Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

SINQERITETI, SINQERITETI DHE SINQERITETISecili shkrimtar gjithherë duhet ta ketë parasysh sinqeritetin. Fillimisht shkrimet dhe veprat e tij shkencore të ngriten mbi themelin e sinqeritetit dhe jo parimisht mbi themelin e namit, të karrierës dhe të parasë. Nëse nuk përtoni, shikoni librat e autorëve që kanë vdekur me trup para 500 ose edhe më shumë vjetësh, se si sot, po ato libra me ngazëllim po i lexojmë dhe shpesh po shtangemi me mendjemprehtësinë e tyre. Librat e tyre kanë shpirt, sepse autorët e tyre kishin shkruajtur me sinqeritet, mbase Ibn Kajimi, Ibn Tejmije, Muhamed Gazali e Ebu Hanifja as që e kishin menduar ndonjëherë se “bishti im” ka për t’i lexuar disa prej veprave të tyre. Ata kishin shkruajtur dhe nuk ishin mërzitur për tregun e tkurrur të librit, ndërsa ne fatkeqësisht, shkruajmë dhe sikur të mos jemi fare musliman shpesh mërzitemi thellë për televizionet e përgjumosura për sa i përket dukurisë së librit dhe për lexuesit e fjetur e të dalldisur pas gjërave të kota.

Qartë, meqë kemi marr rrugën e diturisë duhet edhe të mërzitemi për letargjinë e lexuesve, por jo vetëm të mërzitemi dhe pastaj të shkruajmë ndonjë poezi pikëllimi, por t’i përveshim llërat dhe të punojmë me rininë, mbase edhe atëherë kur ata na mohojnë. Shkurt, të mos e mallkojmë errësirën, por ta ndezim një qiri, siç thonë dijetarët. Vetëm sinqeriteti në vepër të bën të pavdekshëm në këtë botë me gjallesa të vdekshme. Ndaj, të nderuar shkrimtar e të nderuar lexues, ta kemi parasysh sinqeritetin dhe ta keni parasysh se mundi i sinqeritetit nuk është kusht që sot të paguhet!
  
 


Secili shkrimtar gjithherë duhet ta ketë parasysh sinqeritetin. Fillimisht shkrimet dhe veprat e tij shkencore të ngriten mbi themelin e sinqeritetit dhe jo parimisht mbi themelin e namit, të karrierës dhe të parasë. Nëse nuk përtoni, shikoni librat e autorëve që kanë vdekur me trup para 500 ose edhe më shumë vjetësh, se si sot, po ato libra me ngazëllim po i lexojmë dhe shpesh po shtangemi me mendjemprehtësinë e tyre. Librat e tyre kanë shpirt, sepse autorët e tyre kishin shkruajtur me sinqeritet, mbase Ibn Kajimi, Ibn Tejmije, Muhamed Gazali e Ebu Hanifja as që e kishin menduar ndonjëherë se “bishti im” ka për t’i lexuar disa prej veprave të tyre. Ata kishin shkruajtur dhe nuk ishin mërzitur për tregun e tkurrur të librit, ndërsa ne fatkeqësisht, shkruajmë dhe sikur të mos jemi fare musliman shpesh mërzitemi thellë për televizionet e përgjumosura për sa i përket dukurisë së librit dhe për lexuesit e fjetur e të dalldisur pas gjërave të kota.

Qartë, meqë kemi marr rrugën e diturisë duhet edhe të mërzitemi për letargjinë e lexuesve, por jo vetëm të mërzitemi dhe pastaj të shkruajmë ndonjë poezi pikëllimi, por t’i përveshim llërat dhe të punojmë me rininë, mbase edhe atëherë kur ata na mohojnë. Shkurt, të mos e mallkojmë errësirën, por ta ndezim një qiri, siç thonë dijetarët. Vetëm sinqeriteti në vepër të bën të pavdekshëm në këtë botë me gjallesa të vdekshme. Ndaj, të nderuar shkrimtar e të nderuar lexues, ta kemi parasysh sinqeritetin dhe ta keni parasysh se mundi i sinqeritetit nuk është kusht që sot të paguhet!
  
 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat