Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Pranë Lapidarit


Pranë Lapidarit

(Luan Gurit, Ushtarit të radhëve të para-koshare)

Pranë Lapidarit
kam ardhur
me lot në sy
E me zemër
Të ngrirë
Të sjell trëndëfilë
të kuq
Pranë Lapidarit
Kam ardhur por
ndjej ngrohtësinë
e ëndërrave tona-Lirinë
Shokët të panë
në betejë kur
Kosharja me gjemba
ishte e ndarë RSJ-AL
Rrafshuat ato gurë
Shkatërruat ato gjemba
të larë me gjak
E sot ju nderon
Kosova e Tetova
Presheva e Çamëria,
Ulqini e Kumanova
Edhe Kaçaniku e guri i shpuem
Me zemër të përvluar
Po ju ecët e ecët
Ka vatra atrore
Gjermaninë e le
dhe u fute përjetshëm
në Histori

Poezi nga Faton Bislimi


Pranë Lapidarit - poezi nga Faton Bislimi

Pranë Lapidarit

(Luan Gurit, Ushtarit të radhëve të para-koshare)

Pranë Lapidarit
kam ardhur
me lot në sy
E me zemër
Të ngrirë
Të sjell trëndëfilë
të kuq
Pranë Lapidarit
Kam ardhur por
ndjej ngrohtësinë
e ëndërrave tona-Lirinë
Shokët të panë
në betejë kur
Kosharja me gjemba
ishte e ndarë RSJ-AL
Rrafshuat ato gurë
Shkatërruat ato gjemba
të larë me gjak
E sot ju nderon
Kosova e Tetova
Presheva e Çamëria,
Ulqini e Kumanova
Edhe Kaçaniku e guri i shpuem
Me zemër të përvluar
Po ju ecët e ecët
Ka vatra atrore
Gjermaninë e le
dhe u fute përjetshëm
në Histori

Poezi nga Faton Bislimi


Pranë Lapidarit - poezi nga Faton Bislimi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat