“Kuglof” plus 5 more Kuzhina Shqiptare |
- Kuglof
- Ja pse duhet të lini një monedhë në frigorifer kur jeni në udhëtim apo me pushime
- Katrorka me grizë dhe mollë
- Krembananika
- Gërsheti i pashkëve
- Pse duhet të shtoni kripë në kafenë tuaj
Posted: 08 Nov 2016 09:07 PM PST The post Kuglof appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Ja pse duhet të lini një monedhë në frigorifer kur jeni në udhëtim apo me pushime Posted: 08 Nov 2016 09:07 PM PST Me siguri që pas pushimeve të verës, do të donit sërish pushime të tjera po kaq të bukura edhe në dimër. Vende malore me dëborë dhe ski, sigurisht që do të ishin ideale. Pra, mund ta lini sërish shtëpinë vetëm edhe për disa ditë.Por, mund të ndodhë që kur ju jeni në udhëtim apo me pushime, në shtëpinë tuaj të ketë ndodhur ndonjë ndërprerje elektrike. Si pasojë, nëse pajisjet e tjera nuk do ti gjente gjë, frigoriferi është një rast i veçantë. Nëse energjia elektrike nuk kthehet për më shumë se 1 ose 2 ditë, ushqimi në frigorifer mund të shkrijë i tëri. Megjithatë, pas kthimit ju nuk mund ta vini re ndryshimin në qoftë se ushqimet tuaja janë shkrirë dhe janë ngrirë përsëri. Duke mos e dalluar dot këtë, mund të ndodhë që të "rrezikoheni" nga ushqime të cilat nuk janë shumë rezistente ndaj ngrirje-shkrirjes, sepse mund të lëshojnë disa lloje bakteresh dhe salmonelë. Por, ju me siguri pyesni veten se si mund ta dalloni nëse ushqimet në frigoriferin tuaj kanë shkrirë dhe kanë ngrirë përsëri? Për fat të mirë ka një mënyrë të dobishme e cila ju ndihmon të gjeni nëse frigoriferit tuaj i ka munguar energjia elektrike. Për ta bërë këtë, ju nevojitet një gotë plastike me ujë. Vendoseni në ngrirje që të bëhet akull. Më pas, vini në të një monedhë dhe kthejeni atë sërish në frigorifer. Kështu, nëse në ndonjë rast që ju udhëtoni apo bëni pushime, kur ktheheni e gjeni monedhën e ngrirë brenda ujt atëherë të jeni të sigurt që ka pasu ndërprerje energjie dhe frigoriferi juaj ka shkrirë dhe është ngrirë sërish. The post Ja pse duhet të lini një monedhë në frigorifer kur jeni në udhëtim apo me pushime appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Posted: 08 Nov 2016 09:07 PM PST The post Katrorka me grizë dhe mollë appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Posted: 08 Nov 2016 09:07 PM PST The post Krembananika appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Posted: 08 Nov 2016 09:07 PM PST The post Gërsheti i pashkëve appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Pse duhet të shtoni kripë në kafenë tuaj Posted: 08 Nov 2016 09:07 PM PST Tingëllon paksa e çuditshme, por në fakt e ka një shpjegim të vlefshëm. Kripa nuk do të shtojë kaloritë, siç e bën sheqeri, apo kremi në kafe, por do të zbusë shijen e hidhur të kafesë. Nuk po flasim për të hedhur shumë kripë në kafe, vetëm disa grimca.Ju mund ta shtoni edhe te kafeja e bluar, para se ta përgatisni një filxhan kafeje, ose ta përzieni në një filxhan në vend të sheqerit, pasi është zierë. Kafeja me kripë shijon më shumë pasi ke ngrënë fruta. Kripa vërtet ia heq hidhësinë që e karakterizon kafen, ndërsa shija e kripës pothuajse nuk ndihet fare. Edhe "Specialty Coffee Association of America" në Amerikë, e trajton hidhësinë e kafesë si një defekt, duke e përshkruar atë si "kaustike", "fenolike" dhe "alkaline". Ky marifet funksionon, sepse kripa e zakonshme është klorur natriumi, dhe kur e përzien në një tretësirë ujore çliron jone natriumi. Sipas një studimi të publikuar te "Nature", këto jone e shuajnë shijen e hidhur, duke nxjerrë në pah shijen e kafesë. Sigurisht, nëse ju nuk duhet të merrni kripë në dietën tuaj, ky marifet nuk vlen. Ndaj ju duhet ta pini kafenë shqeto. The post Pse duhet të shtoni kripë në kafenë tuaj appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
You are subscribed to email updates from Kuzhina Shqiptare. To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
Lexo edhe: