Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Uji dhe shëndeti

uji,uji dhe shendeti,uji dhe rendesia e tij


Uji eshte i domosdoshem per shendetin dhe mireqenien e çdo njeriu.

Ja disa prej te mirave te shumta te pirjes se ujit.

Uji shuan etjen,njom dhe ushqen organet,ka veti kunder plakjes,nxjerr nga trupi papastertite dhe helmet, zbukuron lekuren dhe pakeson rrudhat,permireson funksionimin e trurit ,lubrifikon artikulacionet, rregullon temperaturen e trupit ,ju ben me energjike , ul stresin pasi dehidrimi eshte nje nga stresuesit me te medhenj te trupit .

Asgje nuk funksionon pa vetite qetesuese dhe rigjeneruese te ujit ,parandalon guret ne veshka nese konsumohet esell ne mengjes gjysem litri si dhe per rregullimin e aciditetit ne stomak pasi uji ne kete rast sillet si baze.

Ne dite mund te pini rreth 1liter e gjysem uje, asgje nuk mund te krahasohet me ujin e burimit ose te pusit te thelle te kontrolluar
uji,uji dhe shendeti,uji dhe rendesia e tij


Uji eshte i domosdoshem per shendetin dhe mireqenien e çdo njeriu.

Ja disa prej te mirave te shumta te pirjes se ujit.

Uji shuan etjen,njom dhe ushqen organet,ka veti kunder plakjes,nxjerr nga trupi papastertite dhe helmet, zbukuron lekuren dhe pakeson rrudhat,permireson funksionimin e trurit ,lubrifikon artikulacionet, rregullon temperaturen e trupit ,ju ben me energjike , ul stresin pasi dehidrimi eshte nje nga stresuesit me te medhenj te trupit .

Asgje nuk funksionon pa vetite qetesuese dhe rigjeneruese te ujit ,parandalon guret ne veshka nese konsumohet esell ne mengjes gjysem litri si dhe per rregullimin e aciditetit ne stomak pasi uji ne kete rast sillet si baze.

Ne dite mund te pini rreth 1liter e gjysem uje, asgje nuk mund te krahasohet me ujin e burimit ose te pusit te thelle te kontrolluar
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat