Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Poezi apo vjershe per pranveren


Poezi apo vjershe per pranveren
    

 Pranvera

Ojë, pranverë, ojë bukuroshe,
Skej m`skej e qoshë em qoshe,
Bukurija të ndriqonë,
Dashurija në ty lulzonë,

Me Ty gëzohet kjo dynja,
Gjdo gjallesë në Ty gjen sefa,
Me ty gëzohen plakë e i ri,
Me Ty gëzohen nënë dhe fëmi,

Ngjallë gjallesa për bukuri,
Ke hare dhe shumë knaqësi,
Lulëzojn lulet gjithë sa ka,
Ti na vjenë pa ja nda,

Me Ty ringjallët çdo krijesë,
Cicërrojn shpendë në çdo pjesë
Lulëzojn lulet pa pushu,
Këndojn shpendët, gu, gu, gu,

Fluturojnë fluturat, flutorojnë...,
Lulë em lule, këngë këndojnë
Bletat punonëjse gjthë vallëzojnë,
Nepër lule mjalët tubojnë.

Në pranverë qingjatë, blerojnë,
S`bashku me delet në kullos shkojnë,
Duk kërcyar, duk ladruarë,
Me pranverë te bukur për tu gëzuar,

Të gjithë të presim me mallëzim,
Ti na vjen për shpetim,
Bjen gjëlbërim dhe çdo knaqësi
Na sjellë fryte dhe lumturi,

Në Praverë shkojm ku buron kroni,
Ku bind çdo send që ne e domi,
Te gjithë shkojn ujë me pi,
Dhe bariu me bagëti.

Cdo krijes mirë e dijë,
Se uji është jeta e tijë,
E pranvera bukuri,
Si për t`rritur, si për fëmijë.

Të bukura jan dhe stinët tjera,
Të gjitha i kan t` vetatë vlera,
Por ndër to si lulë plot erë,
Je më e bukura oj Pranverë

poezi dhe vjersha per pranveren,pranvera vjersha shqip,vjersha dhe poezi per pranveren,vjersha per pranveren, poezi per pranvere, pranvera poezi,poezi te bukura per pranveren,pranvera poezi shqipe,poezi per pranveren,pranvere,vjersha dhe poezi per stinen e pranveres,poezi per ardhjen e pranveres

Poezi apo vjershe per pranveren
    

 Pranvera

Ojë, pranverë, ojë bukuroshe,
Skej m`skej e qoshë em qoshe,
Bukurija të ndriqonë,
Dashurija në ty lulzonë,

Me Ty gëzohet kjo dynja,
Gjdo gjallesë në Ty gjen sefa,
Me ty gëzohen plakë e i ri,
Me Ty gëzohen nënë dhe fëmi,

Ngjallë gjallesa për bukuri,
Ke hare dhe shumë knaqësi,
Lulëzojn lulet gjithë sa ka,
Ti na vjenë pa ja nda,

Me Ty ringjallët çdo krijesë,
Cicërrojn shpendë në çdo pjesë
Lulëzojn lulet pa pushu,
Këndojn shpendët, gu, gu, gu,

Fluturojnë fluturat, flutorojnë...,
Lulë em lule, këngë këndojnë
Bletat punonëjse gjthë vallëzojnë,
Nepër lule mjalët tubojnë.

Në pranverë qingjatë, blerojnë,
S`bashku me delet në kullos shkojnë,
Duk kërcyar, duk ladruarë,
Me pranverë te bukur për tu gëzuar,

Të gjithë të presim me mallëzim,
Ti na vjen për shpetim,
Bjen gjëlbërim dhe çdo knaqësi
Na sjellë fryte dhe lumturi,

Në Praverë shkojm ku buron kroni,
Ku bind çdo send që ne e domi,
Te gjithë shkojn ujë me pi,
Dhe bariu me bagëti.

Cdo krijes mirë e dijë,
Se uji është jeta e tijë,
E pranvera bukuri,
Si për t`rritur, si për fëmijë.

Të bukura jan dhe stinët tjera,
Të gjitha i kan t` vetatë vlera,
Por ndër to si lulë plot erë,
Je më e bukura oj Pranverë

poezi dhe vjersha per pranveren,pranvera vjersha shqip,vjersha dhe poezi per pranveren,vjersha per pranveren, poezi per pranvere, pranvera poezi,poezi te bukura per pranveren,pranvera poezi shqipe,poezi per pranveren,pranvere,vjersha dhe poezi per stinen e pranveres,poezi per ardhjen e pranveres
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat