Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është Astma ?


Astma është hiperreaktivitet i bronkeve, bronkongushtim i rikthyeshëm si pasojë e tkurrjes të muskulaturës të lëmuar bronkiale.

Zakonisht është sëmundje e fëmijëve, shpesh vetëshërohet rreth moshës 12 vjeç; astma mund të fillojë edhe në mosha të rritura.

Simptomet e astmës janë: dispnea episodike(frymënxënja), zhurma karakteristike fishkëlluese në frymënxjerrjes;

Bronkodilatorët i përmirësojnë ose i zhdukin këto zhurma dhe përmirësojnë simptomat e astmës.

Çka është Astma ?,qka eshte astma,astma,cfare eshte astma,cilat jane simptomet e astmes,astma dhe simptomet e saj

Çka është Astma ?,qka eshte astma,astma,cfare eshte astma,cilat jane simptomet e astmes,astma dhe simptomet e saj

Astma është hiperreaktivitet i bronkeve, bronkongushtim i rikthyeshëm si pasojë e tkurrjes të muskulaturës të lëmuar bronkiale.

Zakonisht është sëmundje e fëmijëve, shpesh vetëshërohet rreth moshës 12 vjeç; astma mund të fillojë edhe në mosha të rritura.

Simptomet e astmës janë: dispnea episodike(frymënxënja), zhurma karakteristike fishkëlluese në frymënxjerrjes;

Bronkodilatorët i përmirësojnë ose i zhdukin këto zhurma dhe përmirësojnë simptomat e astmës.

Çka është Astma ?,qka eshte astma,astma,cfare eshte astma,cilat jane simptomet e astmes,astma dhe simptomet e saj

Çka është Astma ?,qka eshte astma,astma,cfare eshte astma,cilat jane simptomet e astmes,astma dhe simptomet e saj
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi