Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

17 Shkurti - Poezi


Ecja duke shikuar
Frymoja duke rimuar
Ritmi I te rrahurave te zemres
Motivonte fuqin qe ti jepte vrapë themres

Ndjenjat filluan ta luanin vallen kuqe e zi,
Per ti paraqitur te buzëqeshurat sheshazi.
Hapi qe levizte trupin,
E gezonte haptazi 17 shkurtin.

Buzeqesh dhe kerce me thoshte Flamuri,
Tash eshte koha te shpaloset arti i nje Burri.
Plisi i bardh i nje plaku mi ndriçonte rruget
Dhe Mi jepte mundesitë qe ti perjetoj botet.

Rruget zgjeroheshin dhe mireprisshin kembet,
Te kaluaren e art dhe te tashmen e blert e pasqyronin kenget
Vallet dhe brohoritjet te cilat mbulonin rruget,
Perballonin te ftohtit e nje bore ,qe dukej se kurr nuk do zhduket.

Ka ardhur koha qe gezimi te na behet mikë
Paqja ka ngritur koken i thotë dhunes nga ketu Ikë
Tash eshte koha e shqiptarit te kultivoj paqe dhe Mirëqenje
Te gezoj jeten dhe te drejtat e tij vetem me buzëshje.

O Zot bekoje kete Popull dhe kete Vend
Kerakterizoje si Popull qe gjykon me Mend
Ta Duan dhe respektojn njeri - tjetrin
Qe ta çmojnë me shumë dobinë e pasur se sa gabimin e Vjeter.

17 Shkurti - Poezi,Poezi 17 shkurti dita e pavarsis, 17 shkurti poezi,poezi per pavaresine e Kosoves 17 shkurti,poezia pavaresia e Kosoves 17 shkurte,vjersha per pavarsine e Kosoves,vjersha per 17 shkurtin,17 shkurti pavaresia

Ecja duke shikuar
Frymoja duke rimuar
Ritmi I te rrahurave te zemres
Motivonte fuqin qe ti jepte vrapë themres

Ndjenjat filluan ta luanin vallen kuqe e zi,
Per ti paraqitur te buzëqeshurat sheshazi.
Hapi qe levizte trupin,
E gezonte haptazi 17 shkurtin.

Buzeqesh dhe kerce me thoshte Flamuri,
Tash eshte koha te shpaloset arti i nje Burri.
Plisi i bardh i nje plaku mi ndriçonte rruget
Dhe Mi jepte mundesitë qe ti perjetoj botet.

Rruget zgjeroheshin dhe mireprisshin kembet,
Te kaluaren e art dhe te tashmen e blert e pasqyronin kenget
Vallet dhe brohoritjet te cilat mbulonin rruget,
Perballonin te ftohtit e nje bore ,qe dukej se kurr nuk do zhduket.

Ka ardhur koha qe gezimi te na behet mikë
Paqja ka ngritur koken i thotë dhunes nga ketu Ikë
Tash eshte koha e shqiptarit te kultivoj paqe dhe Mirëqenje
Te gezoj jeten dhe te drejtat e tij vetem me buzëshje.

O Zot bekoje kete Popull dhe kete Vend
Kerakterizoje si Popull qe gjykon me Mend
Ta Duan dhe respektojn njeri - tjetrin
Qe ta çmojnë me shumë dobinë e pasur se sa gabimin e Vjeter.

17 Shkurti - Poezi,Poezi 17 shkurti dita e pavarsis, 17 shkurti poezi,poezi per pavaresine e Kosoves 17 shkurti,poezia pavaresia e Kosoves 17 shkurte,vjersha per pavarsine e Kosoves,vjersha per 17 shkurtin,17 shkurti pavaresia
loading...

Related Posts :



Namazi

Syzat