Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat jane karakteristikat e autizmit ?


Cilat jane karakteristikat e autizmit ?


Karakteristikat e autizmit janë:

- paraqitja e shenjave të para autistike përgjatë foshnjërisë apo fëmijërisë;
- komunikimi pa ndjenja apo emocione me njerëzit tjerë;
- mosinteresimi për ndjenjat e të tjerëve;
- mosinteresimi për zërin e nënës apo të kujdestares;
- kërkimi i shkallës jashtëzakonisht të lartë të komoditetit gjatë sëmurjes;
- mungesa e lojës apo loja bizare;
- mosinteresimi për shokët dhe për kontakte njerëzore;
- mungesa e interesimit për lojë imagjinare;
- lëvizjet stereotipie të trupit (p.sh. përkundja e pafund);
- preokupimi me pjesët e objekteve apo të trupit;
- insistimi në rregullin e njëjtë të jetës tërë kohën;
- këmbëngulja në një apo dy aktivitete;
- parapëlqimi i të mbeturit vetëm;
- parapëlqimi i zërit mekanik (i pa interesuar për zërin njerëzor);
- ngurrimi nga përqafimi, shtrëngimi apo prekja;
- prania e sjelljeve vet-lënduese, tek disa fëmijë;
- prezenca e talenteve të jashtëzakonshme në matematikë dhe muzikë, tek disa fëmijë.

Cilat jane karakteristikat e autizmit ? ,cilat jane shenjat dhe simptomat e autizmit,autizmi shenjat dhe simptomat, karakteristikat,vetite e autizmit

Cilat jane karakteristikat e autizmit ?


Karakteristikat e autizmit janë:

- paraqitja e shenjave të para autistike përgjatë foshnjërisë apo fëmijërisë;
- komunikimi pa ndjenja apo emocione me njerëzit tjerë;
- mosinteresimi për ndjenjat e të tjerëve;
- mosinteresimi për zërin e nënës apo të kujdestares;
- kërkimi i shkallës jashtëzakonisht të lartë të komoditetit gjatë sëmurjes;
- mungesa e lojës apo loja bizare;
- mosinteresimi për shokët dhe për kontakte njerëzore;
- mungesa e interesimit për lojë imagjinare;
- lëvizjet stereotipie të trupit (p.sh. përkundja e pafund);
- preokupimi me pjesët e objekteve apo të trupit;
- insistimi në rregullin e njëjtë të jetës tërë kohën;
- këmbëngulja në një apo dy aktivitete;
- parapëlqimi i të mbeturit vetëm;
- parapëlqimi i zërit mekanik (i pa interesuar për zërin njerëzor);
- ngurrimi nga përqafimi, shtrëngimi apo prekja;
- prania e sjelljeve vet-lënduese, tek disa fëmijë;
- prezenca e talenteve të jashtëzakonshme në matematikë dhe muzikë, tek disa fëmijë.

Cilat jane karakteristikat e autizmit ? ,cilat jane shenjat dhe simptomat e autizmit,autizmi shenjat dhe simptomat, karakteristikat,vetite e autizmit
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat