Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Sherebela dhe shëndeti

 

Sherebela ...salvia officinalis...

Sherebela eshte bime mjeksore shume e dobishme per shume semundje te ndryshme,permban ne vetvete kalcium,zink,magnez,potas,vit B kompleks rreshira, enzima tanine acid kafeik, nikotinik etj..

Perdoret per te stimuluar tretjen ,per te qetesuar sistemin nervor qendror,per te pakesuar ankthin,per te permiresuar periudhat menstruale,ndihmon grate me menopauze te mos djersijne gjate nates,perte qetesuar kollen ne ftohje dhe ne gjendje gripi,per qetesimin i irritimit te fytit,perte forcuar kujtesen, pe te ulur perqindjen e sheqerit ne gjak.Perdoret per forcimin e rrenjeve te flokeve me larje te tyre me cajin e sherbeles.Pergatitja e saj eshte e thjeshte...Merren 3gota uji dhe lihen te valojne ne nje tenxhere pastaj hidhet 1 luge gjelle me bime te grimcuara valon vetem 2 minuta hiqet nga zjarri dhe lihet te ftohet 15...20 minuta kullohet dhe pihet ne mengjes dhe me e mira eshte ne darke para gjumit,kjo pergatitje perdoret dhe per te lare koken e cila mbahet per rreth 1ore pastaj shperlahet koka
 

Sherebela ...salvia officinalis...

Sherebela eshte bime mjeksore shume e dobishme per shume semundje te ndryshme,permban ne vetvete kalcium,zink,magnez,potas,vit B kompleks rreshira, enzima tanine acid kafeik, nikotinik etj..

Perdoret per te stimuluar tretjen ,per te qetesuar sistemin nervor qendror,per te pakesuar ankthin,per te permiresuar periudhat menstruale,ndihmon grate me menopauze te mos djersijne gjate nates,perte qetesuar kollen ne ftohje dhe ne gjendje gripi,per qetesimin i irritimit te fytit,perte forcuar kujtesen, pe te ulur perqindjen e sheqerit ne gjak.Perdoret per forcimin e rrenjeve te flokeve me larje te tyre me cajin e sherbeles.Pergatitja e saj eshte e thjeshte...Merren 3gota uji dhe lihen te valojne ne nje tenxhere pastaj hidhet 1 luge gjelle me bime te grimcuara valon vetem 2 minuta hiqet nga zjarri dhe lihet te ftohet 15...20 minuta kullohet dhe pihet ne mengjes dhe me e mira eshte ne darke para gjumit,kjo pergatitje perdoret dhe per te lare koken e cila mbahet per rreth 1ore pastaj shperlahet koka
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat