Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është anemia sideroblastike ?


Anemia sideroblastike  karakterizohet nga prania e sideroblasteve.

Sideroblastet janë qeliza eritrocitike që kanë një unazë "prej hekuri" në citoplazmë.

Anemia sideroblastike shfaqet apo shkaktohet nga eritropoeza joefektive.

Shkaqet e anemisë sideroblastike janë: alkoolizmi kronik, barnat (shpesh izoniazidi), dhe defektet gjenetike.

Shenjat dhe simptomat e anemisë sideroblastike janë: lodhja, takikardia, zbehja, etj.

Diagnoza e anemisë sideroblastike bëhet duke matur nivelin e hekurit në serum i cili rezulton i rritur, ndërsa niveli i transferinës (TIBC) mund të jetë normal ose i rritur.

Niveli i ferritinës është gjithashtu i rritur.

Në biopsinë e palcës të kockave mund të shihen sideroblastet.

Trajtimi i  anemisë sideroblastike: ndonjëherë anemisë sideroblastike i përgjigjet trajtimit me piridoksinë (vitaminë B6).

qka eshte anemia sideroblastike,kush e shkakton anemine sideroblastike,pse shfaqet anemia sideroblastike,cilat jane shkaqet e anemise sideroblastike,cilat jane shenjat dhe simptomat e anemise sideroblastike,si behet diagnoza e anemise sideroblastike,si trajtohet anemia sideroblastike

Anemia sideroblastike  karakterizohet nga prania e sideroblasteve.

Sideroblastet janë qeliza eritrocitike që kanë një unazë "prej hekuri" në citoplazmë.

Anemia sideroblastike shfaqet apo shkaktohet nga eritropoeza joefektive.

Shkaqet e anemisë sideroblastike janë: alkoolizmi kronik, barnat (shpesh izoniazidi), dhe defektet gjenetike.

Shenjat dhe simptomat e anemisë sideroblastike janë: lodhja, takikardia, zbehja, etj.

Diagnoza e anemisë sideroblastike bëhet duke matur nivelin e hekurit në serum i cili rezulton i rritur, ndërsa niveli i transferinës (TIBC) mund të jetë normal ose i rritur.

Niveli i ferritinës është gjithashtu i rritur.

Në biopsinë e palcës të kockave mund të shihen sideroblastet.

Trajtimi i  anemisë sideroblastike: ndonjëherë anemisë sideroblastike i përgjigjet trajtimit me piridoksinë (vitaminë B6).

qka eshte anemia sideroblastike,kush e shkakton anemine sideroblastike,pse shfaqet anemia sideroblastike,cilat jane shkaqet e anemise sideroblastike,cilat jane shenjat dhe simptomat e anemise sideroblastike,si behet diagnoza e anemise sideroblastike,si trajtohet anemia sideroblastike
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi