Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është Bronkiektazia ?


Bronkiektazia është zgjerim jo normal  i bronkioleve, shpesh si pasojë e fibrozës cistike, infeksioneve kronike, ose obstruksioneve (nga ndonjë tumor, etj).

Simptomet e bronkiektazisë janë: era e keqe e frymës të nxjerrë, sputumi purulent, hemoptizi.

Radiologjia: bronket paraqiten të zgjeruara duken si shina hekurudhe në grafi të gjoksit.

Në CT të mushkërive shihen zgjerimet e bronkeve.

Diagnoza vendoset  radiologjikisht dhe në bazë te shenjave klinike.

Çka është Bronkiektazia ?,qka eshte bronkiektazia, bronkiektazia, cilat jane simptomet e bronkiektazite, shenjat e bronkiektazite

Bronkiektazia është zgjerim jo normal  i bronkioleve, shpesh si pasojë e fibrozës cistike, infeksioneve kronike, ose obstruksioneve (nga ndonjë tumor, etj).

Simptomet e bronkiektazisë janë: era e keqe e frymës të nxjerrë, sputumi purulent, hemoptizi.

Radiologjia: bronket paraqiten të zgjeruara duken si shina hekurudhe në grafi të gjoksit.

Në CT të mushkërive shihen zgjerimet e bronkeve.

Diagnoza vendoset  radiologjikisht dhe në bazë te shenjave klinike.

Çka është Bronkiektazia ?,qka eshte bronkiektazia, bronkiektazia, cilat jane simptomet e bronkiektazite, shenjat e bronkiektazite
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat