Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

5 këshilla që duhet t'i dini nëse ju del gjak nga hunda


1- Nëse ju vini re që po ju del gjak nga hunda në fillim uluni dhe përkuleni kokën përpara në mënyrë që të favorizoni daljen e gjakut. Pastaj shtrëngojeni hundën për disa minuta duke e kapur nga të dy anët e saj, në vendin ku mbaron pjesa e fortë kockore, dhe ku fillon ajo e butë prej kërci.

2-Aplikoni akull për 5-10 minuta.

3- Nëse keni gazra specifike që ndalin gjakderdhjen përdorni.

4-Mos e ngrini kokën lart mbrapa, në mënyrë që gjaku mos të përfundojë në rrugët e frymëmarrjes.

5-Mos e gëlltisni gjakun që ju arrin në gurmaz, pasi kjo mund të shkaktojë të vjella.

keshilla per ndaljen e gjakderdhjes nga hunda,ndihma e pare tek gjakderdhja nga hunda,gjakderdhja nga hunder,gjakrrjedhja nga hundet
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie