Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilët janë faktorët që ndryshojnë veprimin e medikamentit te personat e moshuar ?


Cilët janë faktorët që ndryshojnë veprimin e medikamentit te personat e moshuar ?

Faktorët që ndryshojnë veprimin e medikamentit të personat e moshuar janë:1.1.Zvogëlimi i masës jo yndyrore të trupit
2.Zvogëlimi i sasisë së gjithëmbarshme të ujit në organizëm
3.Rritja e sasisë së indit yndyror
4.Zvogëlimi i përqendrimit të albuminave të plazmës
5.Zvogëlimi i numrit ( dëndësisë) dhe ndieshmerisë së receptorëve
6.Ngritja e pH të përmbajtjes së lukthit
7.Zvogëlimi i lëvizshmerisë të lukthit dhe zorrëve dhe qarkullimit në
këto organe
8. Zvogëlimi i sipërfaqes resorbtive në zorrë
 

Cilët janë faktorët që ndryshojnë veprimin e medikamentit te personat e moshuar ?

Faktorët që ndryshojnë veprimin e medikamentit të personat e moshuar janë:1.1.Zvogëlimi i masës jo yndyrore të trupit
2.Zvogëlimi i sasisë së gjithëmbarshme të ujit në organizëm
3.Rritja e sasisë së indit yndyror
4.Zvogëlimi i përqendrimit të albuminave të plazmës
5.Zvogëlimi i numrit ( dëndësisë) dhe ndieshmerisë së receptorëve
6.Ngritja e pH të përmbajtjes së lukthit
7.Zvogëlimi i lëvizshmerisë të lukthit dhe zorrëve dhe qarkullimit në
këto organe
8. Zvogëlimi i sipërfaqes resorbtive në zorrë
 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat