Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilët janë shkaktarët më të shpeshtë infekcioneve në spital ?

Cilët janë shkaktarët më të shpeshtë infekcioneve në spital ?

Shkaktarët më të shpeshtë të infekcioneve në spital janë:

- mikroorganirorganizmat gram- negativ janë shkaktar në 75% të rasteve të infekcioneve hospitalore.

Në mesin e tyre janë: E. Coli 37%, Klebsiela 16%, Proteus 13%, Pseudomonas aeruginosa 17%, llojet e tjera të Pseudomonave 2%, Enterobacter 9%, Serratia

4%,

- Staphylococcus aureus lajmërohet në 20% të rasteve; në rritje janë Staphylococcus aureus rrezistent në Methicillin,

- Fungjet, më të shpeshtat janë Candida dhe Aspergillus,

- Virusët; hepatitis është infekcion virusal më i shpeshti i fituar në spital.

shkaktaret e infeksioneve hospitalore,kush jane shkaktart e infeksioneve nozokomiale
Cilët janë shkaktarët më të shpeshtë infekcioneve në spital ?

Shkaktarët më të shpeshtë të infekcioneve në spital janë:

- mikroorganirorganizmat gram- negativ janë shkaktar në 75% të rasteve të infekcioneve hospitalore.

Në mesin e tyre janë: E. Coli 37%, Klebsiela 16%, Proteus 13%, Pseudomonas aeruginosa 17%, llojet e tjera të Pseudomonave 2%, Enterobacter 9%, Serratia

4%,

- Staphylococcus aureus lajmërohet në 20% të rasteve; në rritje janë Staphylococcus aureus rrezistent në Methicillin,

- Fungjet, më të shpeshtat janë Candida dhe Aspergillus,

- Virusët; hepatitis është infekcion virusal më i shpeshti i fituar në spital.

shkaktaret e infeksioneve hospitalore,kush jane shkaktart e infeksioneve nozokomiale
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat