Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është Metabolizmi ?Metabolizmi (greq. μεταβολή, metavoli = shkëmbim) apo shkëmbimi i lëndëve, është tërësia e reaksioneve kimike dhe fizike që ndodhin në një gjallesë, organizëm apo në një pjesë të tij ose në vetë qelizën.

Ky proces është baza e jetës, që lejon apo mundëson që një qelizë të rritet dhe riprodhohet, të ruajë ndërtimin e saj, dhe ti përgjigjet mjedisit të saj.

Çka është Metabolizmi ?,qka eshte metabolizmi,cfare eshte metabolizmi, qeshte metabolizmi
loading...


Metabolizmi (greq. μεταβολή, metavoli = shkëmbim) apo shkëmbimi i lëndëve, është tërësia e reaksioneve kimike dhe fizike që ndodhin në një gjallesë, organizëm apo në një pjesë të tij ose në vetë qelizën.

Ky proces është baza e jetës, që lejon apo mundëson që një qelizë të rritet dhe riprodhohet, të ruajë ndërtimin e saj, dhe ti përgjigjet mjedisit të saj.

Çka është Metabolizmi ?,qka eshte metabolizmi,cfare eshte metabolizmi, qeshte metabolizmi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat