Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Foshnjat në gji


Allahu i Lartmadhërishëm thotë: “Nënat, ato që duan ta plotësojnë gjidhënien, janë të obliguara t`u japin gji fëmijëve të vet dy vjet të plota..” (El-Bekare,233)

I Lartmadhërishmi thotë: “E nëse pas një konsultimi dhe pëlqimi ( prindërit) shfaqin dëshirën për ndërprerjen (më herët) e gjinit, nuk është ndonjë mëkat për ta.” (El-Bekare, 233).

Pejgamberi alejhi selam thotë: “Mos ushqeni fëmijët tuaj me qumësht të tradhtares, dhe gruas të çmendur.”

Qumështi i nënës ka përparsitë vijuese:

1) Fëmijën e ushqen me qumësht të pastërt dhe steril;
2) Qumështi nuk është as tepër i ftohtë as tepër i nxehtë;
3) Ofrohet në çdo kohë
4) Fëmijës i jep antitruptha kundër bakterieve
5) I përshtatet traktit të tretjes së foshnjës
6) Te foshnja dhe nëna pengon shfaqjen e mbipeshës
7) Gjidhënia forcon lidhjen emocionale dhe butësinë ndërmjet nënës dhe foshnjës
Burimi:Mjekesia Islame
 
loading...

Allahu i Lartmadhërishëm thotë: “Nënat, ato që duan ta plotësojnë gjidhënien, janë të obliguara t`u japin gji fëmijëve të vet dy vjet të plota..” (El-Bekare,233)

I Lartmadhërishmi thotë: “E nëse pas një konsultimi dhe pëlqimi ( prindërit) shfaqin dëshirën për ndërprerjen (më herët) e gjinit, nuk është ndonjë mëkat për ta.” (El-Bekare, 233).

Pejgamberi alejhi selam thotë: “Mos ushqeni fëmijët tuaj me qumësht të tradhtares, dhe gruas të çmendur.”

Qumështi i nënës ka përparsitë vijuese:

1) Fëmijën e ushqen me qumësht të pastërt dhe steril;
2) Qumështi nuk është as tepër i ftohtë as tepër i nxehtë;
3) Ofrohet në çdo kohë
4) Fëmijës i jep antitruptha kundër bakterieve
5) I përshtatet traktit të tretjes së foshnjës
6) Te foshnja dhe nëna pengon shfaqjen e mbipeshës
7) Gjidhënia forcon lidhjen emocionale dhe butësinë ndërmjet nënës dhe foshnjës
Burimi:Mjekesia Islame
 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat