Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çfarë është Ahalazioni ?


Çfarë është Ahalazioni ?

Ahalazioni ( achalasia) është çrregullim motorik i ezofagut, karakteristikë e të cilit është humbja e peristaltikës primare dhe denervimi i ezofagut, si dhe rritja e tonusit të sfinkterit ezofageal të poshtëm i cili nuk relaksohet gjatë aktit të gëlltitjes.


qka eshte ahalazioni,cka eshte ahalazioni,ahalazioni ne shqip,ceshte ahalazioni,ahalazionet shqip,qka jane ahalazite

Çfarë është Ahalazioni ?

Ahalazioni ( achalasia) është çrregullim motorik i ezofagut, karakteristikë e të cilit është humbja e peristaltikës primare dhe denervimi i ezofagut, si dhe rritja e tonusit të sfinkterit ezofageal të poshtëm i cili nuk relaksohet gjatë aktit të gëlltitjes.


qka eshte ahalazioni,cka eshte ahalazioni,ahalazioni ne shqip,ceshte ahalazioni,ahalazionet shqip,qka jane ahalazite
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat