prill do ta procedojë në Kuvend çështjen e demarkacionit.

Prite të gjelbrën, mos rreziko jetën

Posted: 17 Apr 2017 05:27 AM PDT

Përkundër fushatave sensibilizuese  dhe kohëve të fundit edhe të një projekti të policisë për siguri në komunikacion aksidentet ende nuk janë të vogla.

Se secili duhet të kujdeset për jetën e vetë tregon edhe një foto e dërguar nga një lexues i FerizajPeress i cili  me të parë se një qenë pretë dritën e gjelbër në semafor nuk ka  kaluar pa e fotografuar këtë rast.

Në foto shihet se dritat në semafor janë në të kuqen dhe qeni i cili është ndalur dhe po pret radhën e tij,pra po pret të gjelbrën.

Më mirë të presësh një minut se sa të kërkosh të drejtën tënde nëpër gjykata si invalid.

 

Agron Bajraktari- model i ri udhëheqësi në një universitet

Posted: 17 Apr 2017 04:52 AM PDT

Këtë javë, në rubrikën "Profil", do t'ua prezantojmë rektorin e Universitetit te Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, Prof.Dr. Agron Bajraktari.

Suksesi i Bajraktarit lidhet me personalitetin e tij shumë energjik, aftësisë për të vepruar shpejt në situata të paparashikuara, logjikën moderne të menaxhimit, si dhe dëshirës dhe vullnetit për përgatitje të vazhdueshme profesionale.

Më 15 mars 2016, ai u zgjodh rektor i universitetit më të ri publik në vend dhe të vetmit të profilizuar – Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj. Ndërsa, është edhe anëtar i Konferencës së Rektorëve të universiteteve publike të Kosovës. Para zgjedhjes së tij rektor, Bajraktari ka qenë prorektor në Universitetin e Prishtinës (2012-2014),  anëtar i Bordit Drejtues të Universitetit të Mitrovicës (2013-2016), si dhe Këshilltar Politik në fushën e pylltarisë në Qeverinë e Kosovës (2008-2012).

Në vitin 2004 u zgjodh koordinator i ECTS dhe Zhvillimit Akademik. Ndërsa, në vitin 2006 u zgjodh shef i Departamentit të Përpunimit të Drurit. Pastaj, Bajraktari u zgjodh Dekan i Fakultetit të Shkencave Teknike të Aplikuara në Ferizaj pranë Universitetit të Prishtinës në vitin 2006, si dhe u rizgjodh për mandatin e tij të dytë në vitin 2009. Bajraktari është zgjedhur Ligjërues në Universitetin e Prishtinës në vitin 2003, ndërsa në vitin 2006, Universiteti i Prishtinës e zgjodhi z. Bajraktarin Profesor Asistent, në vitin 2011 Profesor i Asocuar dhe së fundi, në korrik të vitit 2016 u zgjodh Profesor i Rregullt (thirrja më e lartë universitare që mund të merret në Kosovë).

Ai ka mbi 90 prezantime në konferenca të ndryshme ndërkombëtare (në Amerikë, Argjentinë, Brazil, Kinë, Japoni, Korenë e Jugut, Rusi dhe shtete të ndryshme evropiane).  Gjithashtu, ka publikuar punimet e tij në revista të njohura ndërkombëtare me recension ndërkombëtar dhe impakt faktor, e po ashtu, recensent në 6 revista ndërkombëtare dhe anëtar i organizatave më të rëndësishme në botë në fushën e pylltarisë dhe industrisë së drurit. Gjithashtu, pjesëmarrës në shumë komitete shkencore dhe ngjarje të ndryshme nga fusha e tharjes së drurit.

Prof. Dr. Agron Bajraktari ka publikuar tre libra nga fusha e tij e studimit (2 monografi dhe 1 libër universitar). Studimet bachelor dhe master i mbaroi në Departamentin e Industrisë së Drurit – Fakulteti i Shkencave Pyjore në Universitetin Bujqësor të Tiranës. Në vitin 2004 e mori titullin Doktor i Shkencave, ndërsa ka vazhduar për të dytën herë me studimet master në fushën e ekonomisë (MBA) pranë Universitetit Staffordshire në Angli.

Prof. Dr. Agron Bajraktari flet gjuhën angleze, italiane dhe atë gjermane.

Prof. Bajraktari ka punuar edhe në shumë projekte dhe kompani private në sektorin e përpunimit të drurit.

Vlerësohet po ashtu dedikimi i tij në ngritjen dhe zhvillimin e Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, në një Universitet model të zhvillimit profesional të të rinjëve në fushën e sektorit të përpunimit të drurit dhe atij të  plastikës, duke bashkërenduar një bashkëpunim të ngushtë me sektorin privat dhe njësitë e kërkim-zhvillimit shkencor e aplikativ.

Pasi sektori i përpunimit të drurit dhe atij të plastikës janë ndër më të zhvilluarit në vend edhe nevoja për kuadro të reja me aftësi aplikative në industri bazuar në trendet globale zhvillimore është mjaft e madhe, këto arritje të reja të Universitetit Publik në Ferizaj i japin rektorit Bajraktari dhe stafit të tij vlera të shtuara për shoqërinë kosovare./Gazeta Observer

Rrugëtimi tetëvjeçar i Spitalit “Uroplastica Medicus” në Ferizaj

Posted: 17 Apr 2017 04:27 AM PDT

( Një histori e shkurtër , por krenare !)
Poliklinika " Uroplastica Medicus" është themeluar nga Dr. Isa I. Haxhiu, urolog dhe Dr. Hysni M. Arifi, kirurg plastik, në Korrik të 1991-ës, me seli në Shtime. Vetë emërtimi " Uroplastica " shenjëzon specialitetin e lëmisë së themeluesëve, ndërsa Medicus, shenjëzon profesionin e mjekut. U themelua si një imanencë e kohës, pas përjashtimit të shumicës së mjekëve nga institucionet shëndetësore të Kosovës, nga regjimi sërb, për shkak të papajtueshmërisë së tyre me këtë rexhim dhe kërkesës së tij për nënshtrim dhe lojalitet
Ne fillim te punës së Poliklinikës punonin vetëm Dr. Isa Haxhiu dhe Dr. Hysni Arifi, por më vonë filluan të bashkëpunojnë edhe Dr. Nazim Ymeri, pediatër dhe Dr. Sylejman Rexhepi , reumatolog e Dr. Ejup Pllana, kardiolog si dhe Behxhet Kaqiu,pediatër e dr. Jakup Ismajli, mjek i sapodiplomuar
Hapja e kësaj poliklinike u konsiderua si një hap i qëlluar për popullsinë e Shtimes dhe gati e gjithë popullsia e saj dhe e fshatrave përreth ,filluan të merrnin shërbime shëndetësore nga kjo poliklinikë e cila ofronte shërbime cilësore , të nivelit parësor e dytësor ( shërbime nga mjekësia e përgjithshme dhe specialistike), me çmime të ulëta, 2 marka për vizitë, ndërsa për ata që deklaroheshin se janë pa të ardhura, ofroheshin shërbime falas .
Meqë Poliklinika " Uroplastica Medicus" kishte një shërbim cilësor dhe të qasshëm për të gjithë ata që kishin nevojë të merrnin shërbime të tilla,të kapshme për të gjitha kategoritë, lindi nevoja e ofrimit të shërbimeve të saj edhe në Ferizaj, ndaj në bashkëpunim me Dr. Sami E. Salihun, kirurg maksillofacial dhe Ragip Hysenin, pronar i një objekti të "destinuar" për spital, i vumë themelin e spitalit të parë privat shënetësor , "Uroplastica Medicus " në Ferizaj i cili filloi punën më 02.01. 1994 duke dhënë shërbime shendetësore të nivelit parësor ( nga mjeksëia e përgjithshme) dhe atyre të nivelit dytësor ( shërbime specialistike) aty filluan të b=ëhen edhe intervenimet epara kirurgjike nga kirurgjia abdominale, urologjia, kirurgjia plastike, kirurgjia maksillofaciale, gjinekologjia, otorinolaringologjia, pediatria dhe ortopedia .

Njëherit , në kuadër të këtij spitali , që në nismë filloi punën edhe laboratori i hematologjisë dhe biokimisë, të cilin në fillim e udhëhoqi Prof. Dr. Fetah Halili, një profesor I biologjisë, I cili kishte mbetur I papunë nga fshesa sërbe, që kishte fshirë e mundohej të fshinte çdo gjë që kishte firmë shqiptare.Më vonë atë e udhëhoqi aj Dr. Ganimete Minci dhe Dr. Hatixhe Latifi-Pupovci,ndërsa deri në fund të shërbimit e udhëhoqi Musa Arifi
Vlen të theksohet se që nga dita e parë, Spitali " Uroplastica Medicus" filloi me shërbimin e kujdestarisë gjatë natës dhe kjo ishte edhe një ndihmesë e madhe për popullsinë e Ferizajt , Shtimes , Kaçanikut dhe Vitisë, meqë deri atëherë në Ferizaj kujdestaritë ishin organizuar nëpër ambulanca të ndryshme, sipas radhës që kishin caktuar, duke bërë që pacientët të endeshin sa nga një cep i qytetit , në cepin tjetër, patur mundësinë e një shërbimi në një lokacion të caktuar.

Meqë Spitali " Uroplastica Medicus" ishte thuaja afër Qendrës së qytetit , lehtë i qasshëm për pacientët, ai që nga fillimi u bë epiqendra e frekuentimit të të sëmurëve nga Ferizaj , rrethina, Kaçaniku, Vitia dhe Shtimja, meqë shërbimet ishin të shumëllojshme dhe të kapshme për xhepin e gjithsecilit. Ai ofronte edhe shërbime falas, sepse politika shëndetësore e Poliklinikës në Shtime dhe e Spitalit në Ferizaj, që nga fillimi kishte këtë moto: shërbime për të gjithë, pa dallim kombësie, gjinie, moshe dhe kategorie. Tashmë atë kishin filluar ta frekuentonin edhe jo pak serbë, ndonëse kishin shërbime të tyre , qoftë në Ferizaj apo Prishtinë, por falë korrektësisë së personelit dhe cilësisë së shërbimeve, tashmë edhe serbët vendorë nga Shtimja, Ferizaj, Vitia e Kaçaniku, kërkonin shërbimet tona dhe ishin më se të kënaqur.
Spitali tashmë kishte një staf tejet profesional dhe të shumëllojshëm : në shërbimin e mjekësisë së përgjithshme punonin Dr.Jakup Ismajli, Dr. Beqir Beqa dhe Dr. Mehmet Alibegu, ndërsa shërbime specialistike jepnin: nga urologjia Dr. Isa Haxhiu; nga kirurgjia plastike Dr. Hysni Arifi; nga kirurgjia maksillofaciale Dr. Sami Salihu; nga otorinolaringologjia Dr. Qazim Hysenaj; nga ortopedia Dr. Faton Morina; nga pediatria Dr. Feti Hetemi; nga gjinekologjia Dr. Syheda Latifi dhe Dr. Halil Kelmendi; nga anesteziologjia Dr. Burbuqe Bruqi e Dr. Tefta Hetemi . e më vonë edhe Dr. Nehat Baftiu. Në gjysmën e parë të vitit 1994 , Spitali u pajis edhe me rëntgen dhe tashmë edhe ekzaminimet rentgenologjike ofroheshin në kuadër të tij.
Spitali "Uroplastica Medicus" tashmë ishte bërë qendër jo vetëm e shërimit dhe mjekimit të pacientëve, por ai ishte bërë edhe qendër e shkollimit të studentëve dhe nxënësve të mjekësisë të Ferizajt dhe rrethinës. Aty zhvillonin praktikën të gjithë nxënësit e shkollave të mjekësisë së Ferizajt, Shtimes dhe Kaçanikut , por edhe studentët e mjekësisë , meqë Dr. Isa Haxhiu, Dr. Hysni Arifi, Dr. Qazim Hysenaj, Dr. Faton Morina, Dr. Syheda Latifi dhe Dr. Ganimete Minci e Dr. Hatixhe Latifi-Pupovci , ishin edhe asistentë të Fak. të Mjekësisë dhe në mungesë të zhvillimit të veprimtarisë së tyre në klinikat e Fak. të Mjekësisë, zhvillonin veprimtarinë arsimore në Spitalin " Uroplastica Medicus".
Nga ky spital, morën udhën dhe siguruan mjete për shkollim specialistik nga gjinekologjia Dr. Jakup Ismajli e Dr.Heroid Arifi dhe Dr. Nehat Baftiu, nga lëmi i anesteziologjisë dhe reanimacionit,
Do përmendur punën e palodhshme dhe me përkushtim edhe të gjithë atyre infermierëve e infermiereve, të cilët pa marrë parasysh rrezikun edhe në gjysmë të natës ishin të gatshme e u përgjigjeshin thirrjeve për të shërbyer, pa përtesë e plot përgjegjësi:Hasime Gashi, Halide AliI, Bukurije Mehmeti, Suzanë Brahaj, Afërdita Zhinipotoku, Metije Sadiku . Ajtene Jashari, Raza Shabani, Lirije Hyseni, teknikët Bashkim Hyseni, Osman Ismajli, Musa Baftiu,Agim Gashi, Sadri Reshani, furnizuesin e Spiatalit , Ismet Vata ( Dajën Ismet ), i cili u nxirrte me çmime të favorshme furnizuesve vjedhacakë serbë , të cilët vidhnin material e barëra nga klinikat e pushtetit dhe na e shisnin neve, shoferin e palodhshëm ,i cili deri në fund shërbeu me besnikëri e devotshmëri . Do u hynim në hak edhe nxënëseve të palodhshme , të cilat u rriten me "Uroplastikën…" dhe u bënë infermiere të vyera, të cilat punuan pa kompensim deri në ditën e fundit; infermierja Nifa ( Hanife Grainca) , Pranvera Hyseni, Afërdita Prushi dhe shumë të tjera .
Në kohën kur flloi lufta në Kosovë, pra që nga viti 1997, ky spital u vu në shërbim të saj dhe shërbeu UÇK-në, jo vetëm me material sanitar e mjete të nevojshme për shërbimin mjekësor, por në shërbim të saj vuri edhe vetë personelin: Dr. Jakup Ismajli, që në shtator të 1997-ës, shkoi në Krojmir , ndërsa Dr. Hysni Arifi, Dr. Sami Salihu dhe Dr. Nehat Baftiu, frekuentonin stacionet shëndetësore të UÇK-së , në mbarë Kosovën. Në këtë spital u mjekuan e u operuan edhe mjaft ushtarë të UÇK-së dhe familjarë të tyre, duke vënë në rrezik edhe jetët e personelit. Shumë nga ta që operoheshin në Spital, për shkak të rrezikut të zbulimit të tyre, meqë jo rrallë frekuentohej nga sigurimcat serbë dhe shqiptarë, që ishin në shërbim të pushtetit sërbë,e që na akuzonin se ishin në dijeni se po mjekonim "terroristë", që ditën e dytë të operimit , transferoheshin në ndonjë jatak më të sigurt dhe atje shkonim e përkujdeseshim për ta, me autoambulancën , që tashmë dispononte spitali.
Më 05. 01. 1999, në rrugë për në punë, në Porodime, një lokalitet midis Shtimes dhe Koshares, policia sërbe, ndalojnë drejtorin e Spiatalit,Dr. Isa Haxhiun , bashkë me dy nipërit e tij ( djemtë e vëllait ), Sedatin dhe Ariantin dhe fillimisht i kthejnë në Stacionin Policor në Shtime e pastaj në Ferizaj, duke I akuzuar për bashkëpunim me UÇK-në, përkrahje të Fondit " Vendlindja thërret" dhe mbështetje logjistike e kadrovike të Shërbimit Mjekësor të UÇK-ës. Nën kërcënime dhe shantazhe, se " ne dimë gjithçka " dhe "pazi shta radish" , u lëshuam të "lire",me ndërhyrje të pronarit Ragip Hyseni dhe gjetjen e "rastësishme" të inspektorit serb , Sllavishës, të cilit disa herë ia kishim vizituar babain e sëmurë në shtëpi.
Kur më 23 Mars 1999, në ora 13-të, u dha alarmi për sulm nga NATO, të ish Jugosllavisë , ishim duke e kryer operacionin e fundit në Spital, te një paciente me apendicit ( zorrë qorre), të cilën që atë ditë e transferuam për në shtëpi, sepse që nga ajo ditë, pushoi së punuari Spitali " Uroplastica Medicus", por disa nga mjekët e tij, Dr. Hysni Arifi, Dr, Nehat Baftiu dhe Dr. Isa Haxhiu, kaluan në shërbim të UÇK-së dhe deri në mbarim të luftës ishin në shërbim të ushtarëve dhe popullatës civile.
Në këtë spital tashmë ishin mjekuar e shëruar mijëra pacientë, ishin sjellë në jetë mijëra jetë të njoma , me çmime tejet simbolike dhe të shumtën edhe pa para, ndërkohë që lista e "borxhlinjve" kalonte dhjetëra e mijëra marka gjermane .Aty kishin gjetur punë dhe kishin siguruar mbijetesën me dhjetëra mjekë e infermierë dhe ishin shpëtuar me dhjetëra familje nga rruga e vështirë e gurbetit. Ai ishte vendi ku shpëtohej dhe bënte të vazhdohej jeta, por edhe vendi nga ku mësohej dhe përgatiteshin kuadrat e të ardhmes, të Republikës së Kosovës.
Megjithatë , rrugëtimi i tij dhe i burrave , grave, i djemëve dhe i vajzave të tija nuk mbaron këtu. Ai tashmë, nga dita e nesërme, pra nga 24 Marsi 1999, vazhdon rrugëtimin e tij luftarak, bëhet pjesë e UÇK-së dhe burrat , djemtë dhe disa nga vajzat e tija , u bënë pjesa më vitale dhe më shpresëdhënëse e ditëve të vështira, por krenare, të Zonës Ushtarake të Nerodimës, sepse ata frymuan gjer në fund me UÇK-në dhe ushtarët e kësaj Zone. Bile, në fund të luftës, Spitali i Mollopolcit, që ishte Spitali i Zonës së Nerodimes , ishte spitali i vetëm që kishte shpëtuar i tëri funksional dhe që në fund grumbulloi të gjithë të plagosurit e të gjitha zonave të luftës së Kosovës dhe u bë streha e vetme e përkujdesjes së tyre.
Ditët e para , nga 24.03. 1999, deri më 31.03. 1999, Dr. Isa Haxhiu bashkë me Dr . Agim Zejnën, organizuam një ambulantë në Rashincë, me mjete të "vjedhura" nga Ambulanca " Nëna Terezë " në Shtime, ku dërguam disa vullnetarë dhe e bartën thuaja të tërën në Rashincë. Kjo ambulantë , nën përkujdesjen e mëvonshme të Dr. Mehmet Alibegut, shërbeu deri në fund të luftës duke dhënë shërbime dhe mjekim falas për banorët e fshatrave përreth , për një popullate prej afro 20-të mijë banorëshe!
Një prilli i 1999-ës, Dr. Isa Haxhiun dhe Dr. Nehat Baftiun, i gdhiu në Mollopolc, ndërsa dr. Hysni Arifi iu bashkua Dr. Jakup Ismajlit , në Krojmir.
Në Mollopolc tashmë ishte një "Stacion Shëndetësor". Pas inspektimit që i bëmë që në mëngjes në pamë se s kishte as kushtet më elementare për punë dhe ishte vendosur në një ahur, e përpara kishte një grumbull plehu, ndërkohë që Logjistika e Zonës, kishte zënë shtëpinë më të mirë e më të përshtatshme, për një stacion shëndetësor. Po mendoja se ç’mendje e fantaksur ishte ajo që e kishte vendosur në ahur Stacionin Shëndetësor, të plagosurit e të sëmurët,dhe si të mos mjaftonte kjo, edhe një grumbull plehu përpara derës! Me gjithë pakënaqësinë time , bashkë me dr. Besim Hoxhën, të cilin sulmet e NATO-s, e kishin zënë në Mollopolc dhe Nehatin ( Baftiun) filluam të përgatisnim sallën e operacionit aty afër , në dhomën ngjitur me të plagosurit, por më larg grumbullit të plehut . Instrumentet , të cilat që më parë i kishim dërguar ,bashkë me sterilizatorin dhe aparatin e anestezionit, të cilat i kishim blerë nga disa serbë që na e kishin sjellë edhe rëntgenin, nga Nishi i Serbisë, nuk mjaftonin për intervenime të mëdha, sepse nuk kishim ekartera te thellë, ndaj filluam të gjurmojmë për lugë e garuzhda .Filluam të mbledhim tenxhere e kusija , që do na shërbenin për t i mbajtur sterile instrumentet që do sterilizoheshin ,bashkë me " ekarterat", që i bëmë nga garuzhdat dhe lugët që gjetëm . Të nesërmen filluam me operacionin e parë, komandant Tamulin, të cilit mina antitank i kishte këputur të katër gjymtyrët.Intervenimi kaloi me sukses, ia ndaluam gjakderdhjen nga gjymtyrët duke bërë përpunimin e "cungjeve " të mbetur, por të vetëdijshëm se ai nuk mund të mbijetonte edhe gjatë.
Për fat të keq, tashmë lufta ishte në kulm dhe betejat që zhvilloheshin për Mollopolcin nuk kursenin jetërat e ushtarëve e të civilëve. Në sallën e improvizuar të një shtalle e operuam edhe Agron Bytyqin , nga Fushtica të cilin e kishin plagosur policët sërbë, kur po merrte miell në Gjyrkovc , për t i dërguar familjes së tij dhe plumbat dum-dum i kishin bërë shoshë zorrën e hollë, në një segment prej afro 30 cm. Agronit i rezekuam 30 cm zorrë dhe i bëmë anastomozë mbarim-mbarim dhe ditën e katërt e lëshuam nga Spitali, të "shëruar" . Disa vite më pas Agroni erdhi t më takoj në Klinikë, në Prishtinë, i shëndoshë e dhe i martuar. Po në këtë "Spital" patëm nderin të mjekonim edhe anëtarin e Shtabit të Përgjithshëm, Ramë Bujën, shokun e dikurshëm të jetës studentore, nga plaga që i kish përshkuar tejpërtej faqen e majtë dhe i kishte dalë afër veshit. Po këtu dhe me mjete tona të "përkryera", tenxhere , lugë e garuzhda, nën dritën e gjeneratorit që shpesh na mbetej pa benzinë, nën dritën e qirinjve operuam edhe "Çobanin" të cilit plumbi i kishte shqyer uretren e përparme dhe i bëmë uretroplastikë, të cilat edhe në kushte paqe dhe në sallat më modernë sfidojnë kirurgun dhe jo rrallë ia nxjerrin namin e keq. Po në këto kushte e operuam fshatarin nga Manastirci të cilit plumbi i policit sërb iI kishte përshkuar anë e tej fshikzën dhe i kishte këputur zollën e hollë, në momentin kur po përkujdesej p[r lop[t e tija , në oborrin e shtëpisë; këtu dhe nën këto kushte punuam edhe ushtarin Naser Tërshana, të cilit plumbi i ushtarit sërb i kishte këputur zorrën e trashë , pjesën transverse të saj dhe i kishte dëmtuar edhe faqen e pasme të lukthit. Ai na erdhi në Spital në gjendje të një shoku hemorragjik dhe u detyruam ta fusim drejt e në sale. Ai e përballoi ndërhyrjen si më mirë , falë transfuzioneve nga ushtarët dhe personeli që kishin grup të gjakut O+ dhe që shërbenin si dhënës univerzal. Nën këto kushte dhe me këto mjete , e sollëm në jetë edhe Liridonin,djalin e ushtarit të UCK-së, me prerje cezariane ,gruaja e të cilit s kishte guxuar të shkonte në Prishtinë dhe s mund të lindte me rrugë normale, me që fryti kishte nxënë pozitë të tërthortë.Dhe mu në çastin kur ishim duke e nxjerrë nga mitra frytin bashkë me placentën, harxhohet benzina e gjeneratorit duke bërë që ta vazhdojmë ndërhyrjen nën dritën e qirinjve . Megjithatë gëzimi ishte i pa përshkruar kur sollëm në jetë, një jetë të re dhe bëmë të shpëtohet një tjetër, e cila ishte rrezikuar, për shkak të pasigurisë , për të lindur nën kushte normale, si gjithë gratë tjera të botës. Pas këtij "heroizmi " , na erdhi në vizitë komandant Shukriu ( Buja) dhe na përgëzoi për veprën,ndërsa ne ia lame në dorën e tij pagëzimin e djalit të ushtarit. Ai e pagëzoi me emrin Lliridon, ndërsa gruaja bashkë me djalin, ditën e tretë pas intervenimit , shkuan e u bashkuan bashkë me të tjerët në çadra , atje ku gjallonin civilët, për t’u lëshuar vend të tjerëve, meqë shtretërit( shtretër u thënçin !) i kishim tepër të kufizuar. Po këtu dhe me sharrat e marra hua nga fshatarët, bëmë edhe amputacionet e këmbëve , të të gjithë atyre që kishin pasur fatin e keq të shkelnin nëpër mina e granata që ushtria serbe i kishte shpërndarë pa kursyer nëpër fusha , luadhe e male, për të qenë të" sigurtë" për veten e tyre.
Më pastaj erdhi maji kur ne u detyruam të lëviznim nga Mollopolci për në Shpellën te Guri i Shtrenjtë , atje ku do i strehonim ushtarët dhe civilët e plagosur. Por, armiku që na ndiqte këmba këmbës, na detyroi të ngjiteshim edhe në Devetak, atje ku tashmë kishim transferuar disa nga të plagosurit që nuk kërkonin ndonjë përkujdesje intensive. Pas tre ditësh edhe ne që ishim strehuar në shpellë, te Guri i Shtrenjtë, lëvizëm me traktorin e Plakut ( Ahmet Mujota) deri në Devetak. U vendosëm në shatorin që kishin lënë Shtabi i Përgjithshëm dhe ia filluam këngës. Por , armiku i cili ishte vetëm treqind metra larg,vijë ajrore, me një raketë na e beri të ditur se nuk ka vesh për këngët shqip dhe donte ta shurdhonte tingujt e saj. Megjithatë, ne këngën e vazhduam dhe deri aty nga gjysma e natës kënduam e llafosëm, pasi u kishim bërë vizitën e fundit ushtarëve dhe të plagosurve tjerë. Gjithsesi më e rendë dukej Lulja , vajza e re e cila kishte humbur syrin , ishte plagosur në të dy këmbët,duke e humbur njërën nga to, kur po kthehej nga mulliri me babain dhe vëllanë e saj, edhe ky i plagosur nga granata e një minahedhësi serb.
Të nesërmen vije ushtar "kingji" dhe na thotë se duhet të lëvizim , meqë parashikohej që për së shpejti të futeshin forcat serbe dhe mund të na nxinin bashkë me të plagosurit. Tashmë kishim humbur lidhjet me Komandën e Zones dhe Besimi ( Hoxha) të cilin e kishim zgjedhur shef të Stacionit Shëndetësor meqë as unë , dr. Isa Haxhiu dhe as Nehati ( Baftiu) nuk kishim pranuar të marrim këtë rol, në kohën kur shef i Shtabit të Zonës ishte komandant Feri ( Imri Ilazi), për të cilin kishim rezervat tona, ndërsa Shukriu ( Buja) atëherë ,ishte jashtë Zonës, me detyrë për të organizuar Zonën e Karadakut . Pra , të gjendur nën rrethim dhe me mundësinë për t na sulmuar nga çasti në çast, kur ne ruheshim nga dy apo tre ushtarë të armatosur me nga një pushkë, i them Besimit se unë marrë përgjegjësinë për zhvendosjen e të plagosurve drejt fushimit të Lumit të Topillës, atje ku ishte i vendosur Shtabi dhe ushtarët e UÇK-se. I vendosëm shumicën e ushtarëve të plagosur, ata që nuk kishin nevojë për përkujdesje intensive dhe me traktorin e "Plakut" i dërguam për tek lumi , ndërsa ne personeli dhe tetë të plagosur mbetem deri në mbrëmje. Ishim të sigurt se mëngjesi nuk duhet të na gjente në Devetak. I përgatitëm për rrugë, të plagosurit tjerë, tetë nga ta më të rendët, që kërkonin përkujdesje mjekësore të vazhdueshme , morëm të gjithë sallën operatore me vete, madje edhe shatorin e Shtabit të Përgjithshëm dhe në ora 23.00, filluam marshimin tonë bashkë me të plagosurit, nëpër një dhiare, nën një rrebesh shiu e bubullimash, nën krismat dhe gjëmimet e pushkëve, topave e granatave , , por që në ora katër të mëngjesit , sosëm te Lumi. I vendosëm të plagosurit nëpër çadra, ndërkaq unë e Nehati "fjetëm" bashkë në një shtrat portativ, por u gdhimë në tokë, nën rrezet e një dielli që kishte nisur të na I lëbyrte sytë e pangopur për gjumë. Të nesërmen në ora pesë të mëngjesit, ushtria serbe kishte hyrë në Devetak, por kishte gjetur vetëm hirin e zjarrit të mbrëmshëm dhe asgjë më shumë.
Pasdite vonë, përsëri u desh të ngjitemi në Shpellë, bashkë me ushtarët dhe aty t i kalojmë tre ditë e tre netë, nën shoqërinë e lakuriqëve të natës , gjëmmit dhe ofshamat e të të plagosurve dhe bisedave me ta. Tashmë ishim familjarizuar aq shumë me ta, na ishin bërë aq të dashur e të afërm , sa kishim harruar se ne ishim mjekë e ata të plagosur, pra ishim bërë njësh me ta dhe plagët dhe dhembjet e tyre i përjetonim, si të ishin plagët e dhembjet tona.
Pas tre ditësh qëndrimi në Shpellë, pasdite erdhi urdhri për lëvizje drejt fshatit Rancë, meqë forcat serbe tashmë kishin hyrë në Topillë dhe nga momenti në moment mund edhe të na sulmonin . Pas një udhëtimi rraskapitës, prej tetë orësh , në ora katër të mëngjesit kishim mbërritur në Rancë. U futëm në thasët që na I kishin dhënë për fushim dhe nën kundërmimin e rendë të vendit ku do flinim, unë e Nehati u detyruam të vendosëm maskat, për të mposhtur këtë kundërmim, kishim fjetur paq deri aty kah ora shtatë. Natën tjetër e kaluam në një shtëpi të vjetër, ku banorët e saj kishin ikur , para frikës së terrorit sërb. Tashmë na ishte bashkangjitur edhe personeli i Jezercit dhe ai i Reqakut e i Llanishtit dhe numëronim afër 40-të gjithsejtë , nga trembëdhjetë sa kishim qenë në Stacionin Shëndetësor të Mollopolcit, që ne kishim filluar ta quanim Spital, prej nga zu fill Spitali i sotëm i Ferizajt.
Pesëmbëdhjetë maji i 1999-ës, na gjeti prapë në Mollopolc, por më s pranuam të vendoseshim në ahuret e mëparshëm, por kërkuam shtëpinë më të mirë, që deri atëherë e kishte përdorur Logjistika e Zonës. Aty tashmë kishim kushte shumë të mira për punë dhe plagët e të plagosurve shumë shpejt filluan të mos kullonin më. Tashmë natën rrallë dëgjoje gjëmimet dhe ofshamat e të plagosurve, por dëgjoje këngët që ia merrte Agimi dhe Ylli, që kishin mbetur pa një këmbë, por që dielli i lirisë , po i ushqente mushkëritë e tyre plotë jetë, këngë e dashuri dhe malli për shokët , familjet dhe të afërmit ,i bënte t ia merrnin këngës, këtij "vaji të burrit", meqë nuk dihej se nga kishin tretur, por që shpresa i mbante se do të takoheshin e do të ishin bashkë përsëri.
Kështu mbërrimë deri te 12-të qershori i 1999-tës, atë ditë kur u nënshkrua Marrëveshja e Kumanovës dhe përfundimisht kapitulloi ushtria serbe dhe eskorta shfarosëse e Millosheviqit , këta piromanë të katër luftërave, të cilat i humbën , por me viktima të shumta civilësh, përdhunime, vrasje e shkatërrime .
Pesëmbëdhjetë maji na gjeti në Maternitetin e Ferizajt , pas dorëzimit të çelësave nga dy mjekë serbë të cilët i takuam para dyerve të Shtëpisë së atëhershme të Shëndetit dhe kur maternitetin e dikurshëm të Ferizajt e shndërruam në Spital të Ferizajt, aty ku vendosëm pesëdhjetë të plagosurit dhe ku filluam të bëjmë intervenimet e para në liri.
Në këtë rrugëtim të mundimshëm e triumfal, nuk duhet lënë pa përmendur udhëtarët tanë të pandashëm, infermierët e infermieret tona trimëresha e te vyeshme : infermieren Valbona Dërguti, Hasime Ademajn, Hazire Nuredinin, Besa Hoxha,Lendita Kamberin ( nga Presheva), infermierin e palodhshëm e të devotshëm Ali Shaqirin, infermierin e vijës së parë të frontit, Bashkim Hyseni ( Skifteri), Nusretin dhe shumë të tjerë, që koha e ka bërë të veten dhe ndoshta mund të kem harruar ,ndonjërin nga ta .
Tashmë në Spitalin e Ferizajt kishim mbi 50-të të plagosur dhe që kërkonin një përkujdesje më të specifikuar, ndaj më 21 qershor të vitit 1999, bashkë me dr. Nehat Baftiun dhe dr. Hysni Arifin organizuam edhe vendosjen e 32 ushtarëve tanë , në Klinikën e Kirurgjisë dhe përfundimisht morëm nën zotërim edhe klinikat e Fak. Të Mjekësisë, të cilat deri atëherë administroheshin nga regjimi serb. Ky ishte edhe momenti më pikant i gjithë rrugëtimit tonë, kur vendosëm ushtarët tanë nëpër repartet e klinikave dhe tashmë nuk kishim frikë se mos po na qëllonin granatet dhe plumbat e policëve dhe ushtarëve serbë, të cilët na kishin ndjekur ngado për 78 ditë rresht !
Shpresoj që kjo "përvojë" të mos përsëritet kurrë më , por ky ishte rrugëtimi tetëvjeçar i Spitalit "Uroplastica Medicus", i atyre burrave e grave , djemve dhe vajzave, të cilat , kaluan me dinjitet dhe humanizëm të pashoq, kalvarin e vuajtjeve dhe mundimeve tetëvjeçare, nën thundrën e pushtetit serb , por të dinjitetshëm e krenar , për të gjithë atë që bënë, në shërbim të popullit dhe gjithë atyre që patën nevojë për ta, në ditët kur fshesa pushtetare serbe , mundohej të fshinte çdo gjurmë shqiptare, të nën qiellit të Kosovës.
Spitali "Uroplastica Medicus" e mbijetoi këtë kalvar dhe u bë gurthemeli i Spitalit të tashëm të Ferizajt, meqë që në Mollopolc, unë dhe Nehati kishim marrë vendim për ta bërë të tillë, çfarë është sot, me dëshirën që në të ardhmen e afërt të bëhet edhe më i ri, më i bukur, por gjithmonë i përgatitur për shërbime sa më cilësore e më me nivel.
Ndoshta , gjeneratave të adhshme i gjithë ky rrugëtim yni do ju duket si një tregim imagjinar , i një njeriu me fantazi të bujshme, por e gjithë kjo, në pika të shkurtëra ishte rruga nëpër të cilën ka ecur deri më 21 qershor 1999, atëherë kur edhe përfundimisht mbaron rrugëtimi I tij dhe gjithë atyre që e mbajtën mbi shpatulla , ngado që shkuan !
Dr.Sci. Isa I. Haxhiu, ish drejtor i Spitalit "Uroplastica Medicus "

Tentim grabitje në Ferizaj, plagosen dy familjarë, arrestohet grabitësi

Posted: 17 Apr 2017 04:00 AM PDT

Një i dyshuar mashkull i maskuar dhe i armatosur ka hyrë në shtëpinë e viktimës mashkull në fshatin Lloshkobare të Ferizajt me qëllim grabitje.
Siç bën të ditur policia, në momentin kur i dyshuari është vërejtur nga viktima ka shtënë me armë zjarri në drejtim të viktimës duke e plagosur atë me ç' rast dy familjar të viktimës janë përleshur fizikisht me të dyshuarin dhe kanë pësuar lëndime ata dhe i dyshuari.
"Njësitet policore kanë intervenuar menjëherë duke arrestuar të dyshuarin, ndërsa në vendin e ngjarjes në cilësi të provave materiale janë gjetur dhe konfiskuar : Një revole CZ, 2 gëzhoja ,2 predha ,një maskë dhe një palë dorëza.
Të lënduarit si dhe i plagosuri janë dërguar në tretman mjekësorë në QKUK", thuhet në njoftimin e policisë.
I dyshuari është arrestuar dhe me urdhër te prokurorit dërgohet ne mbajtje.

Çka po fshihet nën maskën e demarkacionit dhe asociacionit të komunave me shumicë serbe

Posted: 17 Apr 2017 03:50 AM PDT

U bënë gati dy vite që Kosova po rrezaton tym e flakë nga përleshjet në mes forcave politike në vend, për të vendosur ose refuzuar asociacionin e komunave me shumicë serbe dhe demarkacionin e kufirit me Malin e Zi.
Kur i dëgjon palët nëpër ballafaqime e besa jo rrallë edhe në përleshje me njëri tjetrin, të krijohet përshtypja se gjithsecili ka të drejtë.
Por po të analizohet çështja me kujdes duket qartë se secila palë është e zhytur skajshmërisht në demagogji dhe po synon nën maskën e prizmës së patriotizmit ta mashtrojë, shantazhojë dhe përvetësojë opinionin publik për ti fituar zgjedhjet e radhës.
Së pari loja gjoja për ta definuar kufirin me Malin e Zi mbështetur në këtë apo atë hartë gjeografike, përkatësisht në këtë apo atë dokument është më tepër se një lojë e ndyrë sepse të gjitha hartat shtetërore dhe dokumentet tjera zyrtare, me të cilat forcat politike po betohen se ku është kufiri, janë të Serbisë dhe Malit të Zi. Për fat të keq kufirin asnjëherë shqiptarët e Kosovës nuk e kanë patur nën kontrollin e tyre dhe as që janë pyetur ndonjëherë se deri ku është tokë e tyre. Prandaj janë tepër bajate deklaratat si ajo e Pal Lekajt se kufirin më mirë se qeveria dhe delegatët e pozitës, e dinë (Lopët e Deçanit dhe Pejës) sepse atje ku ato kanë pirë ujë d.m.th në Qakorr është kufiri. E kur fjala dhe mendimi qoftë edhe i gabuar është pa asnjë përgjegjësi, pse ndonjë tjetër të mos thotë se edhe Cetina është e jona sepse atje kanë mrizuar arinjtë dhe ngaqë kanë këtë emër ato janë shqiptare prandaj argumente të tilla dhe broçkulla të ngjashme të parlamentarëve shqiptarë kosovarë dëshmon për nivelin intelektual dhe përgjegjësinë institucionale të zyrtarëve politike.
Derisa qeveria në njërën anë ngriti një komision nga akademia e shkencave të Kosovës për ta matë territorin e vendit, opozita formoi një komision tjetër intelektualësh për ta shmang gjegjësisht kundërshtuar vijën e kufirit Dihet historikisht që para dyndjeve të sllavëve I tërë gadishulli ballkanik deri në Ilirska Bistric ishte i yni por ja që dyndjet e popujve barbarë dhe pastaj të sllavëve ndikuan që hapësirat shqiptare të tkurreshin në mënyrë ekstreme dhe për çështjen që po diskutojmë qytetari I shkretë ka rënë në hall se kujt ti besojë sepse shqiptarët janë mësuar me elita intelektualësh që jo rrallë mashtrojnë e besa edhe marrin pozicione antipopullore si shembull për këtë po e vejmë në spikamë vitin 1988 kur në Kosovë u mbajtën debate për ndërrimet kushtetuese. Masat e gjëra popullore i thanë jo suprimimit të autonomisë së Kosovës dhe ishin të gatshëm për çdo sakrificë, por në çastet e fundit, intelektualët, ekspert të jurisprudencës thanë para qytetarëve se nuk humbim asgjë me ndërrimet kushtetuese që i kishte propozua dhe detyrua Serbia. Me 23 Mars 1989 fillimisht gratë, rinia dhe masat e gjëra popullore u përleshën me njësitë speciale të Serbisë kurse jo pak intelektual e strukën kokën nën sqetullat e Rrahman Morinës dhe Milosheviçit.
Kur sot dëgjon njeriu zërin pompoz dhe me tone të shfrenuara të patriotizmit të Dr. Riza Smaka të krijon përshtypjen si për ata burrat e rrethinës së Ferizajt të cilët në vitin 1980 me një fije kashte e matnin kanalin e Suezit se sa i takonte Palestinës e sa Izraelit e edhe Riza Smaka ka marrë një pozicion dhe me kutin opozitar po e matë kufirin me Malin e Zi. Për hir të së vërtetës do i themi ati njeriu se nëse ai ka harruar neve që na këshillonte bashkë me Llaziq Strehinjën nga Serbia në vjeshtën e vitin 1988 në shkollën e mesme Zenel Hajdini në Ferizaj, se duhet dhënë pëlqimin ndryshimeve kushtetuese në favor të Serbisë sepse ne me këtë rast nuk humbim asgjë prandaj ne që ua dimë burrërinë këtyre lakenjve pavarësisht nga titujt që i bartin, e kemi tërësisht të qartë se ata po të ballafaqohen me egërsinë e palës kundërshtare, kufirin e Kosovës do ta tkurrin deri në Prishtinë.
A mund të konsiderohet ndryshe përpos si servilizëm sjellja e disa deputetëve të parlamentit të Kosovës siç bie fjala Donika Kada Bujupi e ndonjë tjetër të cilët në rrethanat kur ekzekutohet himni i Kosovës,ata nuk lëvizin nga vendi.
Sikur kanë harruar të sipër përmendurit se pikërisht ata ishin nënshkrues e bile edhe rrahagjoks të pavarësisë së Kosovës më 17 Shkurt 2008 e cila prodhoi këtë himn dhe këtë flamur, e besa pas nënshkrimit të deklaratës së pavarësisë i morën edhe nga 500 euro shpërblim, e sot na hidhen si baballarë kombi që dashkan tërë Ballkanin ta bëjnë Shqipëri. Qytetari që mendon racionalisht i kupton çartë dhe drejt hilet e këtyre faqezinjve nga secili krah politik qofshin ata. Në trungun shqiptarë për një pyetje nuk ka përgjigje të çartë: Pse ndodh që nga secila anë të sulmohet substance kombëtare. Në njërën anë del një doktor jurisprudence si Ismet Salihu i cili nëpër debate televizive edhe pse se morri mundimin që profesionalisht ta mbrojë autonominë e Kosovës e cila po rrëshqiste nën sqetullat e Serbisë, ati i paska ngelur meraku se pse në kohën kur pedagogët universitarë nga Tirana mbanin ligjërata në universitetin e Prishtinës paskan kërkuar ndihmë prej kosovarëve për ta përmbysur pushtetin popullor të Enverit në Tiranë dhe për ta vendosur atje "demokracinë" të kryegjelatit Tito, dhe ky doktor "I famshëm" sikur e ndien veten fajtor që një ndihmë të tillë ska mundur të ua ofroj njerëzve me frymë titiste që vinin nga Shqipëria në Kosovë . Gjithashtu edhe disa albanologë dhe analistë politikë, llum i demokracisë po i bëjnë luftë të pa reshtur për ta përmbysu standardin gjuhësor sepse gjoja shqiptarët dhe Shqipja nuk janë rreziku nga asimilimi, gjenocidi dhe dhuna e shfrenuar nga pushtuesit por nga gjuha e unisuar e dalë si rezultat i kongresit drejtshkrimor 1972. Këta far llaskuca të politikave ditore si Rrahman Paqarizi Halil Matoshi Migjen Kelmendi Nexhmedin Spahiu e të tjerë pasi që vetë nuk mund ta zotërojnë si duhet standardin gjuhësorë, duan që atë të ua suprimojnë të gjithë shqiptarëve.

Remzi Hasani

Kastrioti vazhdon me suksese, rrëmben 17 medalje në Kampionatin Shtetëror të Karatesë

Posted: 17 Apr 2017 01:30 AM PDT

Në Kampionatin shtetëror të karatesë për pioneer dhe kadet të rinjë,që u organizua nga Federata e Karatesë së Kosoves,dhe që u mbajt dje në pallatin e rinisë në Prishtinë, Kastriotët shkëlqyen me gjithësejt 17 medalje:
7 medalje ARTA,
4 medalje ARGJENTA, dhe
6 medalje BRONZIT.

Medaljet e arta:
– FJOLLA BEHLULI, në diciplinën KATA ,10 VJEÇ
– ALMA LOKI ,në diciplinën KATA ,12 VJEÇ,
– ALMA LOKI ,në diciplinën KUMITE,12 VJEÇ,-42 kg,
– RIZA MAHALLA ,në diciplinën KUMITE,13 VJEÇ,-55 kg.
– ARBORA BEHLULI ,në diciplinën KUMITE, 13 VJEÇ,-47 kg.
– BLEONA BEHLULI ,në diciplinën KATA,14 VJEÇ,-47 kg
– BLEONA BEHLULI ,në diciplinën KUMITE,14 VJEÇ,-47 kg
Medalje të argjenta:

– VALËZA LOKI ,në diciplinën KATA ,9 VJEÇ
– DIELLZA MAHALLA ,në diciplinën KATA ,11 VJEÇ,
– ERËZA SALIHU ,në diciplinën KUMITE,12 VJEÇ,-37 kg.
– ARBORA BEHLULI ,në diciplinën KATA, 13 VJEÇ.
Medalje të bronzit:
– ARBI REXHEPI,në diciplinën KUMITE,10 VJEÇ,-40 kg
– BLINË SADIKU , në diciplinën KUMITE,11 VJEÇ,+40 kg.
– ERËZA SALIHU , në diciplinën KATA,12 VJEÇ.
– ENSAR HAMZA , në diciplinën KUMITE,12 VJEÇ. -55 kg
– YLLI BISLIMI , në diciplinën KUMITE,14 VJEÇ. -55 kg
– ILMI DËRGUTI , në diciplinën KUMITE,14 VJEÇ. +60 kg

Kosova në vendin e parë në rajon për përdorimin e internetit

Posted: 16 Apr 2017 02:34 PM PDT

Enver Beqiri i cili ka pasur për objekt studimi këtë fenomen, thotë se përdorimi i tepërt i internetit lë pasoja negative tek popullata.

Studimi ka të bëjë më tepër me efektet që rezultojnë në përdorimin e tepërt të internetit, siç është varshmëria nga interneti, efektet negative në të folur në imagjinatë në socializim, pra gjithnjë duke i referuar përdorimit të tepërt – tha profesori Enver Beqiri.

Sociologët thonë se pasojat negative nga përdorimi i tepërt i internetit mund të vërehen tek fëmijët.

Barra kryesore bie mbi prindërit që ua blejnë fëmijëve këto smartfonë prandaj njëkohësisht duhet t'i kontrollojnë, t'i monitorojnë se çfarë kontrollojnë cilat programe gjenerojnë derisa janë përballë ekraneve të celularëve apo internetit të kenë parasysh edhe limitin e kohës ambientet në të cilat i përdorin sa performojnë me fotografi e kështu me radhë –deklaroi Ardita Abduli, sociologe.

Disa nga shkollat fillore dhe të mesme në vend kanë bllokuar rrjetin me qëllim që nxënësit të mos kenë qasje në internet. Abdylmexhit Shaqiri, që ligjëron informatikën thotë se gjatë mësimit nxënësit kontrollohen, por ai thotë se celularët janë ata që s'mund t'i ndalojnë.

Këtu në shkollë janë të mbrojtur drejtë për drejtë nga sistemi i qasjes në internet nga arsimtarët që ligjërojnë po ashtu dhe është bllokuar sistemi nga qasja jo-adekuate për nxënësit – tha profesori Abdylmexhit Shaqiri.

Sipas EuroStat'it, përdoruesit më të mëdhenj të Ballkanit Perëndimor janë pikërisht kosovarët, shtet ky që me përdorim ua kalon edhe disa shteteve evropiane, siç është Sllovenia, Kroacia apo shtetet e tjera, ndërsa në Evropë, me përdorimin e internetit, kryesojnë shtetet skandinave.

Zbulohet një kishë mesjetare në Kamenicë

Posted: 16 Apr 2017 02:33 PM PDT

Por për arkeologun Shaban Berisha, i cili vepron në këtë pjesë të vendit, pjesa e parë e objektit mund të ketë qenë tempull, pasi për këtë flasin rozetat, të cilat janë të gdhendura në mure.

Por, sipas tij, komuna asnjëherë nuk është interesuar për këto monumente.

Në Komunë nuk kanë qenë të informuar rreth këtyre gërmimeve dhe as nuk kanë informacion se kush janë gërmuesit.

Por ata shprehen të gatshëm për restaurimin e këtij objekti.

"Sipas informacioneve të para, arkeologët vlerësojnë se kisha i takon kohës mesjetare dhe ngjason me ato bregdetare".

Instituti Arkeologjik i Kosovës menjëherë ka filluar të punojë në këtë lokacion.

Sipas Rexhës, ky monument do të gëzojë mbrojtje ligjore dhe se shumë shpejt do të fillojnë me gërmime shtesë në këtë lokacion, ku do të jepen informata të sakta sa i përket kohës së ndërtimit të këtij objekti të kultit.

Related Posts :Tjerat postime

1 Prilli (1) 1 qershori (2) 10 (1) 17 shkurti (7) 28 nentori (7) 28 Nëntori (2) 5 (1) 7 (6) 7 marsi (7) 8 (1) 8 marsi (5) 9 (1) Abanozi (1) Abasidët (1) Abazoni (1) Abdesi (1) Abdylazis Islami (1) Abetarja (3) Ablacioni (1) Abrazioni (1) Abscesi (1) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (2) Acari (1) ACE inhibitors (2) Acetoni (1) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidet yndyrore (2) Acidi askorbik (1) Acidi borik (1) Acidi folik (6) Acidi laktik (1) Acidi nikotinik (1) Acidi nitrik (2) Acidi parinarik (1) Acidi piruvik (1) Acidofil (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adelina Mamaqi (4) Adem Gajtani (2) Adem Jashari (3) Adem Ramadani (2) Adenohipofiza (1) Adenokarcinoma (1) Adenoma (1) Adeti (1) Adoleshenca (1) Adolf Hitler (1) Adoptimi (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (3) Aerob (1) Aeroplani (1) Afarizmi (1) Afazia (2) Afazia motorike (1) Afazia përçuese (1) Afazia senzorike (1) Afekti (1) Afërdita (2) Afonia (1) Aforizma (3) Afrika (2) Afta (1) Afёrdita (1) Ag Apolloni (3) AgBiMed (1) Agjentët ekonomik (1) Agjentët infektivë (1) Agjerimi (6) Agjërimi (2) Agnesa Mahalla (6) Agnozioni (1) Agon Bislimi (7) Agrafia (1) Ahireti (1) Ahmedizmi (1) AIDS (11) Ajri (3) Akarcidet (1) AKI (3) Akilia (1) Akiloza (1) Aknemia (1) Aknet (2) Akomia (1) Akondroplazia (1) Akor (1) Akorea (1) Akoria (1) Akralis (1) Akranestezia (1) Akrastezia (1) Akrepi (1) Akromatizmi (1) Akromatociti (1) Akromatopsia (1) Akromatoza (1) Aksidentet e trafikut (3) Aksidenti (1) Aktinidet (1) Aktori (1) Aktrimi (1) Akulli (1) Akullorja (1) Akupunktura (1) Albatros Rexhaj (1) Albatrosi (3) Alber Kamy (1) Albin Kurti (1) Albumina (1) Aldosteroni (1) Alegoria (2) Alergjeni (1) Alergjia (2) Alergologjia (1) Alfabeti (1) Alfentanili (1) Algat (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Asllani (2) Ali Pasha (1) Ali Podrimja (4) Aliazhet e hekurit (3) Aliazhi (1) Alibia (1) Alienët (2) Aliteracioni (1) Alkoolet (1) Allahu (2) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Altin Cekodhima (1) Altruizmi (3) Alveolet (1) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amerika Jugore (2) Amerika Veriore (2) Amilaza (1) Amiloidoza (2) Amin (1) Aminat biogjene (1) Aminoacidet (2) Amoniaku (1) Amplituda (1) Amputacioni (1) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Anafora (1) Analiza (11) Analiza dhe komenti i poezisë ''Albatrosi'' të Sharl Bodlerit (1) Analiza e dramës ''Cuca e maleve'' (1) Analiza e dramës ''Emira'' (2) Analiza e dramës ''Gof'' (1) Analiza e dramës ''Varri i qyqes'' (1) Analiza e komedisë ''Bretkosat'' (1) Analiza e komedisë ''Shumë zhurmë për asgjë'' (1) Analiza e komedisë ''Zogjtë'' (1) Analiza e novelës ''Plaku dhe deti'' (1) Analiza e poemës '' Çajld Haroldi'' (1) Analiza e poemës '' Erveheja'' (1) Analiza e poemës '' Liria'' (1) Analiza e poemës '' Scodra'' (1) Analiza e poemës '' Serafina Topia'' (1) Analiza e poemës ''Andrra e jetës Zoga'' (1) Analiza e poemës ''Bukuria'' (1) Analiza e poemës ''Eneida'' (1) Analiza e poemës ''Garda Krutane'' (1) Analiza e poemës ''I tretuni'' (1) Analiza e poemës ''Iliada'' (1) Analiza e poemës ''Kënga e Sprasme e Balës'' (1) Analiza e poemës ''Lissus'' (1) Analiza e poemës ''Odisea'' (1) Analiza e poemës ''Te dheu i huaj'' (1) Analiza e poemës ''Vaji i bylbylit'' (1) Analiza e poemës Bagëti e Bujqësi'' (1) Analiza e poezisë ''Paraja'' të Hasan Zyko Kamberit (1) Analiza e poezisë së Ali Podrimjes (1) Analiza e poezisë së Azem Shkrelit (1) Analiza e poezisë së Din Mehmetit (1) Analiza e poezisë së Pablo Nerudës (1) Analiza e romanit '' Bardha e Temalit'' (1) Analiza e romanit '' Dikush më buzëqeshte'' (1) Analiza e romanit '' I huaji'' (1) Analiza e romanit '' Lufta dhe paqja'' (1) Analiza e romanit '' Xha Gorio'' (1) Analiza e romanit ''Don Kishoti'' - Miguel Servantes (1) Analiza e romanit ''Era dhe Lisi'' (1) Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Karvani i bardhë'' (1) Analiza e romanit ''Kështjella'' (1) Analiza e romanit ''Kronikë në gur'' (2) Analiza e romanit ''Lumi i vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Njeriu me top'' (1) Analiza e romanit ''Oh'' (1) Analiza e romanit ''Para Agimit'' (1) Analiza e romanit ''Përsëri në këmbë'' (1) Analiza e romanit ''Piramida'' (1) Analiza e romanit ''Rruga e shtëpisë sime'' (1) Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo'' (1) Analiza e romanit ''Viti i mbrapshtë'' (1) Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare (1) Analiza e tragjedisë ''Mbreti Lir'' (1) Analiza e tragjedisë ''Persët'' (1) Analiza e tregimit ''Kukulla të ngrira'' (1) Analiza e veprave të Ali Podrimjes (1) Analiza e veprave të Anton Pashkut (1) Analiza e veprave të Sharl Bodlerit (1) Analiza e veprës '' Prometeu i mbërthyer'' (2) Analiza e veprës ''Epi i Gilgameshit'' (1) Analiza e veprës ''Komedia Hyjnore'' (1) Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë (1) Analiza e veprës ''Vdekja më vjen prej syve të tillë'' (1) Analiza e veprës ''Zani i zemrës'' (1) Analiza letrare (155) Analizatoret (1) Anamorava (1) Anasarka (1) Anatoksina (1) Anatomia (128) Anatomia patologjike (5) Anatria (1) Andon Zako Çajupi (7) Androgjenet (1) Andromeda (1) Andrra e jetës Zoga (1) Anekdota (2) Anekdotat (2) Anemia (1) Anemia mikrocitare hipokrome (1) Anemia pernicioze (1) Anesteziologjia (19) Anestezioni lokal (1) Aneurizma (1) Angina pectoris (10) Angina pektoris (1) Angiografia cerebrale (1) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Animacione (1) Animizmi (1) Anionet (2) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalia (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Antarktida (2) Antibiotikët (1) Antibioza (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (3) Antioksidant (1) Antisepsa (1) Antisteriliteti (1) Antiteza (2) Antitrupat (2) Anton Pashku (6) Anton Santori (1) Antonimet (1) Antraksi (1) Antropometria (1) Antroponoza (1) Antropozoonoza (1) Anuria (1) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apnea (1) Apoptoza (1) Apostrofa (1) Apraksia (4) Arabët (2) Argëtimi (1) Ari (1) Aristoteli (1) Aristrokracia (1) Ariu (2) Arkiva (30) Aroma (1) Arseniku (1) Arshi (1) Arsimi (2) Arsimimi shëndetësor (1) Arteria (1) Arterioskleroza (3) Artikulacioni (1) Artiola (1) Asdreni (5) Asepsa (1) Ashensori (1) Asidenti (2) Asonaca (1) Aspergilloza (1) Astenosfera (1) Asteroidi (1) Astigmatizmi (1) Astrit Lulushi (1) Atdheu (3) Ateizmi (1) Atelektaza (2) Ateromatoza (1) Ateroskleroza (4) Atmosfera (2) Atomet (4) Atomi (3) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (3) Atrofia e bulbusit (1) Australia (2) Austria (1) Autizmi (7) Autobiografia (1) Autobusi (1) Autochthonous (1) Autoimuniteti (1) Autokracia (1) Automobili (1) Autopsia (2) Autosaldues (1) Autoshkolla (21) Autovaksina (1) Avaz (1) Avirulenca (1) Avni Tafili (17) Avulli (1) Azia (2) Baba (3) Bacterial endocarditis (3) Bagëti e bujqësi (4) Bajram Curri (1) Bajrami (1) Bakri (11) Bakteremia (1) Bakteret (7) Balanitis (1) Balena (1) Baleti (1) Balistika (2) Balistika e jashtme (1) Balistika kriminalistike (1) Ballkani (1) Balloon valvuloplasty (1) Bankat (1) Banori dhe shpresa e tij (1) Barcoleta (6) Bari (1) Barnat (7) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kundër motilitetit (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Bashkëtingëlloret (1) Bashkëtinglloret (1) Bashkia (1) Bebeza (2) Bedri Dedja (1) Beduinët (1) Behgjet Pacolli (1) Bekir Halimi (24) Bërrylat (1) Bërthama (2) Besa - Besë (1) Besa e Konstandinit (1) Besim Muhadri (1) Besimet monoteiste (1) Besimi (1) Beta-blockers (1) Biandria (2) Bibliografia (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Big Bangu (1) Bigamia (2) Bilal Golemi (1) Bilal Xhaferri (1) Bimet (1) Bimët e gjelbra (1) Biocenoza (1) Biocenozat (1) Biofizika (1) Biografia (82) Biokimia (45) Biokimia klinike (1) Biologji test (192) Biologjia (46) Biologjia molekulare (2) Bioprosthetic valve (1) Biosfera (1) Biosistematika (1) Biotopet (2) Biznesi (1) Bjeshkët e Nemuna (1) Blalock-Taussig shunt (1) Blej (3) Bleta (2) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bomba atomike (1) Bomba me hidrogjen (1) Bora (4) Borgjezi fisnik (1) Borgjezia (1) Borxhi (1) Bradikardia (1) Bregdeti (1) Brenga (1) Breshka (1) Bretkosa (2) Brikenë Meha (1) Bronkiolet (1) Bronkopneumonia (1) Brucelloza (2) Budizmi (1) Bufi (1) Bujku (1) Bukuria (1) Bukuroshja e Fjetur (1) Buqja (1) Burimi i infeksionit (1) c (1) Ç’u Mbush Mali (1) Çajld Haroldi (1) Calcium channel blockers (1) Calor (1) Çamëria (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Çarls Dikens (1) Carotid artery pulsations (1) CEFTA (1) Çeliku (2) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Çështë dhe Çdo të bëhet'' (1) CGI animation (1) Chest pain (1) Choki (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Ciankobalamina (1) Cigarja (1) Cikli kardiak (1) Cikli pentozik (1) Cikloni (1) Ciklopegjiket (1) Cilësia (1) Cirroza (6) Ciruset (1) Citati (1) Citoliza (1) Citoplazma (3) Çka është Seuli? (1) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Cuca e maleve (2) Cunami (1) Cyanosis (1) Daja (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Daktiloskopia (3) Dallendyshet (2) Daltonizmi (1) Daniel Defo (1) Dante Aligeri (3) Dante Aligieri (1) Dantroleni (6) Dardha (1) Dashuria (4) Daut Demaku (9) definicione (2) Degradimi (1) Dekameroni (1) Dekanati (1) Dekarboksilimi (1) Dekarboksilimi i aminoacideve (1) Deluzioni (1) Demografia (3) Demokracia (2) Demonet (1) Dendesia (1) Depedikulimi (1) Depresioni (1) Deratizimi (1) Derdhja (1) Dermatologjia (27) Dermatophyta inguinalis (1) Dëshirë e vërtetë e shqiptarëve (1) Dëshmorët (1) Determinantat antigjenike (1) Deti (2) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dezinfektimi (1) Dhelpra (1) Dhembet (1) Dhëmbët (1) Dhembja e barkut (4) Dhimitër Xhuvani (1) Diabeti (22) Diagnoza (9) Dialektet (1) Dialektet e gjuhës shqipe (1) Dialekti (1) Dialektizmat (1) Dialog (2) Dialogu (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (5) Dieta (5) Diftongjet (1) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijet e njerëzve të mëdhenj (1) Dijetaret (1) Diktatura (1) Dikush më buzëqeshte (1) Dimri (6) Din Mehmeti (1) Diseksioni (1) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distribuimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Ditari (1) Dituria (1) Diuretics (1) Diureza (3) Divertikuloza e zorrës së trashë (1) Dizuria (1) Djali (1) Djali Shqiptar (1) Djalli (2) Doket (1) Doktrina e Krishtenë (1) Dokumentet (1) Dollari (1) Dolor (1) Don Kishoti (2) Don Zhuani (1) Dosjet (2) Dozat (1) Dozimi (2) Dr. Agon Bislimi (2) Dr. Driton Ferizi (1) Dr. Gëzim Galiqi (1) Dr. Imri Vishi (1) Drama (5) Dramatika (1) Drejtësia (1) Dreri (1) Dressler's syndrome (1) Drini i Bardhë (1) Drita në zemër (1) Dritëro Agolli (8) Drogat (4) Druri (27) Drusen (1) Dua (53) Duart (1) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (2) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dusk Drive (1) Dyshimi (2) E drejta civile (3) E-Biznesi (1) Earn Money (3) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (3) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Edmond de Amiçis (2) Edukata (1) Edukimi sanitar (1) Edukimi shëndetsor (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Egzogamia (2) Eideza (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (2) Ekonomia (145) Ekonomiksi (3) Eksperimenti (1) Ekstraneti (1) Eksudati (2) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elegjia (2) Elektroencefalografia (1) Elektroforeza (2) Elektrolitët (2) Elektroliza (1) Elektromiografia (1) Elektromotori (1) Elektronegativiteti (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet kimike (1) Elementet Letrare (7) Eliminimi (1) Emancipimi (1) Emancipimi i femrës (1) Emanetu Feridetun (1) Embolia (4) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embolusi (1) Embrioni (2) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Eminem (1) Emra Shqip (2) Emrat (1) Emrat abstraktë (2) Emrat e përgjithshëm (3) Emrat e përveçëm (3) Emrat konkretë (2) Emri (11) Emri i përgjithshëm (1) Emri i përveçëm (1) Ena e gjakut (1) Encefalopatia (1) Endemia (1) Enderr (2) Enderrat (14) Endocarditis (1) Endogamia (2) Endokrinologjia (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Eneida (1) Energjia (4) Enët e gjakut (1) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enkelejd Lamaj (1) Entropia (1) Enukleacioni i syrit (2) Enumeracioni (1) Enver Gjergjqeku (1) Enver Robelli (1) Enzimet (2) Epanastrofea (1) Epi i Gilgameshit (2) Epidemia (1) Epidemiologjia (22) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epika (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epiteti (1) Epithalamus (1) Epitopet (1) Epoka (1) Epshet. Uria (1) Epshi (1) Eqrem Çabej (1) Era (2) Eradikimi (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (5) Ernest Hemingway (1) Ernest Koliqi (1) Ernesto Sabato (1) Erozioni (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Ervehaja (1) Esad Mekuli (2) Esat Stavileci (1) Ese (127) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per dashuri (1) Ese për dashurinë (2) Ese per dimrin (1) Ese per durimin (1) Ese per familjen (2) Ese per femijet (2) Ese per leximin (2) Ese per librin (2) Ese për nënën (1) Ese per pranveren (5) Ese për pushimet verore (1) Ese per pushtetin (1) Ese per shkollen (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Eseja (1) Eshtrat (2) Eskili (2) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (3) Ethet (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etika (1) Etika Islame (1) Etiologjia (25) Etja (1) Etleva Durmishi (1) Etnija (2) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Euro (1) Evakuimi (1) Evropa (2) Ezani (3) Ezani më i mrekullueshëm i Bilalit (1) Fabula (10) Facebook (5) Fadil Maloku (3) Fagocitoza (2) Faik Konica (4) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Fakulteti (1) Falja (1) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Familja (5) Familja patriarkale (1) Fan Noli (3) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Faringu (1) Farkëtimi (1) Farmakodinamika (1) Farmakokinetika (1) Farmakologjia (69) Fatet (1) Faton Bislimi (2) Fatos Arapi (2) Fauna (1) Fausti (1) Febris continua (1) Febris intermitens (1) Febris recurens (1) Febris remitens (1) Febris undulans (1) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (793) Fejesa (1) Fejzi Bojku (1) Fekonditeti (1) Fëmija (1) Femijet (2) Femra (4) Femrat (1) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fertiliteti (1) Festa e shkollës (1) Fetishizmi (1) Fetva (1) Figura e krahasimit (2) Figurat Letrare (41) Fijet asociative (1) Filip Shiroka (4) Filma (46) Filma me titra shqip (7) Filmi (10) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Firma (2) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fistula (1) Fitim Uka (1) Fito leke (5) Fito Para (11) Fito trafik (1) Fizika (7) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (83) Fiziologjia Patologjike (73) Fjala (2) Fjale te urta (10) Fjalë të urta (1) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalët e parme (1) Fjalët e përbëra (1) Fjalët e qiririt (2) Fjalët e urta (3) Fjalët jo të parme (1) Fjali të përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalia (7) Fjalia dëftore (2) Fjalia dëshirore (2) Fjalia e përbërë (7) Fjalia e thjeshtë (1) Fjalia nxitëse (2) Fjalia pyetëse (2) Fjalia thirrmore (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje (5) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje kundërshtuese (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje përmbyllëse (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalitë e përbëra me nënrenditje (1) Fjalor (3) Fjalor Anglisht Shqip (2) Fjalor shqip arabisht (1) Fjalori (96) Fjalori frengjisht shqip (1) Flagranca (1) Flamuri (3) Flavoproteinat (1) Flebiti (1) Flegmona (2) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Flora (1) Flora Brovina (4) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (3) Folja (6) Folklori (1) Folkodina (1) Fonema (1) Fonemat (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Forma (1) Format farmaceutike (2) Formatizimi i kompjuterit (1) Formula strukturore (1) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (2) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Fragmente (1) Franca (1) Françesko Petrarka (1) Frekuenca (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Fridrih Niçe (1) Fridrih Shiler (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Frymëmarrja indore (2) Fshatari (1) Fumigacioni (1) Fun (4) Functio laesa (1) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha leksikore (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Fusnota (1) Futbolli (1) Fyell' i Bariut (1) Gabriel Garsia Markez (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gallbladder (1) Gamaglobulinat (1) Gangrena (2) Gaqo Bushaka (1) Garda Krutane (1) Gaspër Pali (1) Gastriti (2) Gastrulimi (1) Gavril Dara (1) Gavril Dara i Riu (1) Gazeta (1) Gazetari (2) Gazrat (1) Gezim Kelmendi (7) Gëzim Kelmendi (1) Gihti (1) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjahu (1) Gjakderdhja (5) Gjaku (19) Gjarpëri (1) Gjedhi (1) Gjëegjëzat (1) Gjendja flagrante (1) Gjendja urgjente (1) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (2) Gjenet (8) Gjenetika (1) Gjeni (1) Gjenotipi (1) Gjeografi (82) Gjeografi test (161) Gjeravica (2) Gjergj Fishta (2) Gjinekologjia (15) Gjinia (1) Gjinia asjanëse e emrit (1) Gjinia dramatike (1) Gjinia e emrit (1) Gjinia epike (1) Gjinia lirike (1) Gjirafa (1) Gjitaret (1) Gjitarët (1) Gjithësia (2) Gjon Buzuku (1) Gjuha (4) Gjuha angleze (1) Gjuha arabe (1) Gjuha artistike (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha gjermane (48) Gjuha italiane (1) Gjuha jonë (2) Gjuha Shqipe (254) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (3) Gjykata (1) Gjykimi (1) Gjyshja (2) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glicerina (1) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (3) Goca e detit (1) Goja (1) Gomari (1) Gostia (1) Gradacioni (1) Gramatika (27) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Grupet e zanoreve (1) Grupet shoqërore (1) Grupi i gjakut (1) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) Gurët e Kilit (1) Guri i Bardhë (1) Gus (1) Gusha endemike (1) HAARP (1) Hadithe (120) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Hajla (1) Hakeri (1) Haki Stërmilli (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halil Xani (1) Halucinacionet (2) Hamleti (2) Haptenet (1) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (54) Hartime Ese per pavaresine (2) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Hasan Prishtina (1) Hasan Zyko Kamberi (1) Havarixhet (1) Head lice (2) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (7) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Helminet (1) Hematologjia (2) Hematoma (1) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemokultura (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (2) Hemorragjia subarahinoidale (1) Hemostaza (1) Hëna (2) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hermann Hesse (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hil Mosi (2) Himni (1) Himni i Flamurit (1) Hiperbola (4) Hiperemia (1) Hiperemia aktive (1) Hiperemia pasive (1) Hipermetropia (2) Hiperplazia (1) Hipertensioni arterial (3) Hipertermia (1) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (3) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipoalbuminemia (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipokriti (1) Hipokrizia (1) Hipoksia (1) Hipostenuria (1) Hipotalamusi (3) Hipotensioni arterial (1) Hipotermia (1) Hipoteza (1) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histamina (2) Histologjia (68) Histoplazmoza (1) Historia (71) Historia e Kaçanikut (1) Historia e Skënderbeut (1) Hivi (9) Hixhame (1) Holiday heart syndrome (1) Holografia (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (2) Homeri (3) Homonimet (2) Honore de Balzak (2) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humanizmi (2) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (30) Hurmet (1) Hutbeja lamtumirëse e Pejgamberit a.s (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Hypospadia (1) I dashuri atdhe (1) I huaji (1) I sëmuri imagjinar (1) I tretuni (1) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Ibrahim Rugova (2) Ideja e veprёs letrare (1) Iftari (1) Ilaçet (1) Ilahi (2) Iliada (2) Iljasa Salihu (19) Iluminati (1) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imigrimi (2) Immanuel Kant (1) Imri Vishi (3) Imuniteti (4) Imuniteti humoral (1) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunogjenet (2) Imunologjia (13) Imunosupresoret (1) Incesti (1) Indet (3) Indet e buta (1) Indet e thella (1) Indi (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nënlëkuror (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Individi (1) Induksioni magnetik (1) Infarkti (7) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (5) Infeksioni intrabulbar (1) Infeksioni kriptogjen (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (12) Informacionet (1) Informata (2829) Informatat (2) Informatika (59) information (63) Inhalimi (1) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Injektimi (1) Inkubacioni (2) Insuficienca (1) Insuficienca e zemrës (1) Insuficienca hepatike (1) Insuficienca kronike renale (1) Insuficienca renale (1) Insula (1) Insulina (3) Insulti cerebral (1) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (8) Internimi (1) Intervista (1) Intonacioni (1) Intraneti (1) Intubimi (1) Inversioni (1) Investimet (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Iriqi (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (8) Islamizmi (1) Ismail Kadare (27) Ismail Qemali (1) Italia (1) Izopreni (1) Izostenuria (1) Izraeli (1) Jakov Xoxa (3) Jakup Hasipi (1) Jakup Krasniqi (1) Jejunumi (1) Jerusalemi (1) Jeta (5) Jeta e Profetit Muhamed a.s (1) Jeta e re (1) Jeta e varrit (1) Jeta pas vdekjes (2) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (4) Jonet e Ca (1) Josip Rela (1) Judaizmi (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Jupiteri (1) Juvenila (1) Kaçaniku (2) Kadmiumi (2) Kafeneja jonë (1) Kafka (1) Kaheksia (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (2) Kalifati Arab (1) Kaliumi (1) Kallëzimi popullor (1) Kallezuesi (1) Kallëzuesi (3) Kallëzuesori (1) Kamera (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (4) Kanella (1) Kanioni (1) Kapaciteti vital (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karakteri (1) Karbohidratet (1) Karboksilaza (1) Karburanti (2) Karcinoma (1) Kardiologjia (3) Karl Marx (1) Kartagener's syndrome (1) Kasta (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Katekolaminat (1) Kationet (1) Kënaqësia (1) Kënga e mjellmës (1) Këngët e mbrëmjes (1) Këngët kreshnike (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Kërkesa (2) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Kërpudhat (1) Keshilla (187) Këshilla (194) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Këshillat e Llukmanit a.s (1) Kështjella (1) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (27) Kinetozat (1) Kinina (1) Kirurgjia (35) Kitina (1) Klasicizmi (1) Klasicizmi francez (1) Klishe (1) Klizmat (1) Klorpropramidi (1) Kloruri i natriumit (1) Koaguli postmortal (1) Koagulimi (1) Kobalti (3) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (2) Koilonychia (1) Kokarboksilaza (1) Kolagjeni (2) Kolë Jakova (1) Kolera (4) Kolesteroli (5) Kollitja (1) Koma (2) Kombësia (1) Kombi (4) Komedia (3) Komedia Hyjnore (3) Komensalizmi (1) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (73) Komocionet (1) Kompetenca (1) Kompjuteri (1) Komplementi (2) Komplikimet (2) Komploti (1) Komponimet Helate (1) Komponimet kimike (1) Komponimet komplekse (5) Kompozicioni (3) Komuna (1) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (3) Koncepti (1) Kondrocitet (1) Konflikti (1) Konflikti i Edipit (1) Kongresi i Alfabetit të gjuhës (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstipacioni (1) Konstitucioni (4) Konsumi (1) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontinenti (1) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontrasti (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Kopaoniku (1) Koprraci (2) Korbi (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (16) Kostoja (1) Kostoja shtesë (1) Kozmopolitizmi (1) Krahasimi (1) Krahina (1) Krijimi letrar (1) Kriminalistika (92) Krishterimi (1) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (3) Kronika (1) Kronikë në gur (2) Kryefjala (8) Kryeqyteti (10) Ksenofobia (1) Kseroderma (1) Kseroftalmia (1) Kuadri filmik (1) Kufiri etnik (1) Kufiri shtetëror (1) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kukulla (1) Kukulla ime (1) Kukulla të ngrira (1) Kultura (2) Kumanova (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (7) Kundrinori i zhdrejtë (1) Kundrinori i zhdrejtë pa parafjalë (1) Kurani (4) Kurbeti (1) Kurime (2) Kuriozitete (46) Kuriozitete matematikore (1) Kush e solli Doruntinën (1) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Laboratori i kimisë (1) Lahuta e Malcisë (1) Lajme (75) Lajmi (1) Lakimi (2) Lakimi i mbiemrit (1) Lakuriqi (1) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Lapidari (1) Laringu (4) Lasgush Poradeci (3) Laura Fazliu (1) Laureta Gashi (11) Left ventricular systolic dysfunction (1) Legjenda (3) Leksikologjia (1) Leksiku (1) Lëkura (2) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lëngu brendaqelizor (1) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Lëngun jashtëqelizor (1) Leo Tolstoy (2) Leomioma (1) Lepuri (4) Letargjia (1) Letersia (53) Letërsia (3) Letërsia arkaike (1) Letërsia greke (1) Letersia shqipe (2) Letra (1) Letra dashurie (1) Leukemia (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levirati (2) Levizja (1) Leximi (1) Lezionet paraneoplastike (1) Li-Fi (1) Libra (4) Libra shqip (14) Libraria (1) Libri (5) Libri i Autoshkollës (1) Lidheza (1) Lidhëzat (2) Lidhja (3) Lidhja e Kombeve (1) Lidhja e Prizrenit (1) Lidhja kovalente (1) Lidhjet kimike (2) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjërata e zhdrejtë (1) Ligjerata islame (1) Ligjet (1) Ligji i Arkimedit (1) Ligji i efektit (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji i Paskalit (1) Ligji periodik (1) Likuiditeti (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Limfogranulatoza (1) Limfoma (1) Lindje (5) Lipaza (1) Lipoma (1) Liria (1) Lirika (1) Lissus (1) Litenshtajni (1) Litiumi (1) Litosfera (1) Litota (2) Liver (3) Llava (1) Llojet e kundrinorit (1) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Lodhja (1) Logjika (1) Logo (1) Logopedia (7) Lojna (34) Lojra (4) Lokomotiva (1) Loni Papa (2) Lopa (1) Luan Starova (1) Luani (4) Luani dhe miu (1) Lufta (1) Lufta e Ftohtë (1) Lugaja (1) Lugina (1) Luigj Gurakuqi (1) Lukthi (1) Lule më lule (1) Lulet e verës (1) Luli i vocërr (1) Lulja e kripës (1) Lulzim Susuri (12) Lumi (2) Lumi i vdekur (1) Lumturia (4) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Lyra (1) Macja (3) Macja në ëndërr (1) Macula densa (1) Maculopathy (1) Madhësit dalëse (1) Madhësit hyrëse (1) Magjia (4) Magjia e dashurisë (1) Magjia e zeze (1) Magjistaret (3) Magma (1) Magnetofoni (1) Maja e Gjeravicës (1) Majmuni (1) Makbethi (1) Makina (1) Makroekonomia (2) Makroskopia (1) Maksim Gorki (1) Malaria (1) Malet e Koritnikut (1) Malet e Gollakut (1) Malet e Sharrit (1) Malet mollake (1) Mali (1) Mali i Kopaonikut (1) Mali i Rogoznës (1) Malli i atdheut (1) Mallkime (1) Maltusi (1) Mangani (8) Maqedonia (1) Marantic endocarditis (1) Marigona (1) Marihuana (2) Marin Beçikemi (1) Marksi (1) Marksizmi kulturor (1) Marsi (3) Martesa (4) Martin Camaj (1) Masa (1) Masa atomike (1) Maska (1) Matematika (14) Materialet (1) Matriksi jashteqelizor (1) Matriksi kockor (2) Mbaresa (1) Mbaresat nervore (1) Mbeshtjellesi mielin (1) Mbiemri (9) Mbreti (3) Mbreti dhe Buburreci (1) Mbreti Lir (1) Mbroni fëmijët tuaj nga faqet Pornografike (1) Mbulesa (2) Meandrat lumore (1) Mediatoret kimik (1) Medicine (4) Medulla e veshkes (1) Medulla spinalis (1) Mehmedali Hoxha (1) Mehmet Bislimi (1) Mejoza (2) Melanina (5) Melanocitet (4) Mëlçia (2) Melqia (3) Membrana qelizore (2) Mëmëdheu (2) Mendime (118) Mendime Islame (1) Mendimi (1) Mendimi Pozitiv (6) Meningjet (1) Meningjiti (12) Menorragjia (1) Mercedes Benz (1) Merkuri (1) Merxhan Avdyli (1) Mesazh për maturantët (1) Meshari (1) Meshkujt (1) Mesime (6) Mesime nga Biologjia (2) Mesing (1) Meso Anglisht (3) Meso frengjisht (21) Meso Gjermanisht (104) Meso Holandisht (2) Meso Italisht (23) Mëso Italisht (1) Meso Japonisht (2) Meso Kinezisht (2) Meso Portugalisht (2) Mëso shqip (1) Meso Spanjollisht (2) Mesopotamia (2) Mesuesja (7) Mesyshi (1) Meta-analiza (1) Metabolizmi (3) Metafora (2) Metalet (5) Metalina (1) Metalurgjia (1) Metamorfoza (1) Metanoli (1) Metaplazia (1) Metastaza (2) Metathalamusi (1) Meteorologjia (1) Metionina (1) Metoda (1) Metoda historike (1) Metoda komparative (1) Metoda sociometrike (1) Metodat hulumtuese (2) Metonimi (1) Metonomi (1) Metrorragjia (1) Mexhid Yvejsi (2) Mezangiumi (1) Microsoft (2) Midriaza (1) Migjeni (7) Migrena (2) Migrimi (1) Miguel Servantes (1) Mihal Grameno (2) Mikorize (1) Mikrobiologjia (11) Mikroekonomia (1) Mikroorganizmat (2) Mikroskopia (1) Miku (3) Millosh Gjergj Nikolla (1) Mineralet (1) Miologjia (1) Miometriumi (1) Miopia (2) Miqesia (1) Mistere (74) Misticizmi (1) Mistika (1) Misvaku (1) Mitet (1) Miti (1) Mitokondriet (3) Mitologjia (1) Mitoza (1) Mitral regurgitation (4) Mitral stenosis (7) Mitral valve (1) Mitral valve prolapse (4) Mixed aortic lesions (1) Mizantropi (1) Mjekësi (286) Mjekesi familjare (6) Mjekësi fizikale me Rehabilitim (49) Mjekësi test (81) Mjekesia (12) Mjekësia (1) Mjekesia Interne (33) Mjekesia Islame (2) Mjekesia Urgjente (4) Mjekimi (17) Mjerimi (1) Mjetet transportuese (1) Modeli kejnsian (1) Molekula (1) Molieri (6) Molla (1) Mollë e ndaluar (1) Monarkia (1) Monetize your website (1) Monodrama (1) Monogamia (1) Monoksidi i karbonit (1) Monolog (1) Monologu i brendshëm (1) Monsunet (1) Morali (2) Morava e Binçes (1) Morena (2) Morena Taraku (1) Morfolologjia (1) Mortaliteti (3) Moshnimi demografik (1) Moti (1) Motiliteti (1) Motivi (1) Motivi i veprёs letrare (1) Motoneuroni i dytë (1) Motoneuroni periferik (1) Motra (1) Motra ime fisnike (1) Movies (1) Mprehtesia e te parit (1) Muhamed Kyçyku (1) Muhamedi a.s (2) Muhamet Kyçyku (1) Mukoza (1) Multimedia (2) Muri i vajit (1) Muri qelizor (1) Murlani (1) Mushkëritë (5) Muskujt (2) Muskujt e faringut (1) Mutacionet (2) Mutizmi akinetik (1) Muzika (1) Myocardial infarction (6) Mеnаxhimi (1) Nacionalizmi (3) Nacionalizmi klasik (1) Nacionalizmi nënkulturor (1) Nacionalizmi postkolonial (1) Naftalina (1) Nahija (1) Naim Frasheri (4) Naim Frashëri (10) Naim Frashёri (3) Namazi (15) Namazi i istihares (1) Napoleon Bonaparta (1) Napoleon Hill (1) Narcizmi (1) Narkoza (1) Nasa (2) Nata e Kadrit (3) Nata polare (1) Nataliteti (2) Natriumi (3) Natyra (3) Nazmi Rrahmani (2) Ndajfolja (5) Ndajfolja e mënyrës (1) Ndajfolja e sasisë (1) Ndajshtimi (1) Ndarja qelizore (1) Nderi (1) Ndërmarrjet (1) Ndërtesa (1) Ndihma (1) Ndihma e pare (6) Ndjekja (2) Ndjekja në ëndërr (2) Ndjenjat (1) Ndre Mjeda (9) Ndryshoje veten (2) Nefriti kronik (2) Nefrologjia (5) Nefroni (7) Nefroskleroza (3) Nekroza (5) Nekroza e konjuktives (1) Nena (4) Nëna (6) Neoplazma (6) Nepali (1) Nepotizmi (1) Neptuni (1) Nervat (3) Nervat kranial (2) Nervi (1) Nervi facialis (1) Nervi trigeminus (2) Nervi trochlearis (1) Neurokirurgjia (2) Neurologjia (36) Neurologjia dhe Psikiatria (83) Neurology (19) Neuronet (2) Neuroni (2) Neurotransmiteri (1) Neurozat (4) Neurozat profesionale (1) Ngacmimet (1) Ngarkesa elektrike (1) Ngërçi (1) Ngjarje (4) Niacina (1) Nikeli (8) Nikola Tesla (1) Nikotina (2) Nikturia (1) Nimfomania (1) Ninulla (1) Nita (1) Nitroglicerina (1) Njëqind vjet vetmi (1) Njerëzit (1) Njeriu (5) Njeriu me top (1) Njesia (1) Njihu me hoxhallarët (1) Njoftimi (3) Nocioni (1) Noksat (1) Nomad (1) Nomadi (1) Noteri (1) Novela (3) Nucleus paraventricularis (1) Nukleotidet (1) Nukleus supraopticus (1) Numerori (2) Numërori (2) Numri atomik (2) Numri i emrave (1) Nxitimi (1) Nyja (1) Nyjëtimi (1) O sa bukuri ka tufa (1) Oaza (1) Obeziteti (1) Objekti i së drejtës civile (1) Objektivat makroekonomike (1) Obstruksioni limfatik (1) Oda e perparme (1) Odisea (2) Oferta (2) Oferta monetare (1) Oftalmia elektrike (3) Oftalmia simpatike (5) Oftalmologjia (166) Okisgjeni (1) Okluzioni i arteries qendrore te retines (4) Oksidet e bakrit (2) Oksidimi (1) Oksidoreduktimi (1) Oksigjeni (1) Oksihemoglobina (1) Oksitocina (1) Oktapodi (1) Olakizuria (1) Oligarkia (1) Oligodendrocitet (1) Oliguria (1) Oliver Twist (2) Ongsono (1) Onkologjia (3) Onomatopea (1) Operacioni (2) Ophthalmia neonatorum (1) Ophthalmology (20) Opinione (407) Ora inteligjente (1) Orbitalet atomike (1) Organelet qelizore (3) Organet e brendshme (1) Organet e frymëmarrjes (1) Organet foljore (1) Organi (2) Organizmat (1) Organizmat autotrofë (1) Organizmi (2) Orgazma (1) Orteku (1) Ortopedia dhe Traumatologjia (22) Oscar (1) Oscar Nominees (4) Osifikimi (1) Osifikimi endezmal (1) Osifikimi enkondral (1) Osmoza (1) Osteoblastet (1) Osteoklastet (1) Osteologjia (2) Osteonet (1) Osteoporoza (1) Otorinolaringologjia (3) Ozoni (1) Pablo Neruda (2) Pagjakësia (1) Palca e zgjatur (1) Palca kurrizore (4) Paleogjeografi (1) Palermo (1) Pankreasi (1) Pansystolic murmur over the precordium (1) Para agimit (1) Paracetamoli (3) Paradoksi (3) Parafimoza (1) Parafjala (3) Parafjalët (1) Paralelizmi figurativ (1) Parandalimi (4) Paranormale (2) Paraplegia (3) Paraplegjia (1) Parashikime (1) Parazitizmi (1) Parenkima (1) Paret (1) Pareza (1) Pareza e nervit trochlearis (1) Paronomazia (1) Parotiti (1) Partia politike (2) Pashko Vasa (1) Pashtriku (1) Pasqyra e të rrëfyemit (1) Pastërtia (1) Pasthirrma (4) Pasthirrmat (1) Pasuria (2) Pasurimi (1) Pathology of retinal detachment (1) Patologjia (115) Pavarësia (5) Pavarësia e Kosovës (3) PDA (1) Pedagogjia (1) Pediatria (1) Pediculosis (1) Pediculosis pubis (1) Pedologjia (1) Pedosfera (1) Pedoskopia (1) Pellagra (1) Pellgu (1) Pëllumbi (1) Pëllumbi i bardhë (1) Pentografi (1) Pepsina (1) Peptidoglikani (1) Për Mëmëdhenë (1) Përcaktori (1) Përceptimi (1) Peremrat (13) Përemrat dëftorë (3) Përemrat e pacaktuar (1) Përemrat lidhorë (3) Përemrat pronorë (1) Përemrat pyetës (3) Përemrat vetorë (1) Përemrat vetvetorë (1) Peremri (2) Përemri (4) Përemri pronor (2) Përemri vetor (1) Përemri vetvetor (1) Pericardium (1) Periflebiti i retines (1) Perifraza (1) Perimetria (1) Perioda (1) Periosti (1) Peristaltika (1) Permanent pacemaker (2) Permanent pacing in bradyarrhythmias (1) Përralla (14) Përrallat (1) Përrallëzat (1) Përsëri në këmbë (1) Përsëritja (1) Pershkrimi (1) Përshkrimi (1) Përshtatja (1) Personaliteti (1) Personazhet (1) Personazhi (1) Personifikimi (3) Përtej largësive (1) Perversioni (1) Pesha atomike (1) Pesha specifike (2) Pesha specifike e urinës (1) Peticioni (1) Petro Marko (5) Pezmatimi (1) Pharmacological treatment (1) Pharmacology (3) Photocoagulation (1) Pika në tru (1) Pikëçuditja (1) Pikëpyetja (1) Pilokarpina (2) Pioglitazoni (1) Piridoksali (1) Piridoksamina (1) Piridoksina (1) Pisha (1) Pjeset e ligjerates (3) Pjesët e ndryshueshme të ligjeratës (2) Pjesët e pandryshueshme të ligjeratës (2) Pjeseza (1) Pjesëza (1) Pjesëzat (2) Pjetër Budi (3) Placenta (2) Plaga lacerokontuzive e kapakeve (1) Plagjiatura (1) Plakja (1) Plaku (1) Plaku dhe deti (1) Planetet (2) Planetët (1) Planeti (1) Pleura (1) Pleuriti (1) Pllaja (1) Ploigjinia (1) Plumbi (9) Plutoni (2) Pluviografi (1) Pneumonia (1) Pneumotoraksi (1) Podagra (1) Podocitet (2) Poema (3) Poema e mjerimit (3) Poezi (293) Poezi dashurie (40) Poezi islame (77) Poezi per 1 qershorin (3) Poezi per 17 shkurtin (1) Poezi per 28 nentorin (5) Poezi per 8 marsin (1) Poezi për Adem Jasharin (2) Poezi per atdheun (1) Poezi per babain (1) Poezi per baletin (1) Poezi per bibloteken (1) Poezi per bletat (1) Poezi per boren (2) Poezi per dallendyshet (3) Poezi per dashuri (1) Poezi per detin (1) Poezi per dimrin (3) Poezi per diten e pare te shkolles (1) Poezi per elefantin (1) Poezi per femije (1) Poezi per flamurin (1) Poezi per gjyshen (2) Poezi per Kosoven (1) Poezi per kukulla (1) Poezi per lepurushin (1) Poezi per librin (2) Poezi per lirine (1) Poezi per lopen (1) Poezi per lulet (1) Poezi per lypsarin (1) Poezi per Migjenin (1) Poezi per motren (1) Poezi per nenen (2) Poezi per pavaresine e Kosoves (2) Poezi per pranveren (2) Poezi per pushimet dimerore (1) Poezi per Ramazanin (2) Poezi për Serbët (1) Poezi per shiun (1) Poezi per shkollen (2) Poezi per shoqen (1) Poezi per veren (1) Poezi per zogun (1) Poezi Qesharake (1) Poezia (10) Poezia lirike (4) Poezia mediative (1) Poezia patriotike (1) Poezia refleksive (1) Poezia satirike (1) Polakizuria (1) Poliandria (2) Policia (1) Policia Shkencore (1) Policitemia rubra vera (1) Poligamia (3) Polisedenti (2) Politika (1) Poliuria (1) Popullësia (6) Populli (5) Porcine heart valve (2) Porta hyrese (2) Portalet (1) Portet detare (1) Porti (1) Post-MI risk stratification (1) Postcardiotomy syndrome (1) Postime interesante (2) Postimet më të lexuara (1) Postimet sipas kategorive (1) Potenciali elektrik (1) Potenciali i aksionit (3) Potenciali i graduar (1) Potenciali i veprimit (2) Potenciali membranor (2) Pranvera (17) Presbiopia (1) Presja (1) Prilli i thyer (1) Prinzmetal's angina (1) Prizreni (1) Probleme matematikore (1) Procesi epidemik (1) Procesverbali (1) Profillaksa (1) Progestina (1) Programe dhe Libra islame (13) Programe shqip (21) Projekti (1) Prometeu i lidhur (1) Prometeu i mbërthyer (1) Promovimi shëndetësor (1) Propaganda shëndetsore (1) Propedeutika (1) Prostata (1) Prosthetic valve endocarditis (1) Proteinat (6) Protista (1) Protozoet (1) Proverba (4) Proverbat (1) Proza (4) Psikiatria (1) Psikodrama (1) Psikologji (16) Psikoza (4) Psikoza maniako depresive (1) Puferet (1) Pulëbardha (1) Pulmologjia (5) Pulmonary hypertension (6) Pulmonary stenosis (4) Punksioni lumbal (1) Pushteti (2) Pyetja retorike (1) Pyetje (2) Pyetje dhe Pergjigje (2) Pyetje nga Biologjia (3) Pyetje nga Kimia (67) Pyetje nga vizitorët (3) Pyetje-Pergjigje islame (7) Pyetjet retorike (2) Pytje (1) Qafa (1) Qamil Batalli (1) Qarqet e integruara (2) Qarqet e integruara analoge (1) Qarqet e integruara digjitale (1) Qelbi (1) Qeliza (29) Qeliza nervore (3) Qeliza prokariote (2) Qelizat Clara (1) Qelizat e maculae densa (1) Qelizat e Shvanit (1) Qelizat e tubulit proksimal (1) Qelizat jukstaglomerulare (1) Qelizat kaliciforme (1) Qelizat muskulare (1) Qelizat olfaktore (1) Qelizat osteogjene (1) Qendra apneustike (1) Qendra për avancimin e studimeve (1) Qendra pneumotoksike (1) Qengji (1) Qeni (2) Qerbelaja (1) Qershia (2) Qeveria (1) Qeverisja (1) Qukapiku (1) Quotes (8) Rabini (1) Radiatio optica (1) Radiatio thalamica (1) Radikalet e lira të oksigjenit (1) Radio (1) Radiodrama (1) Radiokomunikimi (1) Radiologjia (4) Rajoni rural (1) Ramazani (13) Rapitful (5) Rasa (1) Rasat e emrit (2) Raste Klinike (4) Ratifikimi (1) Reaksionet berthamore (2) Reaksionet kimike (2) Realitete (1) Receptoret (2) Receptorët (1) Receptoret e dhembjes (1) Receptoret visceral (1) Recesioni (1) Receta Gatimi (1) Recitimi (1) Redunanca (1) Referate (50) Referati (1) Referenca (1) Referendumi (1) Reflekset (1) Refleksi i Babinskit (1) Regjisori (2) Rehabilitimi mjekesor (2) Reklamo biznesin tuaj (3) Relievi (1) Religjioni (1) Rendet (1) Renesanca (1) Rentgenografia (1) Reportazhi (2) Republika e Kosovës (2) Resurset ekonomike (1) Retë (1) Retencioni urinar (1) Retina (2) Retinal detachment (2) Retinal manifestations of AIDS (1) Retorika (1) Reumatologjia (1) Revista (2) Revolucioni (1) Rexhep Qosja (2) Rezistenca elektrike (1) Rheumatic heart disease (2) Riboflavina (1) Rifat Kukaj (2) Right ventricular infarction (1) Rilindasit (1) Rima (3) Ritmi (1) Rituali roman (1) Robert Martiko (1) Robert Ndrenika (1) Robinson Kruzo (1) Roboti (1) Roboti i lodhur (1) Roli (2) Romane satirike (1) Romani (10) romani aventurier (1) Romani fantastiko – shkencor (1) Rozafa (1) Rrahim Sadiku (1) Rrahman Dedaj (1) Rregullat (1) Rregullat e trafikut (1) Rrena (1) Rrethanori (10) Rrethanori i kohës (1) Rrethanori i mënyrës (1) Rrethanori i qëllimit (1) Rrethanori i sasisë (1) Rrethanori i shkakut (1) Rrethanori i vendit (1) Rrezet infra te kuqe (1) Rriqnat (1) Rritja (1) Rritja ekonomike (1) Rrjeti kompjuterik (1) Rrokja (1) Rrotat (1) Rrudhat (1) Rruga e shtëpisë sime (1) Rruget e frymemarrjes (1) Rruget e perhapjes (4) Rrushi (2) Rryma elektrike (6) Rrymat detare (1) Rubor (1) Rukje (1) Ruptura e bulbusit (1) Sa të dua Shqipëri (1) Sabri Hamiti (1) Sadaka (2) Saldimi (2) Sami Frashëri (3) Samire Spahiu (1) Saprofitizmi (1) Satelitet natyrore (1) Satirik (1) Saturni (1) Scodra (1) Seborea (1) Seizmografi (1) Seizmologjia (1) Sekrecioni (1) Sekrete (2) Sekreti (1) Sekreti purulent (1) Seksi (5) Sekuenca filmike (1) Semiologjia (1) Semiotika (1) Sëmundja (2) Semundja inaparente (1) Sëmundja iskemike të zemrës (1) Semundja latente (1) Sëmundja ngjitëse (2) Semundja subklinike (1) Semundjet (2) Semundjet akute (1) Semundjet Infektive (66) Semundjet kongjenitale (1) Semundjet kronike (1) Senad Ramadani (4) Senile macular degeneration (1) Sepsa (1) Serbët (1) Seroprofilaksa (1) Serotonina (2) Serumi (1) Serumi antitetanik (1) Servodrejtuesi (1) Shaban Cakolli (4) Sharl Bodler (9) Sharri (1) Shefqet Krasniqi (3) Shehidi (1) Shejh Albani (2) Shejtani (1) Shekulli (1) Shendetesi (70) Shëndetësi (235) Shendeti (1) Shëndeti (3) Shenjat (3) Shenjat e komunikacionit (2) Shenjat e pikesimit (1) Shenjat e pikësimit (1) Shenjat e rrezikut (1) Shenjat e trafikut (1) Sheqeri (2) Sherbimet sekrete (2) Shevqet Musaraj (1) Shijat (1) Shiu (3) Shkallët e mbiemrit (1) Shkallëzimi (2) Shkarko (4) Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (1) Shkenca (8) Shkijet (1) Shkolla (12) Shkrime (2) Shkrime islame (1) Shkrime nga Ag Apolloni (25) Shkrime nga Ben Apolloni (6) Shkronjat (1) Shmangia (1) Shoku (4) Shoku distributiv (1) Shoku hipovolemik (1) Shoku kardiogjen (1) Shoku obstruktiv (1) Shoqeri sekrete (1) Shoqëria (1) ShowBiz (3) Shpella e Dragobisë (1) Shpella e piratëve (1) Shpendet (2) Shpirti (2) Shporeti elektrik (1) Shprehjet frazeologjike (1) Shpretka (1) Shqip (2) Shqiperia (8) Shqipëria (5) Shqiponja (1) Shqiptarët (1) Shqiptaria (1) Shtatëzënia (1) Shtaza (1) Shteti (3) Shtresat e lëkurës (1) Shtypja e larte e gjakut (1) Shtypja hidrostatike (1) Shtypja koloide (1) Shumë zhurmë për asgjë (1) Shurdhimi (1) Shurdhimi konduktor (1) Shytat (1) SI (1) Sicilia (1) Sida (1) Sideroza e kornese (1) Sigi Janku (1) Sikur t'isha djalë (1) Simbioza (1) Simboli (1) Simboli kimik (3) Simptomat (1) Simptomat dhe shenjat (18) Simulimi (1) Sinan Hasani (1) Sindromi (1) Sindromi Di George (1) Sinektoda (1) Sinjalet (2) Sinjalet ndriçuese (1) Sinjali (2) Sinonimet (2) Sinopsisi (2) Sinqeriteti (1) Sintaksa (1) Sinus rhythm (1) Sionizmi (1) Sipërfaqja e Kosovës (1) Sistematika (1) Sistemet inteligjente te drejtimit te transportit (1) Sistemi (1) Sistemi diellor (5) Sistemi endokrin (1) Sistemi i drejtimit (1) Sistemi i komunikimit (1) Sistemi i transmisionit (1) Sistemi informatik (1) Sistemi kardiovaskular (1) Sistemi limbik (2) Sistemi nervor parasimatik (1) Sistemi nervor qendror (2) Sistemi periodik i elementeve (3) Sitemap (1) Sjellja (4) Skena (1) Skenari (2) Skenaristi (1) Skenografia (1) Skica (3) Skizofrenia (8) Sklera (1) Skleroza amiotrofike laterale (4) Skleroza multiple (4) Skorbuti (1) Skuqja (1) Sllavët (2) Sllavët e Jugut (2) Sllavët e Lindjes (1) Sllavët e Perendimit (1) Sociodrama (1) Sociologjia (96) Sokrati (1) Solstici (1) Soneti (1) Sororati (2) Sot (1) Spastic paraparesis (2) Spastrimi (1) Speleologjia (1) Spermatozoidet (1) Spiroketat (1) Spirometri (1) Spitali Rajonal i Ferizajit (1) Spitalizimi (1) Sporadiciteti (1) Sport (1) Sporti (3) Stepa (2) Steriliteti (1) Sterilizimi (1) Sterjo Spasse (4) Stili i shkrimtarit (1) Stina (1) Stinet (7) Stinët (2) Stokes-Adams syndrome (1) Stomaku (1) Stomatiti (1) Strabizmi (1) Strajca viteline (1) Stresi (2) Strofa (1) Studenti në shtëpi (1) Studime (1) Studimi i randomizuar (1) Studimi kohort (1) Studimi rast-kontroll (1) Studimi tranzverzal apo i terthorte (1) Subjekti (3) Sublimimi (1) Substanca (3) Substanca mutagjene (1) Substancat (1) Substancat kimike (1) Substancat klastogjene (1) Subthalamus (1) Suficienca (1) Sulfati i bakrit (1) Sulmi cerebral (1) Sulmi në tru (1) Sumerët (1) Sunete (1) Supravalvular stenosis (1) Surgery (1) Syfyri (1) Syndrome X (1) Syrgjyn vdekur (2) Syri (8) Syri i trete (1) Systemic embolization (1) Systolic murmurs (1) Taksonomia (1) Takvimi (21) Talenti (1) Te bregu i detit (1) Të reja nga shkenca (3) Tech & Auto (7) Tek porta e xhenetit (1) Tekbiri (1) Teknologjia (233) Teknologjia farmaceutike (78) Teknologjia informative (1) Telegrami (1) Teleskopi (1) Tema (3) Tema e veprёs letrare (1) Temperatura (1) Tendenca (1) Tendinet (1) Tensioni elektrik (2) Tensioni i gjakut (2) Tensioni itraokular (5) Teoria (1) Terapia (1) Terapia fizikale (2) Tërbimi (1) Tërmeti (2) Terminologji (350) Terminologji ekonomike (43) Terminologji fetare (281) Terminologji mjekësore (593) Termorregullimi fizik (1) Termorregullimi kimik (1) Test logjik (1) Test nga Biologjia (74) Test nga Fizika (39) Test nga gjuha dhe letersia shqipe (163) Test nga gjuha dhe letërsia shqipe (49) Test nga kimia (158) Teste (8) Testet e autoshkolles (3) Testi i Maturës (1) Tetanosi (1) Tetanusi (1) Thalamusi (2) The Last Dinosaurs (1) The Son of No One (1) Theksi (1) Theksi i fjalisë (1) Theksi logjik (1) Theni per intelegjencen (1) Thenie (1084) Thënie (1349) Thenie Islame (218) Thenie mjekesore (1) Thenie nga Albin Kurti (1) Thenie nga Bekir Halimi (4) Thenie nga Bob Marley (1) Thenie nga Hasan Prishtina (1) Thenie nga Ismail Kadare (1) Thenie nga Ukshin Hoti (1) Thenie per miqesine (1) Thenie per 1 qershorin (1) Thenie per akullin (1) Thenie per ambicjen (1) Thenie per Ameriken (1) Thenie per analistat (1) Thenie per argumentet (1) Thenie per armikun (6) Thenie per armiqet (1) Thenie per arsimin (2) Thenie per arsyen (1) Thenie per atdheun (1) Thenie per aventurat (1) Thenie per aventuren (1) Thenie per babain (1) Thenie per balten (1) Thenie per barin (1) Thenie per barkun (1) Thenie per baticen (1) Thenie per besen (1) Thenie per besimin (5) Thenie per besimtarin (1) Thenie per besnikerine (1) Thenie per biblen (1) Thenie per biznesmenet (1) Thenie per bleten (1) Thenie per borxhin (2) Thenie per boten (2) Thenie per brengen (1) Thenie per budallallekun (2) Thenie per budallenjte (2) Thenie per bujarine (1) Thenie per bujkun (1) Thenie per buken (2) Thenie per bukurine (1) Thenie per burgun (1) Thenie per burrat (1) Thenie per burrerine (2) Thenie per burrin (3) Thenie per butesine (3) Thenie per buzeqeshjen (2) Thenie per cmendurine (1) Thenie per çmendurine (1) Thenie per dallendyshet (1) Thenie per dashurine (21) Thenie per dembelin (1) Thenie per demin (1) Thenie per demokracine (2) Thenie per deshirat (1) Thenie per deshiren (4) Thenie per deshtaket (1) Thenie per deshtimin (3) Thenie per detin (2) Thenie per dhembjen (1) Thenie per dhimbjen (7) Thenie per diagnozen (1) Thenie per diamantet (1) Thenie per diellin (2) Thenie per dijen (1) Thenie per dinjitetin (1) Thenie per diplomacine (1) Thenie per disfatat (1) Thenie per diturine (4) Thenie per djalin (2) Thenie per djallin (1) Thenie per djersen (1) Thenie per dobesine (1) Thenie per drejtesine (4) Thenie per driten (1) Thenie per drurin (1) Thenie per duart (1) Thenie per durimin (4) Thenie per dynjane (1) Thenie per dyshimin (1) Thenie per ecjen (1) Thenie per edukaten (3) Thenie per edukimin (2) Thenie per embelsine (1) Thenie per enderrat (1) Thenie per epshin (2) Thenie per erresiren (1) Thenie per faktet (1) Thenie per falenderimin (1) Thenie per faljen (3) Thenie per faljen e gjakut (1) Thenie per famen (1) Thenie per familjen (2) Thenie per fatin (3) Thenie per fatkeqesine (3) Thenie per fatkeqesite (3) Thenie per femijen (2) Thenie per femijet (3) Thenie per femrat (1) Thenie per femren (4) Thenie per fillimin (1) Thenie per filmin (1) Thenie per fitimtarin (1) Thenie per fitoren (3) Thenie per fitoret (1) Thenie per fjalen (1) Thenie per folenë (1) Thenie per forcen (1) Thenie per fotografine (1) Thenie per friken (4) Thenie per fshatin (1) Thenie per fundin (1) Thenie per fuqine (1) Thenie per furtunen (1) Thenie per gabimet (6) Thenie per gabimin (7) Thenie per gazetaret (1) Thenie per Gege (1) Thenie per genjeshtarin (1) Thenie per genjeshtrat (2) Thenie per genjeshtren (4) Thenie per gezimin (1) Thenie per gjahtarin (1) Thenie per gjakun (2) Thenie per gjarperin (1) Thenie per gjerat (1) Thenie per gjuhen (2) Thenie per goditjen (1) Thenie per gojen (1) Thenie per grate (1) Thenie per gruan (4) Thenie per guximin (3) Thenie per harresen (1) Thenie per harrimin (1) Thenie per hekurin (1) Thenie per heshtjen (6) Thenie per hidherimin (2) Thenie per historine (1) Thenie per hoxhallaret (1) Thenie per humbjen (3) Thenie per injorancen (3) Thenie per intelektin (1) Thenie per Islamin (4) Thenie per jeten (13) Thenie per kafshen (1) Thenie per kalin (2) Thenie per karakterin (1) Thenie per karrieren (1) Thenie per kaun (1) Thenie per kazmen (1) Thenie per keqardhjen (1) Thenie per keqberesin (1) Thenie per kercimin (1) Thenie per keshillat (2) Thenie per kohen (9) Thenie per kohen e lire (1) Thenie per kollin (1) Thenie per kombin (2) Thenie per komunikimin (1) Thenie per kopertinen (1) Thenie per krenarine (3) Thenie per krimbin (1) Thenie per kritiken (1) Thenie per krizen (1) Thenie per kujtimin (1) Thenie per Kuranin (1) Thenie per kursimin (1) Thenie per kurvat (4) Thenie per lajmin (1) Thenie per lajthitjen (1) Thenie per lamtumirat (1) Thenie per lekun (2) Thenie per lendimin (1) Thenie per leshin (1) Thenie per leximin (9) Thenie per librat (1) Thenie per librin (5) Thenie per liderin (1) Thenie per lirine (2) Thenie per lirite (1) Thenie per lodhjen (1) Thenie per lotet (1) Thenie per lotin (1) Thenie per luanin (1) Thenie per luften (3) Thenie per lumturine (9) Thenie per lutjen (1) Thenie per malet (1) Thenie per marreveshjen (1) Thenie per martesen (4) Thenie per mashtrimin (3) Thenie per mbretin (1) Thenie per mekatet (7) Thenie per mekatin (1) Thenie per mendimin (3) Thenie per mendjen (3) Thenie per menqurine (2) Thenie per merzine (1) Thenie per meshkujt (1) Thenie per mesimin (2) Thenie per mesuesin (1) Thenie per mikun (6) Thenie per miqesine (3) Thenie per mjalten (1) Thenie per modestine (1) Thenie per mollen (1) Thenie per moralin (7) Thenie per motin (1) Thenie per motren (3) Thenie per muret (1) Thenie per mushkun (1) Thenie per namazin (3) Thenie per ndergjegjen (2) Thenie per nderin (2) Thenie per ndershmerine (1) Thenie per ndertimin (1) Thenie per ndihmen (2) Thenie per ndryshimin (1) Thenie per nenen (6) Thenie per nevojen (2) Thenie per ngazellimin (1) Thenie per ngopjen (1) Thenie per njerezimin (1) Thenie per njerezit (8) Thenie per njeriun (13) Thenie per nxenesin (1) Thenie per oksigjenin (1) Thenie per optimistin (3) Thenie per oratoret (1) Thenie per paditurine (1) Thenie per padrejtesine (1) Thenie per pagesen (1) Thenie per pamjen (1) Thenie per paqen (3) Thenie per parane (4) Thenie per paranojakun (1) Thenie per parapagimin (1) Thenie per parate (4) Thenie per pasurine (7) Thenie per patriotizmin (1) Thenie per pendimin (1) Thenie per perpjekjet (1) Thenie per personalitetin (2) Thenie per pertimin (1) Thenie per pervojen (1) Thenie per pesimistin (3) Thenie per pesimizmin (1) Thenie per pijet (1) Thenie per pjekurine (1) Thenie per plaget (1) Thenie per plakjen (1) Thenie per plakun (1) Thenie per pleqte (2) Thenie per plumbin (1) Thenie per poezine (1) Thenie per politikanet (2) Thenie per politikanin (1) Thenie per politiken (3) Thenie per pranveren (2) Thenie per prejardhjen (1) Thenie per premtimet (1) Thenie per prinderit (3) Thenie per pritjen (1) Thenie per profesionin (1) Thenie per punen (8) Thenie per pushimin (1) Thenie per qelesin (1) Thenie per qenin (2) Thenie per qente (1) Thenie per qetesine (1) Thenie per qytetarin (1) Thenie per rehatine (1) Thenie per renjen ne dashuri (2) Thenie per respektin (4) Thenie per rinine (1) Thenie per rregullat (1) Thenie per rrenat (2) Thenie per rrenen (1) Thenie per rrezikun (1) Thenie per rrogen (1) Thenie per rrugen (1) Thenie per sekretin (1) Thenie per semundjen (2) Thenie per sfiden (1) Thenie per shakane (1) Thenie per shendetin (1) Thenie per sherbimin (1) Thenie per sherimin (1) Thenie per shikimin (1) Thenie per shiun (1) Thenie per shokun (4) Thenie per shoqerine (2) Thenie per shpenzimin (1) Thenie per shpirtin (1) Thenie per shprehite (1) Thenie per shpresen (1) Thenie per shqetesimin (2) Thenie per Shqiperine (2) Thenie per shqiponjen (1) Thenie per shqiptarine (1) Thenie per shtetin (1) Thenie per sinqeritetin (5) Thenie per sjelljen (5) Thenie per sportin (1) Thenie per sprovat (1) Thenie per stresin (1) Thenie per suksesin (3) Thenie per sunetin (2) Thenie per syrin (2) Thenie per syte (2) Thenie per talentin (1) Thenie per te ardhmen (2) Thenie per te bukuren (1) Thenie per te drejten (1) Thenie per te folurit (1) Thenie per te fortin (1) Thenie per te huajt (1) Thenie per te keqen (3) Thenie per te menqurit (3) Thenie per te metat e njeriut (1) Thenie per te miren (2) Thenie per te rinjte (3) Thenie per te shkuaren (1) Thenie per te tashmen (1) Thenie per te vdekurin (1) Thenie per te verteten (8) Thenie per te vjetrit (1) Thenie per thashethemet (1) Thenie per thembren (1) Thenie per thjeshtesine (2) Thenie per torten (1) Thenie per Tosk (1) Thenie per tradhetine (1) Thenie per trimin (1) Thenie per trishtimin (1) Thenie per trupin (4) Thenie per trurin (1) Thenie per turpin (1) Thenie per tymin (1) Thenie per udheheqjen (1) Thenie per udhetimin (1) Thenie per ujkun (3) Thenie per urrejtjen (3) Thenie per urtesine (2) Thenie per vajzen (1) Thenie per varferine (6) Thenie per vdekjen (1) Thenie per vellaun (2) Thenie per veprat (2) Thenie per vepren (1) Thenie per veprimin (2) Thenie per veshtiresite (1) Thenie per vetepermbajtjen (1) Thenie per vetmine (2) Thenie per vlerat (1) Thenie per voten (1) Thenie per votuesin (1) Thenie per vrapimin (1) Thenie per vuajtjen (2) Thenie per vullnetarin (1) Thenie per vullnetin (2) Thenie per xhamine (1) Thenie per yjet (1) Thenie per zagarin (1) Thenie per zemren (6) Thenie per zgjuaresine (1) Thenie per zhgenjimin (2) Thenie per ziline (1) Thenie per zjarrin (1) Thenie popullore (1) Thesari (1) Third heart sound (3) Thrombolysis (3) Thrombolytic therapy (1) Ti Shqipëri më jep Nder (1) Tiamina (1) Tifoja Abdominale (2) Tinea inguinalis (1) Tingujt (1) Tipi piknik i konstitucionit (1) Tiroiditi Hashimoto (1) Tirozina (1) Tjera (81) Tkurrja muskulare (1) Tmerre (1) Toka (11) Tokoferoli (1) Toksina e tetanusit (1) Top (5) Totemizmi (1) Tragjedia (5) Trailer (7) Trajta e pashquar e emrit (1) Trajta e shquar e emrit (1) Trajtimi (4) Trakea (2) Trakeostomia (1) Transaminimi (1) Transformatoret (2) Transformatori (1) Transporti (1) Transporti hekurudhore (1) Transporti tokesor (1) Transporti ujore (1) Transudati (3) Transverzioni (1) Tranzicioni (1) Traseologjija (1) Tregime (81) Tregime Islame (56) Tregimi (3) Tregu (1) Treguesit (2) Tremori (1) Trëndafili (1) Treni (1) Tretësira fiziologjike (1) Tricuspid regurgitation (2) Trifenilmetani (1) Triptofani (2) Trishtimi (1) Trombi (6) Trombocitet (1) Tromboembolia (1) Tromboflebiti (1) Tromboza (4) Tromboza e venes qendrore te retines (4) Troponins (1) Trungu trunor (2) Trupi (2) Trupi ciliar (1) Trupi qelqor (3) Truri (6) Truri i vogel (4) Trysnia atmosferike (1) Tuberkulozi (18) Tubokurarina (1) Tubuli i perdredhur proksimal (1) Tubuli renal (1) Tumor (1) Tumoret (11) Tumoret e melqise (5) Tuneli (1) Turbullimi i kornes (1) Turqia (6) Tutoriale (2) Udhёpёrshkrimi (1) UFO (13) Uji (3) Ujku (3) Ukshin Hoti (1) Ulçera (1) Ulvi Fejzullahu (12) Unazat (1) Unazë (1) Universe paralele (1) Universet paralele (1) Universiteti (1) Urani (1) Urdhëresat nga personat e autorizuar (1) Urethritis simplex (1) Urime (1) Urina (4) Urologjia (14) Ushqimi (13) Ushqimi dietal (4) Ushqimi eufenik (1) Ushqimi për diabetikët (1) Utopia (1) Uvea (1) Uveitet (1) Vagina (1) Vaji i bylbilit (1) Vaji i bylbylit (2) Vaksina (5) Vaksinat (1) Vaksinoprofillaksa (1) Vaktia e Ramazanit (3) Vaktia e Ramazanit 2015 (2) Valbona (1) Valdet Kamberi (27) Valenca (2) Vallja e luleve (1) Valvular heart disease (1) Vanadium (1) Vargmalet (1) Vargu (1) Varri (1) Vaskularizimi (2) Vaskuliti i retines (1) Vaso Pasha (1) Vatra epidemike (1) Vazodilatimi (1) Vazokonstriksion (1) Vazopresina (1) Vdekja (4) Vdekja me vjen prej syve te tille (1) Vdekja më vjen prej syve të tillë (1) Vdekje (1) Vehbi Kikaj (1) Vektorët (1) Vellau (3) Vendi (1) Venera (1) Ventriculus III (6) Ventriculus lateralis (1) Vepra (1) Vepra epike (1) Vepra letrare (1) Vera (7) Veshka (20) Veshkat (1) Vetbesimi (3) Vetedija (2) Vetëvrasja (1) Vetmia (1) Veton Surroi (1) Vezë të arta (1) Vezika urinare (1) Vica (1) Victor Hugo (1) Victor Hygo (1) Video (84) Video fetare (32) Video interesante (25) Video mësime (1) Video mjekesore (2) Video qesharake (21) Vija bregdetare (1) Vija Egnatia (1) Vijat papilare (1) Viktor Hygo (3) Vince Lombardi (1) Virozat (1) Virulenca (2) Viruset (2) Virusologjia (1) Visar Ymeri (1) Viset shqiptare (1) Vitamina B1 (1) Vitamina B12 (1) Vitamina B2 (1) Vitamina B3 (1) Vitamina B6 (2) Vitamina C (1) Vitamina D (1) Vitamina E (2) Vitaminat (21) Viti i mbrapshtë (1) Vitrektomia (2) Vizita (1) Vizusi (2) Vjersha (266) Vjersha oër pranverën (1) Vjersha patriotike (7) Vjersha per 1 qershorin (3) Vjersha per 17 shkurtin (1) Vjersha për 7 marsin (2) Vjersha per 8 marsin (1) Vjersha për Adem Jasharin (2) Vjersha per Ariun (1) Vjersha per baletin (1) Vjersha per bicikleten (1) Vjersha per boren (2) Vjersha për dajën (1) Vjersha per dallendyshet (2) Vjersha per dhelpren (1) Vjersha per dimrin (3) Vjersha per elefantin (2) Vjersha per eren (1) Vjersha per femije (5) Vjersha për fëmijë (56) Vjersha per flamurin (2) Vjersha për flamurin (1) Vjersha për gjirafën (1) Vjersha per gjyshen (1) Vjersha per kohen (1) Vjersha per Kosoven (1) Vjersha per lepurushin (1) Vjersha per librin (4) Vjersha per lypsarin (1) Vjersha për macen (1) Vjersha per Matematiken (1) Vjersha per mesuesen (8) Vjersha per mesuesin (1) Vjersha për mikun (1) Vjersha per mjaltin (1) Vjersha per molla (1) Vjersha per motren (1) Vjersha per nenen (1) Vjersha per pavaresine e Kosoves (1) Vjersha per plepin (1) Vjersha per pranveren (3) Vjersha për pranverën (12) Vjersha për qenin (1) Vjersha për qershinë (1) Vjersha për Qukapikun (1) Vjersha për Robotin (1) Vjersha per shiun (1) Vjersha për shiun (1) vjersha për shkollën (4) Vjersha për shokun (1) Vjersha per shoqen (1) Vjersha per shqiponjen (1) Vjersha per vellaun (2) Vjersha per veren (2) Vjersha per Vjeshten (2) Vjersha per yllin (2) Vjersha per zogun (1) Vjershe per babain (1) Vjershe per pinguinin (1) Vjershe per zogun (1) Vjeshta (2) Vlera (1) Vlora (1) Vozitja (1) Vullkanet (1) Vullkani (2) Vullneti (1) Vulnerabil (1) Weather (1) Wi-Fi (1) William Shakespeare (20) Windows (1) Windows 10 (1) Winston Churchill (1) Woody Allen (1) World Wide Web (2) Wrong Turn 1 (1) Xehet (2) Xha Gorio (2) Xheladin Muça (1) Xhemajl Abria (1) Xhemat (1) Xheneti (2) Xhevahir Spahiu (5) Xhindet (2) Xhon Kenedi (21) Xhorxh Gordon Bajron (1) Xhovani Bokaçio (1) Yjet (1) Ylli (2) Yndyrnat (5) Youtube (2) Zani i zemrës (1) Zanoret (3) Zbatica (1) Zbehja (1) Zbulime-Shpikje (39) Zef Serembe (1) Zef Serembe (4) Zemra (6) Zgjedhimi i foljes (1) Zgjedhja (1) Zgjedhjet (1) Zhan Batist Pokëlen (1) Zhargoni (1) Zhavorri (1) Zilia (1) Zinaja (1) Zink insulina kristalore (1) Zogu (1) Zogu dhe djali (1) Zona (1) Zona Aride (1) Zoonozat (1) Zorra e holle (2) Zorra e trashë (1) Zoti (1)

Arkiva e postimeve